Verborgen dromen

Verborgen dromenSoms word je uitgenodigd om naar de koi te gaan kijken bij mensen die koi hebben gekocht, en word je overweldigd door de prachtige vijvers.

Dit is ook weer een natuurvijver die weinig mensen ooit te zien krijgen, maar die vele harten sneller zal doen kloppen. Helaas zijn de koi die er rondzwemmen niet de koi die ik er graag in zou zien, maar daar moet de eigenaar zelf over beslissen. Wel is de wens voelbaar om over te schakelen naar een hoger niveau, met een voorkeur van jumbo koi, maar de knop hiervoor moet nog omgedraaid worden, en ik betwijfel eerlijk gezegd of dit zal gebeuren. Hier moet je in berusten en respect betonen voor de beslissing van de eigenaar?

Het grote probleem dat zich stelt om je knop om te draaien, is natuurlijk de financiële inspanning die je bereid moet zijn te doen. Deze beslissing moeten ze echter zelf nemen, en dan zijn we graag bereid om hieraan mee te werken. Zo niet, dan hebben we pech gehad. Wel moeten mensen weten dat ze niet voor een briefkaart op de eerste rang kunnen zitten...

Stel je eens voor dat je in deze vijver 7 jumbo hebt zitten vergelijkbaar met deze machtige kohaku. Deze zit op dit ogenblik bij Rini om nog 5 cm bij te borduren tegen volgend jaar, en vooral om te verdubbelen in breedte. Ze zwemt nu bij haar minnaar Domino, die zo vriendelijk was om haar te bevrijden van haar eieren in Arcen. Schijnbaar doen ze het heel goed in hun huwelijk en zwemmen ze samen rond. Ik hoop dat Rini nog eens de verlichting krijgt om foto's te trekken en op te sturen, maar zijn hoofd staat momenteel naar het vissen...

De koi die over de 80 cm gaan zijn dun gezaaid. Ik heb op dit ogenblik geen enkele koi meer zitten die groter is dan 75 cm, en er zitten nog serieuze koi, geloof me. Ik heb wel koi zitten waar een potentieel in zit om 75-80 cm te halen, maar hoe moet je dat met onze weersomstandigheden en onze glasheldere vijvers voor elkaar krijgen ?

Het is geen kwestie van een koi in je vijver zetten en wachten tot hij/zij 80-90 cm is…er komt iets meer bij kijken. Indien het zo makkelijk was, zou iedereen deze koi kweken, en zouden ze zo duur niet zijn. Koi moeten de mogelijkheid hebben om in optimale omstandigheden te groeien en te ontwikkelen. Maar laten we hier niet te veel over uitweiden. Laat ons gewoon de bijgevoegde foto’s bekijken en genieten van deze mooi aangelegde natuurvijver.

Als toemaatje wil ik nog even melden dat de actie Cliniclowns weer wat rijker is geworden. De stand op dit ogenblik is als volgt:

Opstart door Interkoi: 100 euro
Aantal verkochte loten 50 = 250 euro
21 Verkochte koi sinds opstart 10 euro/koi = 210 euro
Opbrengst dubbel CD van Rini Groothuis: 165 euro

Totale opbrengst op dit ogenblik: 725 euro.

Bloedmooie koi kan je morgen zien en bewonderen, en weet je wat het mooie is…je kan ze zelfs kopen. Zie je morgen, hopelijk goed weer…

Meer afbeeldingen

Reacties

5 reacties tot nog toe

Mooi vijvertje, mooi lapje grond ;)

Jeroen on 17/09/2010 19:24

Lapje grond? Waar zijn de doelpalen?
Prachtige vijver!

Ton on 17/09/2010 21:53

Wat een vijver zeg... Daar kun je zelf je conditie ook goed bijhouden! Mooi aan de maat, zogezegd. Daar zouden een paar forse dames en heren zeker niet misstaan. Misschien ooit, wie weet...?

Ik vind het erg fijn te lezen dat 't Masker bij d'r vriendje Domino in Rini's vijver zwemt en ben heel benieuwd hoe groot ze zal zijn als ze er weer uitkomt. Tsja, ik heb 'n zwak voor deze kohaku.

Allen die vandaag naar Arendonk gaan: veel plezier bij het bekijken, bespreken en mogelijk/hopelijk aankopen van koi.

Wij kunnen helaas niet. Jammer, want ik ben ook nog eens stiknieuwsgierig naar 'Mysteria', de geheimzinnige showa....

Noelle on 18/09/2010 07:48

lekker zoon lap grond en vijver erg mooi. snap alleen niet zo goed dat net onder de overkapping zitten er verlengstukken bij, hihi

ron on 18/09/2010 22:48

Machtige vijver zeg...
prachtige natuurlijke vijver... daar kon ik ook wel wat voor verzinnen... haha...
erg mooi dat deze vijver ook hier getoond mag worden!

Matthijs Dankelman on 19/09/2010 14:03