Op bezoek bij

Op bezoek bijMartin in het Vlaams Brabantse deel van België. Het regende pijpestelen, het weer was barslecht, maar Martin ontving ons vrolijk in zijn korte broek alsof de zon nog ettelijke uren zou schijnen. Het mocht echter niet baten...

Vol trots toonde Martin ons zijn vijver met bijhorende filterinstallatie, en het bleken niet 1, maar 2 vijvers te zijn. Eén vijver van een 15-20 m³ die volledig aangelegd was als natuurvijver en waarin goudwindes en goudvisjes zwommen, en een professionele koivijver van 75 m³ met daarin een 30-35 koi. De filterinstallatie was bovengronds aangelegd door de firma aquahobby uit Heist op den Berg. Het water zag er perfect uit, niets op aan te merken. De bestaande filterinstallatie was uitgebreid met onze bakki shower, een clarity skimmer en een aerator, dat de volledige installatie wel ten goede kwam.

Het water was 22° en de koi hadden van de gelegenheid gebruik gemaakt om s’nachts een heuse orgie te organiseren. De eitjes werden vol overgave tot ½ m. hoog op de rotsen afgezet. Na de nodige foto’s genomen te hebben en de volledige installatie eventjes te hebben bekeken, konden wij Martin alleen maar proficiat wensen met zijn vijver, want ik denk dat er veel mensen zijn die maar al te graag dit soort vijver in hun tuin willen hebben. De hele tuin was goed verzorgd en straalde de nodige warmte uit om ten volle van het koigebeuren te kunnen genieten.

Vanuit de veranda kreeg je een prachtig uitzicht op beide vijvers, en ondanks het mindere weer, konden wij ons levendig voorstellen hoeveel genot deze plaats zal verschaffen bij aangenaam zomerweer. Het is de wens van Martin om een bepaalde evolutie in zijn koibeleving te creëeren, door op dezelfde manier als Rini zijn koibestand op te bouwen. Het feit dat er 2 vijvers zijn laat vele mogelijheden open, en uiteraard hebben wij Martin enkele suggesties gedaan voor de toekomst. Wat het uiteindelijke resultaat zal worden is natuurlijk door Martin zelf te bepalen. Wij willen graag meewerken om dit te realiseren, niet enkel uit commercieel oogpunt, maar zeker ook uit oogpunt van de echte koiliefhebber.

Na een flesje witte wijn, een goed gesprek met diepgang en een aantal gevatte vragen van Martin, hopen wij hem de geschikte informatie te hebben gegeven en zijn we met een goed gevoel naar huis gereden. Bedankt in ieder geval voor de goede ontvangst Martin, het is voor herhaling vatbaar. Wij zullen in de loop van dit jaar nog een aantal bezoeken brengen aan klanten, om ook hun koibeleving te verwoorden via de site, geniet ondertussen van de bijgevoegde foto's van de vijver van Martin.

Meer afbeeldingen

Reacties

10 reacties tot nog toe

Waauw, dat ziet er geweldig uit. Hier moet je met volle teugen van genieten Martin, want dit geluk in koibeleving is niet veel mensen gegeven. Als ik je nog een goede raad mag geven. Denk goed na over de raad die Luc en Rini geven, want het is goud waard. En zij zijn één van de weinigen waar het commercieel belang niet voorop staat.

John on 09/07/2009 11:17

Martin, wat prachtig!
Jij hebt een privé 'Hof van Eden', echt. Luc omschrijft het goed: zo'n soort vijver zouden velen willen hebben!

Veel wijsheid gewenst bij de te nemen beslissingen. Soms is het moeilijk om de knoop door te hakken. Je zult ongetwijfeld goed voorbereid & ingelicht een doordachte beslissing nemen.

En hoeveel koi, welk soort, met welk achterliggend doel dan ook zullen zwemmen in je vijver(s), alleen al van de aanleg, het groen er omheen, het plaatje kun je flink genieten.

Noëlle on 09/07/2009 13:11

Dat is een serieuze plas water Martin .
Alles goed in orde zo te zien , maar daar heb jij nu de tijd ook voor als gepensioneerde .Laatst heb je nog een paar zeer mooie koi aangekocht .
Als die nu nog eens thuis zwemmen , zal genieten zijn .
Trouwens een namiddag Luc en Rini op bezoek is ook zeer gezellig .

Marcel on 09/07/2009 13:19

Wauw Martin, wat een pracht omgeving om van je pensioen te genieten! Schitterende vijver(s) en een machtig mooie filter installatie! Weet niet wat je wenst te gaan doen met de goudvissen vijver maar ik zou het wel weten :-)...
In ieder geval veel wijsheid gewenst bij het nemen van je beslissing! Enne alvast sterkte als je moet gaan verbouwen.....
mvg
Ton

Ton on 09/07/2009 20:10

Hoi Martin,

we hebben elkaar wel eens gesproken bij Luc, het is leuk om te zien wat voor prachtige vijver je hebt. ziet er echt geweldig uit in zijn totaliteit. ik weet niet wat je plannen zijn maar wens je ook veel succes met het nemen van de juiste beslissingen. maar dit gaat wel lukken als ik het geheel van je woonomgeving bekijk op de foto's ziet er in totaliteit erg netjes uit.

wellicht tot in arcen.

stephan on 09/07/2009 22:39

Complimenten Martin, een pracht van een vijver. Geef even door wanneer je een bbq geeft, zodat we eens op bezoek kunnen komen ? We zien dat je plaats genoeg hebt.

Frans vdp on 10/07/2009 09:35

He Martin, spijtig dat er geen foto's van de vissen bijzijn, want in zo een vijver moeten zich toch prachtexemplaren bevinden. Geef eens een update van je vissen.

Stefan on 10/07/2009 09:38

Hoi Ton, daar waar jij aan denkt heb ik voorgesteld aan Martin,want ik denk dat jij wel weet waar ik aan denk nietwaar. Maar laat alles maar op zijn beloop. Tijd brengt raad.

luc on 10/07/2009 09:50

Beste mensen allemaal,

Hartelijk dank voor jullie mooie commentaren en wijze raadgevingen. Ik moet zeggen dat ik dit niet verwacht had, maar een fotoreportage van Luc doet blijkbaar wonderen.
Al heeft Luc nu wel al een tipje van de sluier opgelicht, verder dan dat wens ik vooralsnog geen ontboezemingen te doen, omdat één en ander nog concreet moet gerealiseerd worden en zulks de nodige tijd vergt. Ik hoop dat jullie daar begrip voor kunnen opbrengen, en te gelegener tijd zal ik hieromtrent wel tekst en uitleg verschaffen.
Het enige wat ik voorlopig nog kwijt wil, is dat ik zelf nog niet zo heel lang met de koihobby bezig ben en dat ik heel wat 'jeugdzonden' heb begaan, waarvoor ik nu 'penitentie' wil doen, als jullie begrijpen wat ik bedoel.

Hopelijk mag ik jullie ontmoeten de zondagnamiddag op Arcen, dan kunnen er misschien verder 'geheimen' ontsluierd worden.

Greetz, Martin


Martin on 11/07/2009 01:04

We zullen er dan zeker eens over praten Martin... Ben benieuwd of we op 1 lijn zitten. :-)

Ton on 11/07/2009 10:43