Van verrassingen gesproken

Van verrassingen gesprokenHet mooie aan het wegbrengen van koi is de kennismaking met klanten en de manier waarop ze het koigebeuren beleven, alsook het soort vijver dat ze hebben aangelegd.

Theo en Frans kwamen eerder toevallig bij Interkoi terecht. Op een bepaald ogenblik wou Theo een koi kopen, toen hij me vroeg of deze koi zo groot zou worden als een jumbo van 80 cm. Hierop heb ik kortweg "neen" geantwoord, en blijkbaar heeft dat Theo tot nadenken gestemd. Dat wij een verkoop lieten schieten om goede informatie door te geven, was voor hun ongewoon.

Samen met Ben en Rini hebben wij dan trachten duidelijk te maken wat onze zienswijze is en hoe wij met het verkopen van koi begaan zijn. Duidelijkheid en goede informatie is hierbij voor ons van wezenlijk belang, inclusief de tijd die wij er graag insteken om onze standpunten en onze kennis aan de mensen duidelijk te maken. Hierbij willen wij niet zeggen dat we de kennis in pacht hebben, maar onze koikennis begint toch goede vormen aan te nemen.

"Wij komen erop terug", zeiden Theo en Frans, en inderdaad na 2 weken verschenen ze terug op het toneel, met het verzoek om even bij hun langs te komen om hun vijvers te bekijken en eventueel raad te geven. Gelukkig was dit op enkele kleine punten na niet nodig, want beide vijvers, zowel van Theo als van Frans waren perfect in orde. Velen zouden hier jaloers op zijn.

Ze hadden wel te kennen gegeven dat ze wilden overstappen naar hogere kwaliteitskoi, en ze stonden volledig open voor onze raadgevingen. Deze zijn in feite altijd dezelfde: niet te veel koi met als basis go sanke en als het enigszins kan van hoge kwaliteit, en als het aan Rini ligt niet onder de 80 cm. :) Standpunten werden ingenomen en beslissingen genomen, zodat we blij zijn om 2 nieuwe klanten te verwelkomen.

De eerste vijver op de fotoreportage is deze van Theo en heeft een inhoud van 25 m³. Dat we goed ontvangen werden bewijst de lekkere vlaai en de heerlijke koffie. De tweede vijver is deze van Frans, die nog volop aan het verbouwen is, maar dat het mooi wordt, daar hoef je niet aan te twijfelen. Deze vijver is ­± 60 m³ en enkele jumbo koi zouden hier zeker niet in misstaan. Let vooral op de originele manier van de zetel entourage, een discotheek waardig...

Rini en ik vinden het geweldig om zo ontvangen te worden, maar vooral het feit dat ze ons het vertrouwen geven om goede en degelijke koi te selecteren sterkt ons in onze filosofie en onze doelstelling.Meer afbeeldingen

Reacties

7 reacties tot nog toe

Wat is bij de eerste vijver de randafwerking?Aan de bovenkant arduin, maar wat hangt er aan de zijkant tegen.Ik ben namelijk nog op zoek naar hoe ik het zou doen.

johan on 10/09/2009 22:18

Zelfde vraag als Johan
+ Ik zoek me rot naar zo'n inox waterval om een zo'n watergordijn te creëeren, weet iemand waar ik zoiets kan vinden ?
Hartelijk dank bij voorbaat.

Jeroen on 10/09/2009 22:28

Als ik me niet vergis is de zijkant van de eerste vijver in arduin. Wat betreft het watergordijn: als je contact opneemt met Filip van wielsbeke.interkoi.eu dan kan je dit gewoon op maat laten maken in roestvrij staal.

luc on 11/09/2009 06:19

hoi luc,
geweldig wat je over ons op de site hebt gezet en voor ons hebt gedaan. De eerste keer dat ik bij jullie kwam had ik al een goed gevoel. Dat je neen zei tegen de kohaku die ik wilde kopen verbaasde mij dat je er zo eerlijk was en dat heeft me echt tot denken gezet en daarom ben ik weer terug gekomen.Maar het goede gevoel was er de 1ste keer al en nu nog en de gastvrijheid is bij jullie ook zeer hoog en iedere koi liefhebber raad ik zeker aan een kijkje te nemen bij interkoi arendonk.

groetjes Theo (supper die 3 musketiers uit arendonk! )
tot ziens.

theo on 11/09/2009 18:00

Prachtige en toch verschillende vijvers! Schitterend strak tot een natturlijk in de tuin passende vijver! En inderdaad dat watergordijn! Heel mooi en niet te vergeten fantastisch voor de zuurstof toevoer. En dat terras, Bloemendaal waardig :-) Veel plezier van jullie vijvers en jullie toekomst met Interkoi!

Ton on 11/09/2009 21:11

hoi johan,

de randafwerking is natuursteen.
hoop dat je hier iets mee kunt.

groetjes.

theo on 12/09/2009 16:33

En Theo, aangenaam verrast met die showa van je zoon? Zo'n vis heb ik van mijn zonen nog nooit gekregen hoor.

rini on 12/09/2009 17:44