Bobby is de naam

Bobby is de naam

NIet van de koi, maar van de Sint Bernard die Michiel meegebracht had.

Bovendien kreeg ik een goede opleiding hoe ik een hond kon leren luisteren, want met het fluitje kon Michiel alle kunsten die Bobby kon, laten zien. Maar daarvoor waren ze niet gekomen. Ze kwamen om deze Mako showa met code 904274 op te komen halen. 3 maanden geleden nog 47 cm, was ze toch nog 50 cm geworden, of een groeicurve van 1 cm per maand.

Normaal verbeteren de koi, éénmaal op hun plaats van bestemming aangekomen. Over het algemeen, geef ik ze een goede huisvesting en verbeteren de koi lichtjes, zonder enorme sprongen te maken, tenzij ik ze in de groeivijver zet. Ik ben al heel blij met dit resultaat, maar over het algemeen, maken ze een grote sprong voorwaarts eens ze op een veilige en rustige plaats aanbeland zijn.

Bij mij worden de koi toch te dikwijls gestoord, hetzij door het netten, hetzij door de stress. Normaal probeer ik de koi zo weinig mogelijk te scheppen, en enkel op zaterdag is de mogelijkheid aanwezig om de koi te storen in hun dagelijks leven. Ondanks dat is de ontwikkeling meestal positief. Ik hoop dat Bart en Michiel er heel veel plezier aan mogen beleven, en persoonlijk heb ik ook een heel goed gevoel bij deze showa. Graag wil ik deze nog eens terugzien, maar dan 10 cm groter, met een toegenomen body en het sumi dat zich verder ontwikkeld heeft.

Paul was vandaag ook van de partij om zijn sanke met veel groeipotentie op te halen. Een heel plezierige man met een goede ingesteldheid zoals ik het graag zie, nuchter, correct en altijd met beide voeten op de grond. Ik had geschat dat ze 67 cm zou zijn in een vorig nieuwsitem, maar het was slechts 66 cm. Enfin, veel was ik er niet naast. Maar wat een verschijning...Ik hoop dat hij haar naar de 90 cm kan trekken.

Van beide koi heb ik filmpjes gemaakt natuurlijk:

Showa 904274 - 50 cm

Sanke SA-V8-204 - 66 cm

Bovendien wil ik ook even onze Noorderburen feliciteren met het behalen van de kwartfinale in het wereldkampioenschap voetballen. Na 45 minuten spel leek het een onmogelijke opgave om voort te gaan, maar zo zie je dat strijdlust, geloof in eigen kunnen, de juiste ingrediënten zijn om de weegschaal toch over te laten hellen naar winst. De weg ligt open nu, en we kunnen niet anders dan sympatiseren met onze Noorderburen en hopen dat ze doorstoten naar de finale.

Doe ook mee aan de wedstrijd van Nishikigoi Symfonie.

Hoeveel boeken zal Rini verkopen tijdens de show van Arcen lees hier verder.

Volg de inschrijvingen op via deze link.

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml