Op bezoek bij Ans en Frans

Op bezoek bij Ans en FransHet was tijd om eens een bezoek te brengen aan Ans en Frans.

Beiden zijn samen met de koihobby bezig, hetgeen wel eens anders is bij sommige mensen. Tevens was het een weerzien met toch wel enkele toppers uit mijn koiaankopen in het verleden. Het was voor ons dan ook een plezier om deze nog eens te bekijken en te bowlen.

Dat Ans en Frans professioneel met hun koihobby bezig zijn, bewijzen de opbouw van hun hobby met een grote centrale vijver, een vijver voor tosai en koi die groen water nodig hebben, en als extra een pas aangelegde 8 kuubs bak, die ofwel voor quarantaine kan dienen, maar ook voor de opvang van tosai. De strategie die ze volgen is tochwel de strategie van Interkoi...rust, veel groen water, koi met goede genen, respect voor de koi en open staan voor goede raad.

Dat de koi goede genen moeten hebben is een must, en dat kunnen we gelukkig met deze koi ook nog eens aantonen. Ik herkende de koi onmiddellijk, als waren ze gisteren uit Japan binnengekomen. Ziedaar Goliath, toen al een beul van een koi, door Maeda San als vijftal gepresenteerd. Binnengekomen op een 50-tal cm, maar met een kop om "U' tegen te zeggen. Moet je deze beul nu eens een jaar later zien. Met zijn 68 cm, een kop als een stier en een lijf als een bodybuilder. Is dit geen perfect voorbeeld van een echte Shiro Showa van Momotaro ?

Daarnaast de elegante, wat liefogende vierstapper, die haast als klein duimpje verscheen naast Goliath, en ook uit de 5-reeks van Maeda kwam. Je kent haar haast niet meer terug. Nu, een geschatte 63 cm, maar wat een power en uitstraling...
Captain Hook, de kohaku van Yamatoya, door velen gekend, en nu opgefleurd in zijn eigen habitat, een kohaku die alle harten steelt, samen met de bekende Pipa. Wie herkent Pipa nu niet. Ik schat ze ook een dikke 65 cm, en trek dan zelf je conclusie maar. De kleinste was de Sandan kohaku van Matsue, toen 30 cm, nu 48 cm en blakend van gezondheid.

Conclusie van het bezoek: Een zalige omgeving om in te vertoeven, met mensen die liefdevol met hun koihobby bezig zijn. Alle koi waren stuk voor stuk niet 100, maar 200% verbeterd, en ontwikkelen nog steeds. Met andere woorden, dit zijn nog altijd tategoi. Om dit nog even te ondersteunen, bekijk dan bijhorende filmpjes.

Goliath, de beul
yondan showa, de verleider
Captain Hook, een Yamatoya waardig
Pipa, de opvallende
Sandan kohaku

Een bijkomende reden voor het bezoek, was ook nog het weerzien met Clarissa, een emotioneel moment, maar daarover zal ik een appart nieuwsitem schrijven.

Meer afbeeldingen

Reacties

6 reacties tot nog toe

Ans en Frans,

wat een mooie koi hebben jullie. tevens serieus bezig met het uitbreiden van de verschillende vijvers. leuk om deze update te volgen. ben ook zeer benieuwd naar de update van Clarissa.

Succes en wellicht tot in Arcen?

stephan on 05/08/2009 09:54

Ans en Frans
Prachtige collectie koi hebben jullie .
Allebei koi gek en dan nog zoveel plaats in overvloed , dat stopt nog niet bij drie vijvers.

Tot binnenkort

Marcel on 05/08/2009 11:20

Wat een residentie, prachtig gewoon! En wat een natte droom voor vele koi liefhebbers, de prachtvissen, de fraaie vijvers en nog genoeg ruimte voor meer vijvers :-)
Ik zou zeggen: Gewoon doorgaan......... met bouwen ;-)

Ton on 06/08/2009 13:25

Net even rustig de filmpjes bekeken.... Ze doen het goed hè!

Mooi hoor... Ik blijf het heel bijzonder vinden, zoals jullie het met de vijvers en de qbak hebben gerealiseerd.

Niet alleen mooi, maar ook erg aangenaam om te vertoeven, dat mag ik uit ervaring zeggen!

'Kom binnenkort weer op de rand zitten genieten okee? ;-)

Groetsels!

Noëlle on 06/08/2009 13:42

En ik die dacht dat ook Wakana, de prachtige sanke van SFF, in dit verhaal de revue zou passeren. Maar ben ik dan zo verkeerd, of wat is er van haar geworden?
Voor alle duidelijkheid: ik wil echt niet indiscreet zijn.

Martin on 07/08/2009 00:59

Hoi Martin, het scheppen werd tot een minimum beperkt, en wij hebben er voor gekozen om enkel mijn koi van verleden jaar te laten zien. Wakana is nog te weinig ontwikkeld om al dadelijk vooruitgang te zien.

luc on 08/08/2009 10:48