Van embryo tot 60 cm kijkgenot

Van embryo tot 60 cm kijkgenot

Het moet een hele kunst zijn om uit duizenden kwispelende visjes, specifiek deze koi te selecteren.

Het is voor mij een open vraag waar de kwekers op letten bij de selecties. Wel zijn er standaardregels aangaande de veelvuldige selectie, maar het is de hand van de meester die uiteindelijk beslist welke koi mag blijven om op te groeien tot volwaardige koi.

Dan nog stel ik mij steeds de vraag van hetgeen er niet geselecteerd wordt…Wat voor moois zou hier nog in kunnen zitten, maar dat zullen we helaas nooit weten, en misschien maar goed ook.

Deze showa werd geselecteerd en door ons aangekocht als tosai, 29 cm groot, op dat moment 7-8 maanden jong. Op dat moment worden de koi beschouwd als Jumbo Tosai.

Bekijk even bijhorende filmpjes om het verhaal van deze showa te kunnen opvolgen:

februari 2009

12 oktober 2010

Het speciale aan deze tosai, en iets wat onmiddellijk de aandacht trekt was het motoguru op de rechter vin. Zou dit zo blijven en zou het motoguru zich terugtrekken op latere leeftijd, en zou het motogura op de linkervin zich beter profileren.

Op deze showa is duidelijk de ontwikkeling hiervan te zien, en ondanks het feit dat het motoguru nog steeds hetzelfde patroon heeft, is het minder nadrukkelijk aanwezig, en heeft het zich synchroom ontwikkeld aan beide zijden, zodat het op dit moment zeker niet storend is te noemen.

Bovendien is de ontwikkeling van het koppatroon zeker positief en interessant te noemen. Hier zijn nog hoogst interessante ontwikkelingen te verwachten, want de koi heeft nog een hele weg te gaan. De menware of de bliksemschicht neemt de perfecte vorm aan en geeft de koi die sterke en impossante uitdrukking waar veel mensen van houden.

Het blijft mooi om te zien hoe koi zich ontwikkelen. Deze showa uit de mako bloedlijn van Momotaro is vanaf zijn prille jeugd door ons opgevolgd, en zal nu verder op te volgen zijn bij Ton van Interkoi Almere, de eigenaar van dit prachtige beestje.

Meer afbeeldingen

Van embryo tot 60 cm kijkgenot: afbeelding 1
Van embryo tot 60 cm kijkgenot: afbeelding 2
Van embryo tot 60 cm kijkgenot: afbeelding 3
Van embryo tot 60 cm kijkgenot: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2402001

sanke 2402001
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml