Supernova

Supernova

Een supernova is een verschijnsel van een ster die op spectaculaire wijze explodeert. In dit geval was het een lieve meid die samen met haar vader haar koi kwam afhalen.

Kinderen zijn en blijven mooi, ik heb ze altijd graag gezien, net zoals mijn kleinkinderen. Wiechert, de papa, kwam vandaag van Zwolle aangereden om zijn koi te komen ophalen. In dit geval een kohaku met een speciaal patroon van de kweker Hosokai die verleden jaar nog in Ben's Bakje had gezeten, en nu toch flink gegroeid was naar een dikke 40 cm.

Natuurlijk maak ik graag een foto van de koi met een supernova, maar toen ik aan Nova (haar echte naam trouwens) vroeg of ze mee op de foto wilde, zei ze pertinent 'nee'. Het is me dan toch gelukt een verdoken lachje op haar lippen te krijgen, maar ik was net te laat om het goed met de camera vast te leggen.

s'Avonds aangekomen kreeg ik een update van de vijver van Wiechert met enkele foto's van zijn vijver, en enkele eerder gekochte koi van Interkoi. Altijd mooi om te zien en de evolutie te bekijken. Dit zouden de mensen wat meer moeten doen, foto's van koi opzenden die ze ooit bij Interkoi hebben gekocht....

Mail van Wiechert:

Aangezien ik toch de kohaku in de vijver moest plaatsen wou ik van de gelegenheid gebruik maken om de doitsu kohaku van matsue te bowlen. Helaas liet de koi zich niet netten. Hierom heb ik een paar foto's door het glas gemaakt. De koi is nu 42cm schat ik, goede ontwikkeling, geen sumi spots. De koi heb ik in juli 2008 bij je opgehaald met een lengte van ongeveer 30cm, foto's van 2008 zijn bijgevoegd.

Geen spectaculaire groei maar dat verwacht ik ook niet van een doitsu. Op een van de foto's zie je nog een tancho (kweker Takigawa) die ik in september 2007 via Matthijs bij Interkoi heb aangeschaft, met een lengte van 24. Inmiddels is de koi 4 jaar en ongeveer 50cm. Ook hier geen sumispots. Tevens heb ik nog een aantal foto's van onze vijver toegevoegd. De vijver is ongeveer 5x2,5x2, 25m3 dus.

Nog bedankt voor de koffie, altijd goed vertoeven in Arendonk.

Nova heeft trouwens nog geen naam verzonnen voor kohaku.

Bedankt Wiechert voor de foto's van de zeer nette en mooie vijver. Het is mooi om te zien waar je koi terechtkomen. De interesse blijft om dit te zien.

Als laatste nog even melden dat de mailbox van Rini Groothuis heeft volgezeten en dat het mogelijk is dat hij enkele mails gemist heeft van zijn emailadres voorverkoop@rinigroothuis.nl voor de bestelling van zijn boek. Dit is ondertussen in orde. Indien je GEEN antwoord hebt gekregen van Rini persoonlijk, wil dit zeggen dat je mail niet is aangekomen. Zou je zo vriendelijk willen zijn om alsnog een mail te sturen met de bestelling van je boek. Tevens vroeg Rini mij om alle mensen die een boek in de voorverkoop besteld hebben te bedanken voor de spontane reacties en bestellingen.

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml