De vijver van Stefan en Sjaak.

De vijver van Stefan en Sjaak.Ik kan niet genoeg benadrukken hoe plezierig het is om filmpjes te ontvangen en te monteren van de vijvers van klanten.

Eén van deze klanten is Stefan die me de volgende mail stuurde:

Hoi Luc,

Ik heb een paar filmpjes gemaakt van onze tuin en vijver . Met de telefoon, ik heb alleen helaas niet zo een vaste hand. Kijk maar of je er een mooi filmpje van kan maken.

Bekijk hier het filmpje.

Nog wat info over de vijvers. De grote is 30m3, De kleine is nog een overblijfsel van de oude vijver met wat koi en goede vissen zonder kleur, deze is 10m3. De q-bak binnen is 5m3 en de chagoi die er in zwemt is 80cm,, deze 15 cm was nog geen 3 jaar geleden. Hoop dat je er wat mee kan.

Groeten Stefan


Vooral bekend zijn Stefan en Sjaak voor de overheerlijke chocolade die zij produceren en op de markt brengen. Het is dan ook een kleine moeite om hier wat tijd aan te besteden, want achter iedere vijver en tuin schuilt een koiliefhebber die ergens zijn broodje mee verdient.

Petit Ami, 15 jaar familiegeschiedenis
Chocolaterie/chocoladefabriek Petit Ami is een ouderwets familiebedrijf, waarin actief wordt deelgenomen door J. van Tilborg senior en zijn vrouw, die samen de directie vormen, hun dochter Melanie (hoofd productie) en hun zoon Stefan van Tilborg junior (algehele bedrijfsvoering en public relations). Ze worden bij hun werkzaamheden, zoals het verzorgen van bestellingen, inpakken en verzenden, geassisteerd door vaste medewerkers en in extra drukke tijden oproepkrachten.

feestelijke chocolade
Elke werkdag schakelt (dochter) Melanie (van Tilborg) met plezier de machines aan, waarmee in de fabriek de chocolaatjes en chocoladefiguren worden geproduceerd. Ervoor hebben zij en het productiepersoneel de grondstof, Belgische chocoladepastilles, zorgvuldig gecontroleerd op kwaliteit, want dat begrip staat bij Petit Ami hoog in het vaandel.

Voor het maken van de chocolade voor Pasen, Sinterklaas, Kerstmis en andere feestelijke gelegenheden wordt gebruik gemaakt van mallen, waarin de gesmolten chocolade machinaal wordt gegoten. Na het harden worden de chocolaatjes en chocoladefiguren zorgvuldig verwijderd en geïnspecteerd op "foutjes", zoals rafelige randjes of afgebroken stukjes. Want bij Petit Ami staat behalve kwaliteit ook perfectie hoog in het vaandel. En het spreekt voor zich dat bij het productieproces de uiterste hygiëne wordt betracht. Petit Ami is HACCP gecertificeerd.

de klant is koning.
Van Tilborg sr. en Van Tilborg jr. houden zich dagelijks bezig met de klanten. Voor hen is "De klant is koning" geen loze kreet. Heeft een ondernemer speciale wensen wat betreft het type chocolaatje of een chocoladefiguur, verpakking en bezorging, dan wordt alles in het werk gesteld daaraan tegemoet te komen.

Veel klanten hebben al ontdekt dat Petit Ami ook bereid is aangeleverde bijzondere verpakkingen, zoals luxe bonbondozen, zilveren of glazen schaaltjes, rieten mandjes en nog veel meer, te vullen met heerlijke chocolaatjes en bonbons. Voor het laatste werkt Petit Ami al jaren samen met bekende Belgische leveranciers. Heeft een klant een idee voor een verpakking, maar kan men deze niet zelf leveren, dan verzorgt Petit Ami dit graag.

vernieuwend.
Alle vier de Van Tilborgs zijn nauw betrokken bij het ontwikkelen van nieuwe producten. Zelfs traditionele chocolade als paashaasjes, sinterklaasfiguurtjes en kerstkransjes zijn namelijk aan mode onderhevig, maar bij Petit Ami worden ze uiteraard geproduceerd met behoud van ouderwetse kwaliteit. Bekijk hier de prachtige paashaas

Een nieuwe trend in de branche is bedrijfschocolade, waarbij op de chocolaatjes het logo van een onderneming of organisatie wordt aangebracht. En goed idee voor relatiegeschenken of feestelijke gelegenheden, zoals een receptie voor een jubilaris. Ook op deze trend heeft Petit Ami recent ingespeeld. Over het aanleveren van materiaal voor deze logo's, neem gewoon contact met ons op. Al onze gegevens kan je vinden op onze website.

Ik kan je bovendien persoonlijk garanderen dat het de beste chocolade is die je in de omstreken maar kan vinden. Ik kon dan ook niet beter verzinnen dan er een toepasselijk muziekje van "I like chocolate" op te monteren.

Bovendien ben ik mij gaan verdiepen in het monteren van filmpjes, zij het met de bestaande middelen. Ik ben echter wel trots op het resultaat, en het zou me een plezier zijn als je me vertelt hoe jullie mijn eerste superfilmpje vinden, uiteraard van mijn kleinkinderen. Met wat creativiteit kom je al heel ver. Er hebben tot nu toe een 20-tal mensen het filmpje bekenen, maar wil graag zoveel mogelijk kijkers actiren. Doe me een plezier en stuur het zoveel mogelijk rond, zodat ik zoveel mogelijk bezoekers krijg.

Als ik nieuwe filmpjes ontvang, zal ik er eens proberen één in dezelfde stijl te maken.


Reacties

5 reacties tot nog toe

Mooie vijver hoor! ik vind de uitstroom erg smaakvol! Heerlijk om zo eens een kijkje bij de mensen te kunnen nemen...

Dit waren toch de Chocolaatjes die op de open dag er ook waren? Jammer dat ik deze niet heb geproefd.

Arjan on 01/08/2012 11:43

maar ikke wel...

luc on 01/08/2012 12:52

Ah... daar komt de aap uit de mouw... had je ze verstopt? Als ik ze namelijk was tegen gekomen dan had ik er wel van geproefd.

Arjan on 01/08/2012 14:09

Luc Spielberg

johan on 01/08/2012 20:46

Mooie vijver en een heeeel bekende kap op de Q-bak ;-)

Joost on 16/08/2012 12:08