Een oude bekende

Een oude bekende

Gisteren moest ik deze sanke naar zijn thuis brengen. Hier kon ik enkele oude bekende weerzien.

Vooral naar de kohaku van matsue "den appel," was ik heel nieuwsgierig geworden. Bovendien zwom er nog een showa uit de 64 reeks, en 2 kohaku uit mijn beginperiode.

Ik stond toch versteld van de manier waarop deze koi konden veranderen. Helaas had ik geen bowl bij om te bowlen en heb ik geprobeerd er een filmpje van te maken. Beide kohaku van matsue zagen er stevig, sterk en goed uit. Hun kwaliteit bleef behouden, de body verbeterd en in lengte zaten ze rond de 55 cm. Zeer aardige kohaku. De showa van de 64 reeks was niet al te groot geworden, maar het sumi had zich sterk ontwikkeld in dikke sumi patronen. Het kage sumi-achtige was volledig verdwenen en had plaats gemaakt voor intensief sumi van zeer goede kwaliteit.

De tancho sanke van Hiroi koi farm die eerste was in Hilvarenbeek 2008 was sterk toegenomen in body en in size. Ze was zeker 65 cm, en de kwaliteit van het sumi was sterk toegenomen. Aangenaam om naar te kijken. Ondanks het feit dat den appel niet echt gegroeid was, was ze qua body toch stevig geworden, en de kwaliteit was zeker verbeterd.

Nu hebben we er een sanke van Momotaro uit de Mako bloedlijn bijgedaan. deze was van juli 2 jaar geworden, en 66 cm gemeten. Dit zou een groeier moeten zijn, de genen kan je zo toeschrijven aan de bouw, de kop en de stand van de ogen. Deze zou eerst nog 14 cm moeten groeien, en hopelijk bereikt ze dit binnen 3 jaar, en dan nog 2 jaar breder worden en je hebt een jumbo...zou dit mogelijk zijn ? Laat ons hopen van wel.

Hier zou ik bijna op durven wedden, maar dit doe ik niet meer, want dat heeft me al te veel geld gekost. De omstandigheden kunnen goed zijn. Temperatuur constant op 20-22°, lekkere zweefalgjes, een rustiek kader met veel rust, en een betrekkelijk goede vijver van ± 20 m³, die ik graag iets groter zou zien om optimale resultaten te halen. De sanke werd goed onthaald, en laat ons deze koi rustig opvolgen. Deze koi zorgt voor extra 10 euro in de pot van de CliniClowns actie.

Hier enkele filmpjes:

SA-V8-211

de vijver-01

de vijver-02

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml