Waar is nummerke 21 gebleven.

Waar is nummerke 21 gebleven.Nummerke 21 was dat showaatje dat het meeste succes had, bij de eerste presentatie van de showa's van Momotaro. In het volgende verslag lees je hoe het dit showake is vergaan. Ik zou hem dan ook gewoon 21 noemen of "blackjack", naar het spel eenentwintigen...

Mail van Rody

Hallo Luc,

excuses voor de late reactie en voor mijn onkunde in fotografie. Bijgevoegd vind je in ieder geval de foto's die ik heb gemaakt. Grappig is dat ik eigenlijk geen vijver wilde maar Lotty een vijvertje wilde.

Binnen 3 jaar 3 x de vijver veranderd. Eerst 7000 liter, toen 11000 liter en uiteidelijk 50.000 liter. Die laatste heeft nogal wat voeten in de aarde gehad. Daar wij geen achterom hebben, of je moet terrein rijden door de duinen, moest alles met de hand gegraven worden.

Daarnaast kon ik door mijn onregelmatige werktijden ook niet plannen dus ook geen vrienden belasten en het feit dat ik de rest van de tuin ook alléén heb aangelegd dacht ik dat doe ik wel ff. Wat dus inhoud 1 schep en 1 kruiwagen.... ......en dat heb ik geweten. Elke kuub zand die je eruit schept word uiteindelijk 1,5 kuub door de compactheid van het zand. Ook leuk is dat de vijver op zijn diepste punt 2,9 meter diep is, dat schep je niet ff naar boven dus drie keer verplaatsen en dan eruit scheppen.

Uiteindelijk is er na berekening zo'n 180000 kilo zand over mijn schepje gegaan.....dat was dus niet ff. Maar goed...de bak was gegraven. Het plan was...pirplaten met een dikte van 14 cm erin en daarna polysteren. Goed idee...echter toen de eerste wand pir van 3 x 4 m erin zat.......storte de zand wand doodleuk in....daar ging ik weer....scheppen heen.

Ik heb toen maar besloten eerst de boel te stutten met palen en een houten bekisting te maken. Ook dat polysteren is geen pretje. Vooral bij de hoge stukken waren enerlei redelijke vloeken te horen.

Uiteindelijke letterlijk bloed, zweer, tranen 1 jaar en een klein fortuin verder klop ik mij toch op de schouder en mag het resultaat er wezen.

De vijver loopt af van 175 cm naar 290 cm diep waar het water word afgezogen door twee bottomdrains en twee skimmers. Daarna gaat het door een turbovortex, ozon, UV, grote beadfilter, weer een UV dan een 1000 liter bewegend bed filter en dan via een 800 liter planten filter weer terug naar de vijver.

Dit alles samen met een kleine bezetting en goed voer zorgt voor verbluffende groeiresultaten waarbij nummerke 21 en nr 49 maar liefst 17 cm zijn gegroeid. Voor nr 21 hebben wij nog geen naam maar nr 49 is Daisumi genaamd.

Wij houden je op de hoogte van de ontwikkelingen.
vriendelijke groeten,

Lotty en Rody

Meer afbeeldingen

Reacties

11 reacties tot nog toe

ziet er prachtig uit .de groei is geweldig zo hoort het .ik zou zeggen ga zo door en dan kijk ik al weer uit naar een update voor volgend jaar . superrrrrrrrrrrrrrrr.
koi groetjes ben .

Ben Doorakkers on 21/09/2008 19:47

Schitterende vijver met mooie vissen en inderdaad een enorme groei..inderdaad ben.. nu al benieuwd naar volgend jaar!

Matthijs on 21/09/2008 22:03

Hai Rody,
Ik vind niet alleen de groei prachtig maar ok de ontwikkeling! En wat een mooie vijver! Heel veel plezier ermee en zoals Ben al zei, volgend jaar meer foto's!
mvg
Ton

Ton on 22/09/2008 06:03

Heren, mijn dank voor de complimenten :)

Volgend jaar zal het geheel echt af zijn dus mochten jullie dan in de buurt komen, zijn jullie van harte welkom om in de tuin iets te komen consumeren.

hasta la pasta,

Rody

Rody on 22/09/2008 08:22

Hoi Rody, wij moeten niet in de buurt komen....wij zullen speciaal langskomen in die hoek...dat mogen we toch niet missen zeker...

luc on 22/09/2008 10:26

Tuin ligt toch in IJmuiden? Dan kom ik ook :-)

Ton Janssens on 22/09/2008 11:39

Gezellig, we krijgen ook weer allemaal nieuwe produkten uit Australie dus dan kunnen we een leuk banket samenstellen. Op www.twwf.eu kan je dan zien wat er te eten is. Je bent welkom Ton, is voor jou niet zo ver rijden.

aufwienersnitzel

rody on 22/09/2008 13:10

Ik heb je nog helpen inpakken met de vissen volgens mij rody..maar blijf erbij dat ze het super gedaan hebben..als ik in de buurt zit...

Matthijs on 22/09/2008 17:40

mooi staaltje huisvlijt, en prachtige koi.

Bert

bert Pocquet on 22/09/2008 19:52

Hallo Rody,

Wat een schitterende vijver en vissen. Ik dacht al je tuin te herkennen maar nu ik bovenstaande berichten lees weet ik het zeker. Vorig jaar kocht ik samen met mijn dochtertje je shiro utsuri. Wij hebben haar de naam Beauty gegegeven. Ze doet het geweldig goed en is flink gegroeid l&b en haar kop is een stuk lichter geworden. Ik ben helemaal vergeten te vragen wie de kweker is. Zou je mij via een reactie antwoord kunnen geven?

Groeten, Frank

Frank on 22/09/2008 23:21

Hallo Frank,

leuk wat van je te horen. Beauty is van kweker Ogata. Schat van een koi, ontzettend lief en relaxed. Goede herinneringen aan haar. Hoop dat ze jullie veel plezier brengt.

Groet,

Rody

Rody on 23/09/2008 09:28