Te gast bij Marc.

Te gast bij Marc.Marc is vermoedelijk in de regio Tilburg geen onbekende, want daar bollen zijn ijswagentjes.

Al lang had hij gevraagd om eens langs te komen, en vandaag hebben we dan even de tijd genomen. Marc is van het principe dat het allemaal geen topkwaliteit van koi hoeven te zijn om plezier te beleven in het koihouden. Wij zullen de laatsten zijn om dit tegen te spreken, want wij kunnen voor elke tak van het koihouden respect opbrengen.

De tuin werd aangelegd door Bart, buurman en vriend; die zich ondertussen wat aan het specialiseren is in het aanleggen van koivijvers. Binnenkort zal er hopelijk een nieuwsitem verschijnen over zijn eerste koivijver die hij in samenwerking met Interkoi heeft aangelegd.

De vijver van Marc werd geintegreerd in een grote, jonge tuin, die nog volop tot ontwikkeling moet komen, maar waar alle troeven aanwezig zijn om een gezellige sfeer te creëeren. De vijver is een 14 m³ en er zwemmen een 15-tal koi in. We hebben enkele van zijn koi gebowld, en wat je goed kan zien, was het gele shiroji dat door het kleurvoer was veroorzaakt. De kleine shiro van Omosako was zo geel als saffraan, en nu begrijp je waarom goed uitgebalanceerd voeren zo belangrijk is. Kleurvoer kan, maar met mate en tussenpozen.

Het mooiste in de tuin, was zijn privé verblijf dat helemaal verdoken was. "Kom maar eens kijken" zei Marc, "Dit is mijn hobby en hier amuseer ik me dikwijls".. Toen we de ruimte binnenkwamen werden we verrast door een echte snookertafel, een beamer met reuzescherm en goede geluidsinstallatie, maar wel met slechte muziek. (althans, het is niet mijn muziek). Dat paste nu wel in mijn straatje, want dat heb ik vroeger met mijn zonen vrij veel gespeeld, en hier heb ik wel kaas van gegeten. We hebben dan maar onmiddellijk de koe bij de horens gevat en een partijtje België - Holland gespeeld. Het resultaat laat ik maar in het midden. In ieder geval hebben we ze weer met beide voeten op de grond gezet, en na een lekker kopje koffie en een ijsje zijn we met een voldaan gevoel naar huis gereden.

Meer afbeeldingen

Reacties

9 reacties tot nog toe

(89- 7 was de stand voor BE en 5 van de 7 punten van NL was nog door een fout op de blauwe bal..) lol....

onbekend on 01/10/2009 19:17

Dat is weer een vermoeiende dag uit voor jullie geweest, nietwaar ?

john on 01/10/2009 19:26

Hoi Marc,

Een prachtige tuin die nog volop tot ontwikkeling moet komen, daarin geïntegreerd een pittoreske koivijver (waar zit de filterinstallatie?) met een uitgebalanceerd aantal elegante koi, wat wil je nog meer? Juist ja, een privé-hobbyruimte om jaloers op te zijn, om niet te zeggen "high" van te worden! Is uw wederhelft daar ook af en toe te gast, of behoort dit domein misschien uitsluitend tot het mannenrijk? Ik heb de indruk van wel, en dan zou ik er ook wel eens een bezoekje willen brengen.
Wat er ook van zij, die gasten van jou waren vandaag toch weer - voor de zoveelste keer de laatste tijd - "met hun kont in de boter gevallen" (of moet ik zeggen in het roomijs?). Waaraan hebben die dat eigenlijk verdiend? (grapje).

@ Ben,
Verrassenderwijze ook van de partij deze keer, en dit op een doordeweekse werkdag (althans voor niet gepensioneerden)! Ik neem dus aan dat jij "binnen" bent en aan het rentenieren bent geslagen, of heb ik het mis?

Groetjes,
Martin uit Tielt-Winge (voorbije zondag elkaar ontmoet in Arendonk, Marc).

Martin on 01/10/2009 23:28

Die keu was krom.

rini on 02/10/2009 01:05

Luc had zelfrichtende ballen.

Ben Doorakkers on 02/10/2009 05:03

De filter zit rechts tegen het gebouw achter een haag( waar je de betonplaten nog rechtop ziet staan foto 10) 2 bodemafvoer naar ultrasieve 3 dan 12000l oasepomp naar oase biotec screenmatic 18, wil dit uitbreiden met een bakki met bacteria house aangevoerd met 8000l pomp over de skimmers. Inderdaad hobbyruimte only men. Altijd snooker, voetbal, actie films, metallica(bewijs van Luc zijn mindere muziekkeuze), enz... wederhelft wil er dus zelfs niet komen. Maar hou er de vriendinnen van mijn puberzonen maar eens buiten!!!
Kwestie snooker is het heel simpel, als Luc speelt magneten AAN, magneten uit als...

marc on 02/10/2009 11:08

Prachtige tuin en vooral de hobbyruimte is geweldig! Ook de koi zijn zo op de foto's te zien niet mis hoor! Toch 1 minpuntje gezien helaas.... dat shirt aan de muur, moet dat nou? :-)

Ton on 02/10/2009 14:09

zo zo uwe busjes nog erbij !!

van opdorp henri on 22/03/2011 13:36

hallo ik wil wel even zeggen dat het allemaal mooie is maar dat kan ook niet anders als hij zijn ijsco zo duur maakt hij komt elke jaar hier en dan is het ik moet de ijs duurder maken want alles is duurder zeg hij dan maar nu zie ik waarom hij de ijsco zo duur maakt marco ik wel je dit nog even zeggen je heb een mooie tuin met vijver en wat die ijsco ik denk dat je wel weet als je dit leest waar het vanaf komt ik wens je ook nog veel succes met je tuin en vijver gr marco

jan on 14/07/2011 20:43