Mooi om terug te zien.

Mooi om terug te zien.Alhoewel het zelden gebeurd dat ik een update krijg van klanten met hun vijver, is de eer me vandaag toch weer te beurt gevallen.

Ditmaal van iemand die eind 2007, 2 kohaku van Matsue heeft aangeschaft, Mega Mindy en Arrow, die ondertussen de 50 cm gepasseerd zijn, en er gezond uitzien. De Matsue zijn dankbare koi geweest, en het feit dat ze nog geen shimi's ontwikkeld hebben ontkracht toch wel de gezegden die in de wandelgangen de ronde doen. Van deze serie heb ik er nog een paar zitten, en ik moet zeggen dat ik er toch wel van gecharmeerd blijf.

Als toemaatje heb ik er nog een foto van de vijver in de zomer en in de winter bijgekregen, en zo zie je dan weer eens waar onze koikes terechtkomen. Bedankt in ieder geval Koen.

Gisteren moest ik voor een klant wat filmpjes maken van enkele koi, wat ik uiteraard gedaan heb zonder de koi te verstoren, en voor sommige mensen is het misschien plezierig om hun koi nog eens te zien zwemmen. Voor diegenen die me niet graag horen praten, geluidje af aub, want ik kan het soms toch niet laten.

vijver 5-01
vijver 5-02
vijver 5-03
vijver 5-04
vijver 4-01
vijver 4-02
vijver 6
vijver 7
vijver 8
Meer afbeeldingen

Reacties

5 reacties tot nog toe

luc, bedankt voor deze up date. toch altijd leuk om onze koi te zien zwemmen. zo aan het zien gaat het allemaal goed!

stephan on 29/12/2009 07:52

Deze Matsue kohaku's komen niks te kort , prachtige vissen .Kan alleen maar zeggen dat je goed bezig bent Koen . De Matsue kohaku's hebben iets speciaal voor mij , verhouding kop met lijf ( bouw in het geheel ) .

Marcel on 29/12/2009 10:50

Bedankt voor de update filmpjes, Luc, ze geven een mooi beeld van hoe goed de koi in uw verwarmde bakken wel gedijen.
Het geeft overigens een zalig gevoel als je dan in de wriemelende massa je eigen pareltjes gezond ziet rondzwemmen. Ben heel blij te zien dat de koi die onlangs uit Japan zijn toegekomen zich kennelijk al goed hebben aangepast. Wat een genot om getuige te mogen zijn van dat schouwspel, zeker in vergelijking met het vrij passieve (zij het niet abnormale) vertoon van de koi in mijn eigen (afgedekte maar niet verwarmde) vijver (momenteel nog slechts 5 °C).
Als je dit allemaal van dichtbij ziet, dan wordt de verleiding om volgend seizoen één of ander systeem van vijververwarming te installeren toch wel heel groot.

Martin on 29/12/2009 13:33

Zeer tof om te bekijken en stuk voor stuk mooie vissen .grtjs

paul on 29/12/2009 14:15

Luc ,

Bedankt dat je de foto's op je site hebt geplaatst zo kan ik is zien wat de echte kenners er van zeggen . Heb ze wel vorig jaar juli (2008) als tosai bij jou gekocht maar dat is niet zo belangrijk he ze doen het goed en laat ze maar rustig groeien na de winter mogen ze terug buiten in de 60m³ baantjes trekken . Ze zitten nu rustig binnen in mijn verwarmde vijver van 13m³ , ben benieuwd hoe ze hier gaan uitkomen na de winter . Alvast mijn beste wensen voor 2010 aan al de koivrienden en veel succes met jullie koi .

groetjes koen

koen on 29/12/2009 22:29