Koi wegbrengen wordt een gewoonte...

Koi wegbrengen wordt een gewoonte...

Wil je geloven dat het een hele stress bedoening is als je deze kwaliteitsvissen meer dan een half jaar moet bijhouden ?

Misschien sta je er niet bij stil, maar als je bedenkt wat een kapitaal er bij je rondzwemt, en dat je er toch een bepaalde verantwoordelijkheid voor hebt, gedurende verschillende maanden, dan ben je soms toch opgelucht dat alles goed is verlopen. In 99% van de gevallen verloopt alles gelukkig goed.

Gisteren was de eerste afspraak bij Frans en Ine. 2 yamatoya die de winter in de groeivijver hadden doorgebracht, doorgegroeid waren naar ± 63 cm, en de veilingsdochter van Bentley, nog geen 2 jaar en toch al 60 cm+, konden eindelijk in hun definitieve vijver worden gezet. De entourage is subliem en als deze vissen doen wat wij denken dat ze zouden moeten doen, dan hebben we hier binnen enkele jaren enkele serieuze kleppers in een prachtige omgeving rondzwemmen, waarvan we zeker nog eens een update van moeten hebben.

Frans wou graag persoonlijk zijn vissen handmatig in de vijver zetten, maar dat viel toch enigszins tegen. Dit kan je beter overlaten aan de specialist van dienst, met name Ben. Het zou zonde zijn als er een koi beschadigd wordt bij het overzetten. De minste stress is op de manier waarop wij het doen, met de hand en dan rustig in de vijver. De vissen zwommen al dadelijk nieuwsgierig rond in hun nieuwe tehuis, en wij konden verder richting Theo en Petra.

De showa die hier zijn rust zal vinden is voor mij althans een hele speciale, namelijk een groeikanon, waar wij telkens onze ogen van opentrekken. we hebben haar niet gemeten, maar kijk in de bowl en als ik zeg dat deze koi, met een echte Shiro Showa uitstraling, 60-65 cm is, een body van een gewichtheffer en een kop van een buffel, dan zeg ik niets verkeerd denk ik. Als je dan ook nog bedenkt dat deze nog 2 jaar moet worden, dan begrijp je wat we bedoelen. Als toetje erbovenop had deze showa verleden jaar zo goed als geen sumi en geen motoguru, en kijk nu eens ? Dat is nog niet alles, want als je goed kijkt en je ziet wat er nog te wachten ligt op goede plaatsen, dan ben ik bijna zeker dat er nog verrassingen te verwachten zijn. Een update mag zeker niet ontbreken.

Met dit al, vergeten we nog de sansai yamatoya van 62 cm, die eigenlijk in het niet valt bij de showa, maar wel van voortreffelijke kwaliteit is. Deze dochter van Tenka zal ontwikkelen, een yamatoya waardig. Ik heb er een hele fotoserie van gemaakt, en genieten is de boodschap.

Deze avond ga ik een groot aantal sekiguchi ophalen, dat is mijn voorlaatste zending en ik zal trachten hier morgen een update van te geven met foto's en filmpjes. Volgende week is het mijn laatste zending van het voorjaar, en dat belooft iets heel speciaal. Ik heb een groot aantal Tateshita kohaku van zeer hoge kwaliteit aangekocht van Yamatoya san, maar ga deze nog even evalueren, en voorlopig niet in de verkoop brengen. Dat het iets exlusief zal zijn, dat is iets dat zeker is, maar dat zullen we beoordelen als het zover is.

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml