Ondertussen nog koi weggebracht.

Ondertussen nog koi weggebracht.Om 6 uur opstaan, een nieuwsitem schrijven, alles in orde maken voor de mensen bij Interkoi, een ganse dag mensen ontvangen, en daarna nog koi wegbrengen...

Zo verveel ik mij tenminste niet. Toevallig moest is nog naar een barbeque, waarover in een volgend nieuwsitem meer, en de magistrale ginrin kohaku, eerste in Hilvarenbeek 2008, moest nog bij de nieuwe eigenaar gebracht worden.

Ergens regio Someren moest ik zijn, en dit begint een echte interkoi regio te worden. Met heel plezierige klanten in Asten, Ommel, Beel en Donk, begin ik me hier toch wel goed thuis te voelen.

Eddy en Anja waren toevallig bij Interkoi langs gekomen, waren niet van plan een koi te kopen, maar hebben het toch gedaan. Na het sluiten en onderweg naar de barbeque, heb ik deze dan ook nog even op zijn nieuwe bestemming gebracht, en zo kan je ook eens zien hoe de mensen hun koigebeuren beleven.

Centraal in de tuin stond de vijver van 65m³ met kwalitatief heel goed water. De vissen waren gelukkig, dat kon je zien, en de kwaliteit van het water was gewoon goed. Je kan het trouwens zien aan het gedrag van de koi. Zwom me daar toch niet een geweldige koperkleurige Oshiba Shigure rond zeker....Deze staat nog altijd op mijn verlanglijst.

Trots liet Eddy mij zijn filterkamer zien. Dit was nog een systeem dat volgens mij ooit door John Gielen op de markt werd gebracht. 2 grote tonnen van 2 m. hoogte fungeerden als biologisch filter, en ik moet zeggen dat het systeem mij geweldig aansprak. Ik had dadelijk een goed gevoel bij de vijver, en ondanks het feit dat er veel bruine en grijze koi inzwommen, waren de vissen gelukkig en gezond. In deze vijver is wel veel rood nodig, maar dat laat ik aan de mensen zelf over.

Nu nog naar de barbeque, en mijn dagtaak zit erop..

Meer afbeeldingen

Reacties

3 reacties tot nog toe

@Eddy en Anja... mooie vijver en fraaie koi! Die Ochiba is er ook eentje naar mijn smaak. Met deze prachtige aanwinst erbij gaan jullie langzaam echt wel over naar meer rood-wit en zwart... Maar ook in een go sanke vijver hoort een beetje bruin en zilver te zwemmen vind ik!
Veel plezier met jullie nieuwe aanwinst.

Ton on 01/08/2010 23:52

Nogmaals proficiat met jullie aankoop. Het is een kanjer van een ginrin die op jullie vijver echt tot volle glorie zal komen.

WILLY on 02/08/2010 10:46

Hallo allemaal,

De ginrin kohaku doet het goed,hij voelt zich wel thuis bij de rest denken wij.
Alles zwemt actief rond.
Nu weer sparen voor nog wat kleur erbij.

Eddy & Anja

Eddy Smits on 14/08/2010 20:47