Te gast in Bornem

Te gast in Bornem

Als je in de buurt bent moet je maar eens passeren, waren telkens de woorden van Chris.

Ik had reeds meerdere malen verteld dat we ieder jaar naar de folklorefeesten in Mariekerke gingen voor de gezelligheid, onze fietsen meenemen, en dan een fietstochtje maakten in de prachtige streek waar ooit “stille waters” werd opgenomen, een vlaamse serie die veel succes kende.

Een aanrader eerste klas trouwens, want er zijn weinige streken die me zo bekoren dan deze typische Vlaamse streek. Ik was trouwens ook benieuwd om de vijver en de koi eens te zien van Chris.

Het is steeds plezierig om verrast te worden door de creativiteit en de manier waarop andere mensen hun koibelevenis ondergaan. Chris en vrouw hadden duidelijk hun eigen visie en de tuin werd herschapen in Japanse stijl met veel aandacht voor detail. Dit kan je terugvinden in de manier waarop de steentjes tussen de verschillende perken werden gekozen, ieder hun eigen uitstraling, ieder hun betekenis. De tuinbonsai werden vakkundig afgewisseld met echte bonsai die ontzettend duurzaam, vakkundig gesnoeid en onderhouden werden.

De tuin straalde vooral netheid, rust en degelijkheid uit. De vijver zelf had veel weg van de vijver die ikzelf vroeger bij mij thuis had, en kon dus zeker mijn goedkeuring wegdragen. De vijver werd aangelegd door Hans en Joachim van ’t Viske, in samenwerking met Johnny Lievens, door menigeen wel gekend van de shows. Johnny ken ik niet echt persoonlijk, maar het is de man die me ooit hielp terwijl ik alleen met mijn zoon grote koi in aan het pakken was van de show, en ik zat te prutsen met de rekskes (elastiekjes). Het was de eerste show die ik meedeed in Hilvarenbeek, en ik was nog een echte “bleu”, als je begrijpt wat ik bedoel.

Complimenten trouwens voor de vijver en de filterinstallatie, het geheel was op briljante manier in de tuin ingepast, en als je zelf de foto’s en de filmpjes bekijkt, dan hoef ik er geen tekening meer bij te maken.

Chris is een fervente aanhanger en helper van Joachim en Hans, en zweert terecht bij de kennis van Joachim. Het kan dan ook niet anders dat alle vissen via deze weg werden aangekocht. Het is trouwens ook niet mijn bedoeling om tussen zulk een relatie te komen, want die moet je respecteren.

Er zwommen een tiental jumbo koi, waarvan enkele toch een eindje over de 80 cm waren volgens mij, en een aantal in wording zijnde jumbo rond. Enkele koi hadden al een gezegende leeftijd bereikt, maar je zag duidelijk dat ze “thuis” waren, en zich geen zorgen hoefden te maken over de toekomst.

Wie van Japanse tuinen houdt, kan zich hier volledig uitleven, en wij danken hun voor hun gastvrije ontvangst.

Buiten wat foto’s van de vijver van Chris, laat ik jullie nog even meegenieten van de sfeer daar in Mariekerke. Hou je van fietsen, hou je van folklore en ruik je graag de nostalgische sfeer van weleer, dan zijn de palingfeesten en de folklorefeesten in Mariekerke een aanrader van 1ste rang.

Onze jaarlijkse traditie bestaat eruit om er naartoe te rijden, de fietsen te nemen en een toertje uit te stippelen met Mariekerke als eerste stopplaats rond de middag. Bij het kerkje, onder de bomen is het heerlijk vertoeven. De straten staan vol met kraampjes waar typische gerechten worden aangeboden. Wij proberen van alles een hapje mee te pakken. We beginnen met de overheerlijke vissoep, verwerken trapsgewijs de gebakken paling, haring met ajuinsaus, kibbelingen, vers gebakken schelvis, Franse mosseltjes, een flesje of 2 koele witte wijn, scampi’s op verschillende manieren klaargemaakt enz…

Weet je niet wat doen ? Ontdek de Vlaamse cultuur en dompel je onder in de sfeer van vroeger…ik mis dit toch wel af en toe.

Geniet van de filmpjes en de foto’s.

Japanse tuin en vijver van Chris-1

Japanse tuin en vijver van Chris-2

Mariekerke-1

Mariekerke-2

Meer afbeeldingen

Te gast in Bornem: afbeelding 1
Te gast in Bornem: afbeelding 2
Te gast in Bornem: afbeelding 3
Te gast in Bornem: afbeelding 4
Te gast in Bornem: afbeelding 5
Te gast in Bornem: afbeelding 6
Te gast in Bornem: afbeelding 7
Te gast in Bornem: afbeelding 8
Te gast in Bornem: afbeelding 9
Te gast in Bornem: afbeelding 10
Te gast in Bornem: afbeelding 11
Te gast in Bornem: afbeelding 12
Te gast in Bornem: afbeelding 13
Te gast in Bornem: afbeelding 14
Te gast in Bornem: afbeelding 15
Te gast in Bornem: afbeelding 16
Te gast in Bornem: afbeelding 17
Te gast in Bornem: afbeelding 18
Te gast in Bornem: afbeelding 19
Te gast in Bornem: afbeelding 20
Te gast in Bornem: afbeelding 21
Te gast in Bornem: afbeelding 22
Te gast in Bornem: afbeelding 23
Te gast in Bornem: afbeelding 24
Te gast in Bornem: afbeelding 25
Te gast in Bornem: afbeelding 26
Te gast in Bornem: afbeelding 27
Te gast in Bornem: afbeelding 28
Te gast in Bornem: afbeelding 29
Te gast in Bornem: afbeelding 30
Te gast in Bornem: afbeelding 31
Te gast in Bornem: afbeelding 32
Te gast in Bornem: afbeelding 33
Te gast in Bornem: afbeelding 34
Te gast in Bornem: afbeelding 35
Te gast in Bornem: afbeelding 36
Te gast in Bornem: afbeelding 37

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2402001

sanke 2402001
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml