De uittocht begint

De uittocht begint

Het was een gezellige middag. Ondanks het miserabele weer hadden toch verschillende koiliefhebbers de weg naar Arendonk gevonden wat in een constante toeloop van klanten resulteerde. Wat heet, ik had er er maar druk mee, terwijl beide heren hoogstwaarschijnlijk in het vliegtuig aan het snurken waren!

Allereerst was daar Patrick. Hij kwam zijn vrouwelijke Omosako nisai shiro met de prachtige menware ophalen. Patrick is nog niet zo lang koihobbyist - zo'n vier jaar - maar heeft absoluut nu al gevoel voor kwaliteit. Dat getuigt ook wel uit deze aankoop.

Zoals iedereen gaf ik ook Patrick de boodschap mee, de tijd te nemen met het overzetten. Trek daar gerust een uur voor uit. Laat de zak een kwartiertje op het vijverwater drijven om de temperatuur te matchen en ga dan regelmatig water uit de zak met vijverwater omwisselen.

Er zit zo'n 20 a 25 liter in een zak voor een gemiddelde vis. Elke tien minuten met een kannetje een paar liter uit de zak scheppen en die vervangen door evenzoveel liter vijverwater. Doe dat een keer op vijf met tussenpozen van tien minuten en de chemie van het water is voldoende gelijk getrokken.

Integenstelling tot wat velen denken gaat het niet alleen om de watertemperatuur, maar om de totale chemie van het water waaraan de vis moet acclimatiseren, met name de pH.

Overigens heeft Patrick een verwarmde Q-bak, die op 16 graden stond en dat matcht mooi met de temperatuur in Arendonk die nu nog 17 graden is, maar vanaf volgende week afgekoeld gaan worden.

Vervolgens kwam Huck zijn beide nisai ophalen. Twee snoepjes uit de winkel van Momotaro: een al flink gegroeide kohaku en een showa met intrigerende kage sumi, beiden uiteraard vrouwelijk. Huck is een echte liefhebber en veel met zijn vissen en zijn (verwarmde) vijver bezig. Bij het zien van beide Momo's liep ie continu met een smile van oor tot oor rond. Ik weet zeker dat deze twee pareltjes een geweldige ontwikkeling in Huck's 40 kuub vijver gaan doormaken. O ja, de certificaten liggen hier nog, Huck.

Veel plezier, mannen. met jullie aanwinsten.

Rini

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml