het nog eens nalezen." />

Het nieuwe project deel 2.

 Het  nieuwe project deel 2.Al wie het nieuwsitem dagelijk leest heeft ongetwijfeld gelezen dat we de koi verplaatst hebben naar een nieuwe locatie. Wie het niet gelezen heeft kan het nog eens nalezen.

Een nieuw project moet natuurlijk ook opgevolgd worden. Onmiddellijk na het verplaatsen van de koi werd er al onmiddellijk begonnen met de enorme werken die binnen 2 maanden moeten klaar zijn.

Er werd beslist om 2 vijvers te bouwen van 78 kuub zonder de filterlijn. In eerste instantie werd er gekozen om één grote vijver te bouwen van 130-140 kuub, maar na overleg werd hiervan afgestapt.

Een supergrote vijver heeft natuurlijk een bepaalde uitstraling maar is moeilijker te controleren en te lezen als een vijver van 78 kuub. Wij vinden dit een verstandige beslissing en draagt onze goedkeuring.

Bovendien kan je bepaalde keuzes maken bij de selectie van koi en iedere koi een bepaalde locatie toekennen.

Dat het grote bouwwerken zijn kan je natuurlijk niet ontkennen, maar alles is in goede handen van Zenkoi, de firma waar wij ons vertrouwen in geven die ook de vijvers bouwen in overleg met ons.

Niet dat wij onze wil opdringen, maar toch bepaalde zaken laten aanpassen waarvan wij denken dat zij nuttig zijn.

Wij stellen veel belang in grote biologische kamers met Japanse matten en vooral een bypass van de trommels naar de vijvers is één van onze raadgevingen. Maar laten we niet overgaan tot discussie in filtersystemen, want daar heb ik geen boodschap aan.

De eerste week van de werken zijn ondertussen voorbij en de betonnen vloer is gestort. Dit korte filmpje geeft je een indruk van de enorme taak die Zenkoi moet vervullen om alles tot een goed einde te leiden. Maar het geeft zekerheid om je werken door deze firma te laten uitvoeren.

Er werd in eerste instantie overwogen om een gangpad door het water te maken met glas aan beide zijden, maar uiteindelijk werd er voor een andere oplossing gekozen.

Er worden nu grote stapstenen gelegd die als het ware op de vijver liggen en die ook als scheiding van de vijvers zal dienen. Het is in mijn ogen een machtig project en het is me trouwens een eer dat ik deze werken mee mag begeleiden.

Meer afbeeldingen

Reacties