Op bezoek bij Ans en Frans

Op bezoek bij Ans en Frans

Het was tijd om eens een bezoek te brengen aan Ans en Frans.

Beiden zijn samen met de koihobby bezig, hetgeen wel eens anders is bij sommige mensen. Tevens was het een weerzien met toch wel enkele toppers uit mijn koiaankopen in het verleden. Het was voor ons dan ook een plezier om deze nog eens te bekijken en te bowlen.

Dat Ans en Frans professioneel met hun koihobby bezig zijn, bewijzen de opbouw van hun hobby met een grote centrale vijver, een vijver voor tosai en koi die groen water nodig hebben, en als extra een pas aangelegde 8 kuubs bak, die ofwel voor quarantaine kan dienen, maar ook voor de opvang van tosai. De strategie die ze volgen is tochwel de strategie van Interkoi...rust, veel groen water, koi met goede genen, respect voor de koi en open staan voor goede raad.

Dat de koi goede genen moeten hebben is een must, en dat kunnen we gelukkig met deze koi ook nog eens aantonen. Ik herkende de koi onmiddellijk, als waren ze gisteren uit Japan binnengekomen. Ziedaar Goliath, toen al een beul van een koi, door Maeda San als vijftal gepresenteerd. Binnengekomen op een 50-tal cm, maar met een kop om "U' tegen te zeggen. Moet je deze beul nu eens een jaar later zien. Met zijn 68 cm, een kop als een stier en een lijf als een bodybuilder. Is dit geen perfect voorbeeld van een echte Shiro Showa van Momotaro ?

Daarnaast de elegante, wat liefogende vierstapper, die haast als klein duimpje verscheen naast Goliath, en ook uit de 5-reeks van Maeda kwam. Je kent haar haast niet meer terug. Nu, een geschatte 63 cm, maar wat een power en uitstraling...

Captain Hook, de kohaku van Yamatoya, door velen gekend, en nu opgefleurd in zijn eigen habitat, een kohaku die alle harten steelt, samen met de bekende Pipa. Wie herkent Pipa nu niet. Ik schat ze ook een dikke 65 cm, en trek dan zelf je conclusie maar. De kleinste was de Sandan kohaku van Matsue, toen 30 cm, nu 48 cm en blakend van gezondheid.

Conclusie van het bezoek: Een zalige omgeving om in te vertoeven, met mensen die liefdevol met hun koihobby bezig zijn. Alle koi waren stuk voor stuk niet 100, maar 200% verbeterd, en ontwikkelen nog steeds. Met andere woorden, dit zijn nog altijd tategoi. Om dit nog even te ondersteunen, bekijk dan bijhorende filmpjes.

Goliath, de beul

yondan showa, de verleider

Captain Hook, een Yamatoya waardig

Pipa, de opvallende

Sandan kohaku

Een bijkomende reden voor het bezoek, was ook nog het weerzien met Clarissa, een emotioneel moment, maar daarover zal ik een appart nieuwsitem schrijven.

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml