Dit onthaal hadden we niet verwacht

Dit onthaal hadden we niet verwacht

Ongeveer 2 jaar is Marcel bezig geweest met zijn vijver. Regelmatig kwam hij met Ben en Rini overleggen over de techniek om de vijver aan te leggen, en zo ontstond er een bepaald respect voor elkaar.

Marcel voelde zich goed bij ons, en de onbaatzuchtige steun van Interkoi resulteerd in het feit dat Marcel alle koi bij Interkoi zou kopen. Ben wil je voor mij eens uitkijken als er nieuwe koi binnenkomen…Marcel wou vooral een vijver met kohaku, en in eerste instantie een volledige selectie van Yamatoya. Uiteindelijk werd hij verleden jaar verleid door een aantal mooie kohaku van Momotaro, Yamatoya en Marudoh. Nadien werd dit assortiment nog aangevuld door de keuze van Daisuke uit een mannelijke showa selectie, de keuze van Ben uit een showa collectie en de eerste keuze uit de selectie van Sekiguchi. Dit aangevuld met een Oshiba Shigure van Otzuka, was zijn verzameling compleet. Al met al een prachtig assortiment van 9 beloftevolle koi, met veel toekomstmogelijkheden. Bovendien heb ik ze de laatste 2 maanden in mijn groene soep gezet, en dan zie je pas hoe het teri en de huidkwaliteit verbeterd.

Gisteren was het dan zover, en na onze zaterdagse werkzaamheden, vertrokken Ben en ik, samen met onze vrouwen, richting Lommel. Rini kon er helaas niet bijzijn want hij was ocharme ziek geworden. Vermoedelijk de oranje ziekte, want de nervositeit neemt met de minuut toe. Rini kan niet tegen zijn verlies, en ondanks zijn overtuiging dat Oranje zal winnen, zit hij toch met de poepert….

Bij Marcel aangekomen, konden we zien dat er al personeel van een bedrijf bezig waren met het voorbereiden van de barbecue. We waren wat verbaasd, want kan Marcel niet zelf het vlees bakken ? Waarom laat hij speciaal iemand komen om te bakken ? Het werd ons vlug duidelijk, want eenmaal in de tuin aangekomen zagen we een feestelijk verzorgde tuin met tent, feesttafels, bar en alles wat een avond gezellig kan maken. Zo een ontvangst hadden we nog nooit gehad en bovendien had hij nog familie en kennissen uitgenodigd om de koi te ontvangen, zeker 50-60 man in totaal.

Hij had er werk van gemaakt, onze Marcel, dat is het minste wat we ervan konden zeggen. Nog meer verbaasd waren we toen we bij de vijver kwamen. Een staaltje vakarbeid, dat is het minste wat we ervan konden zeggen. Hier was een vakman aan het werk geweest, niet alleen een vakman, maar ook een kunstenaar. De volledige vijver is op het airlift systeem gebaseerd. Geen enkele pomp, buiten een viertal luchtpompen komen eraan te pas. De wateromzet bedraagt zowat 120 m³/uur volgens Marcel, en dan verontschuldigde hij zich nog dat de vijver nog niet volledig klaar was. De plantenfilter was nog niet afgewerkt en de bakkishower van 4 meter, die volledig zal gevuld worden met Hexamedium, was ook nog niet af.

De randen, in graniet, op maat gegoten, tot zelfs de aerator was in het graniet verwerkt. Wij stonden toch even met open mond te gapen naar al dit moois. Alles was haarfijn uitgekiend, tot het granieten bord met de uitgefreesde woorden koikichi…alles was perfect afgewerkt. Ik heb alles zelf gemaakt, vertelde ons Marcel. Heel mijn huis, mijn schop, mijn tuinhuis, alles heb ik zelf gemaakt, niemand is er aan te pas gekomen, buiten een stucadoor en een electricien...alles heb ik zelf gemaakt. Je mag met reden trots zijn Marcel...ik ben er gezond jaloers op, want je hebt een prachtig paradijs voor jezelf en familie gemaakt.

De vijver was nog maar enkele dagen gevuld, en het Ph gehalt was veel te laag. Marcel moest NatriumBiCarbonaat bijvullen om tot 7 Ph te komen, daarom dat het water niet helder was. Door dit verschil in Ph, hebben we ook de nodige tijd genomen om de vissen te acclimatiseren in de nieuwe omgeving, maar na een uurtje genieten van de mooie omgeving, was het tijd om de vissen in hun nieuwe verblijf te laten. 9 stuks, beloftevolle koi, met zorg grootgebracht konden nu kennismaken met het kunstwerk van Marcel. Veel problemen hadden ze er niet mee, want al gauw trokken ze hun baantjes, verkenden ze hun nieuwe thuis, en speelden ze met de waterbubbeltjes die overal aanwezig waren. Nog enkele keren de kieuwtjes spoelen en volgende week zullen ze tenvolle genieten van dit superhotel.

Iedereen aanwezig kon mee genieten, en toen er werd gezegd dat we aan de barbecue konden beginnen, hebben we het ons goed laten smaken. Ik hoef het niet uit te leggen, want je ziet zelf wel op de foto’s dat alles picobello in orde was. We zijn wel zo brutaal geweest om Rini zijn aandeel onder ons te verdelen, en ja Rini, het was lekker….

Onderweg naar huis konden we nog nagenieten van deze fijne avond en fijne mensen, want dat moet gezegd, Marcel heeft een fijne familie met fijne kennissen. Achteraf kwamen we nog even te weten dat Marcel volgende week 25 jaar getrouwd is, en dat hij het feest samen heeft laten vallen met het leveren van de koi. Dikke proficiat van ons allemaal, en ontzettend bedankt voor de geweldige ontvangst, je hebt ons echt verrast.

Ik heb een groot aantal foto’s op de site gezet, en bovendien heb ik nog een aantal filmpjes gemaakt, waar je van kan genieten.

Koi leveren bij Marcel-01

Koi leveren bij Marcel-02

Koi leveren bij Marcel-03

Koi leveren bij Marcel-04

Koi leveren bij Marcel-05

Koi leveren bij Marcel-06

Koi leveren bij Marcel-07

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml