Een huwelijksgeschenk gaat richting Zwolle

Een huwelijksgeschenk gaat richting Zwolle

Er is tussen Interkoi en Bert Jan en Jacqueline altijd een speciale band geweest.

Ten eerste was Bert Jan één van de eerste mensen die in 2006 naar Arendonk kwam afgezakt om koi te kopen. Het was in de beginfase toen het ganse Interkoi concept nog in mijn hoofd zat om te rijpen. Alhoewel Bert Jan geen koi had gekocht, werden toen al de eerste stappen gezet naar een goede relatie.

Een jaar of zo nadien kreeg ik een schrijnende mail: Luc, ik stop met de koihobby want al mijn vissen zijn dood. De sterfte was te wijten aan een defect tijdens een behandeling. Na het zien van al de dode koi (via foto's) nam ik het besluit om hun voor te stellen om een aantal hoge kwaliteitskoi te kiezen uit mijn bestaande selectie tegen zeer gereduceerde prijzen. Bert Jan en Jacqueline hebben toen dankbaar gebruik gemaakt van mijn aanbod en zo zijn ze terug met de koihobby begonnen. Uit deze selectie van toen zijn de befaamde "Blacknose" en "Sofia" geselecteerd, die nadien ook nog in Arcen de eerste prijzen wegkaapten. (zie deze link uit het archief, en onlangs nog deze update van Blacknose.)

Dit schept natuurlijk een band

Daarom hebben Rini en ik besloten om een koi cadeau te doen voor hun huwelijk op 11 september in de vorm van deze tosai showa van Momotaro, waarvan ik wist dat Jacqueline er verliefd op was. Vermits het huwelijk pas op 11 september was, en iedereen die bij Interkoi kwam, toch wel een zwak had voor deze Showa, besloten we dit cadeau nu reeds te geven, zodat ze nog de volle zomer zouden kunnen genieten van dit juweeltje.

Bijkomend feit is dat wij ze vandaag gebowld hebben, en dat ze ondanks het feit dat de koi al vrij "af" was, het ook nog een vrouwjte is. We hebben er nog geen naam voor, maar ik stel voor dat iedereen die een mooie naam weet, dit gewoon even meedeelt via de reacties. Deze koi doet me denken aan een Spartaanse veldheer of een soort krijgsheer door de kracht die ze uitstraalt, en ondanks het feit dat het een vrouwtje is, zou ik ze toch een stevige naam geven. Ik denk daarbij aan:

Antigone

dochter van Oedipus en Locaste, die haar broer Polynices uit familiale piëteit wilde begraven, ondanks het verbod van koning Creon die Polynices als een staatsvijand aanzag. Zij overtrad het verbod en werd door Creon opgesloten. Volgens de versie van Sophocles verhing zij zichzelf, maar volgens een latere versie werd zij gered en verborgen gehouden door haar geliefde, Haemon, die haar een zoon schonk.

of

Aphrodite

godin van de liefde, die door Paris werd uitverkoren als de mooiste van drie godinnen en hem in ruil daarvoor Helena, de mooiste vrouw, liet schaken.

of

Charon:

mythologische stuurman uit de onderwereld die de zielen van de overledenen over de onderwereldstroom naar Hades brengt.

of

Cybele:

Kleinaziatische moedergodin. Haar orgiastische, door ophitsende muziek begeleide cultus verspreidde zich over de hele Griekse en later ook de Romeinse wereld.

of mijns inziens de beste naam:

Hera

de gemalin van Zeus, die samen met Athena en Aphrodite deelnam aan het Parisoordeel.

Nu is het zo dat ik bang ben dat iedereen die gaat trouwen mij eventjes op de hoogte brengt, maar je moet natuurlijk begrijpen, dat er een speciale band moet bestaan om dit soort geschenk te ontvangen.

Bert Jan en Jacqueline, ik wens jullie ontzettend veel plezier op jullie trouwdag en hoop dat je nog veel meer, en veel langer plezier zult beleven aan deze prachtige showa, alsnog zonder naam.

Ter attentie van Rini:

Ik vind dat je toch verdacht dicht naast Jacqueline gaat staan op de foto's...

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml