Ik ga Russisch leren

Ik ga Russisch leren

Dat waren de woorden die Jeroen uitsprak nadat ze besloten hadden tot de aankoop van Raspoetin over te gaan.

Ik kon eventjes niet volgen, want ze speelden het precies of het echt was, en ik was er eventjes niet goed met mijn verstand bij. Ja, Mariëlle gaat Russisch leren…Ik zei, dat is toeval, maar kon de link niet leggen naar Raspoetin. Uiteindelijk moesten we er eens goed om lachen, want het was natuurlijk een grapje dat gelieerd werd aan de naam Raspoetin.

Raspoetin, een koi met een klein verhaal, gaat wel naar de groeivijver. Uitgekozen door ons in november 2009, was dit een keuze van mij, puur om de evolutie op te volgen. Hij is ondertussen goed ontwikkeld, en ik verwacht dat er een serieuze metamorfose zal gebeuren, als zijn verblijf in de groeivijver tijdens de winter voorbij is.

Mijn hoop is dat hij minimaal de 50 cm zal bereikt hebben, maar dat vooral het wit aan de zijkanten van het patroon naar boven komt, waardoor het sumi en het hi gedragen wordt door het shiroji. Het is in ieder geval een donkere bliksem, en velen houden hier wel van. Ik ben dan ook blij dat ze wensen gebruik te maken van de groeivijver. In het filmpje is de donkere schicht te zien naast een aantal bijzonder mooie showa, die nog zitten te wachten op een eigenaar, waaronder nog 2 sekiguchi die het formidabel doen.

Na afscheid te nemen, en na nog even gebruik te maken van mijn aanbod voor gratis filtermateriaal, reden Jeroen en Mariëlle terug richting Venlo, in gezelschap van hun 2 jumbo koi, en 2 mini Jumbo koi, waarvan ik vergeten was foto’s of filmpjes te nemen, maar die zeker op een geliefde plaats terecht zullen komen.

Na het aansnijden van de Sekiguchi Showa, denk ik plotseling toch nog eens aan deze vissen, want dit brengt mij toch even bij de vraag waarom de Sekiguchi zo weinig gewild zijn. Ik zou hier toch eens wat meer informatie over willen ontvangen, want je kan niet meer leren dan door informatie te verzamelen bij zoveel mogelijk bezoekers van de website. Waarom denken jullie dat deze koi niet verkocht worden ? Waarom zijn de Sekigushi Showa zo weinig geliefd ?

Ik heb ze nu reeds geruime tijd opgevolgd, heb ze tijdelijk van de website gehaald, en nu stilaan opnieuw gepromoot, maar er komt zeer weinig reactie op. Ik moet toch eerlijk toegeven dat de evolutie van deze koi zeker niet onverdienstelijk is. Je mag ze aanduiden als Jumbo tosai, want hun lengte is gewoon goed te noemen. Het zo begeerde sumi komt stilaan tot leven en laat alle verwachtingspatronen open, en ik moet zeggen, meestal in positieve zin. Het zijn sterk gevormde, goed groeiende body’s met een stevig gestel, en qua uitstraling moeten ze voor geen enkele andere kweker onderdoen.

Toch is hier absoluut geen interesse in. Is het de naam van de kweker ? Is het iets wat mij ontgaat ? Ik kan er eerlijk gezegd geen staart of kop aan krijgen, en ga trachten een laatste inspanning te doen om deze koi toch een faire kans te geven.

Daarom zal ik zaterdag de beste Sekiguchi showa afzonderlijk in een showvat presenteren. Ik ga er een speciale actie rond bouwen op de volgende manier.

Promotieprijs Sekiguchi Showa bij aankoop: 750 euro te betalen als volgt:

- 500 euro bij aankoop.

- 250 euro te betalen voor 31 januari 2011

- 125 euro te betalen voor de groeivijver, te betalen bij terugkomst Arendonk. (=50% van de normale prijs)

In mijn ogen een grandioos aanbod voor prachtige showa. Indien ze niet in de groeivijver mogen verblijven, is deze actie niet geldig. Dit doe ik speciaal om vooral de evolutie te volgen van deze koi. Ik geloof echt dat je zult versteld staan van de positieve ontwikkeling.

Je mag er van uitgaan dat je een showa terugkrijgt in april/mei 2011 van ± 50-55 cm, een zeer goede huidkwaliteit, perfect sumi, hi and shiroji, en van hoog niveau. Indien er tijdens het verblijf in de groeivijver iets zou gebeuren, mag je vooe hetzelfde bedrag een andere koi kiezen.

Ik heb het volste vertrouwen in deze koi, en wil dit ook op deze manier stimuleren. Ik zou het op prijs stellen, indien mensen die interesse hebben om van dit aanbod gebruik te maken, even een mailtje te sturen dat ze aanwezig zullen zijn nu zaterdag, zodat ik de gewenste maatregelen kan nemen. Indien er geen interesse is, laat ik deze promotie achterwege. Ik geef nog even wat links door naar enkele van deze prachtige vissen:

1005009

1005010

1005017

Ik kan slechts 1 goede raad geven. Maak gebruik van deze actie als je een goede showa zoekt. Het is op dit moment onbegonnen werk om goede vissen in Japan te kopen, door de sterke koers van de Yen, die het kopen van koi de das omdoet. De koi zullen volgend jaar peperduur worden, als ik het zo kan bekijken…

Meer afbeeldingen

Ik ga Russisch leren: afbeelding 1
Ik ga Russisch leren: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml