Dag 3...

Dag 3... Vandaag was een dag met geweldige aankopen voor Luc.....

Daar zijn de brothers in crime weer voor het verslag van de derde dag!

Vandaag hebben we wederom een geweldige dag gehad met hele bijzondere vissen! We zijn begonnen bij Katsumi, een eindje rijden maar het bleek uiteindelijk de moeite waard. Deze kweker heeft veel verschillende varieteiten in evenveel verschillende kwaliteiten!

Wat vooral opviel was de hoeveelheid doitsu midorigoi die hier zwommen, hier is er uiteindelijk 1 van aangekocht aangezien een goede midorigoi ook hier niet gemakkelijk te vinden was. Deze midorigoi vonden we beide bijzonder goed en we hadden ze zo goed niet eerder gezien. Daarna zijn er nog een mooie ochiba en een mooie yamabuki geselecteerd, ook deze vissen waren erg mooi!

Als laatste zijn er 2 kigoi gefotografeerd maar nog niet direct aangekocht, wat vooral heel bijzonder was was dat er een doitsu akame kigoi bij zat, hebben we beide nog nooit eerder gezien en deze was nog verrekte goed ook! We vonden allemaal de kweker een toffe gast, een lolletje kon geen kwaad en aangezien deze man de hele wereld over geweest is kon hij een goed woordje Engels, we zijn er inmiddels achter dat dit vrij uniek is in japan.

Daarna zijn we verder gereden om op bezoek te gaan bij Otsuka, de man met bijzondere vissen die je eigenlijk nergens anders ziet, kage shiro utsuri, kage hi utsuri... en ga zo maar door... Het is ons inmiddels wel duidelijk dat je voor de special varieties in het noorden moet zijn. Matthijs had hier direct een bloedmooie asagi gespot en Paul had deze natuurlijk ook al opgemerkt.....

Luc heeft eerst wat aka matsuba bekeken en gefotografeerd maar in eerste instantie niet aangekocht. Toen wij hem attendeerden op de Asagi werd deze ook gebowld en na een harde onderhandeling dan uiteindelijk toch aangekocht, Paul zag dat Matthijs bijna flauwviel van de kwaliteit van deze vis en vroeg dan ook of hij hem nog even in de gaten moest houden! Ongekend deze vis... Matthijs is hier de rest van de dag redelijk van slag door geweest...

De volgende breeder was Izumiya die zat te eten waar wij zelf ook gegeten hebben. We hebben trouwens ramen gegeten... een soort noodle-soep, bijzonder lekker! Bij Izumiya hebben we alleen gekeken, de beste man zelf was nog aan het eten en wij hebben ons gewoon even in alle rust de ogen uitgekeken, wat een jumbo's zwemmen hier! Niet alleen yamabuki... maar ook sanke... karashigoi...chagoi.. en nog een aantal varieteiten, wederom een enorm indrukwekkend geheel ! Als laatste hebben we nog even de stier van Izumiya bekeken... ook erg tof om te zien.

Hierna zijn we doorgereden naar Miyatora en Hirashin, hier was voor ons niet echt iets te koop dat we konden gebruiken/zouden willen hebben, dus maar snel doorgereden naar Hirasawa Marusei. Toen we hier binnen kwamen werden we allebei even stil, wat een MEGA bedrijf is dit zeg! Als je hier alle vissen wilt zien mag je wel een week op bezoek gaan! Wij zijn met z'n 2en helemaal naar achter gelopen over de planken die overal over de vijver heen liggen.

Olav en Luc bleven halverwege steken, Luc op een gegeven moment wel heel letterlijk toen zijn been en zijn camera "PLONS" zeiden et voila, zo'n grote jumbo hadden we nog niet eerder gezien deze week! Met Luc is alles goed afgelopen op wat kleine pijntjes na, zijn camera daarentegen heeft het niet overleefd... Och... we hebben er met z'n allen smakelijk om gelachen ! We hebben hier wel een aantal vissen gezien die we eventueel zelf zouden willen kopen maar aangezien de big boss er zelf niet was gaan we hier morgen weer naartoe!

Als laatste zijn we bij Kaneko op bezoek gegaan, we kwamen hier binnen en zagen allemaal tosai van 12-16 cm, niet wat wij zochten maar toch wel erg tof om te zien. Ook was deze man op het moment dat wij er waren bezig met het selecteren van zijn tosai shiro utsuri, heel bijzonder om eens mee te maken ! Hierna naar zijn nisai wezen kijken, we waren er al snel achter dat hier niets voor ons bij zat. Wel gaf hij aan dat hij nog wat sansai had. Toen we bij de sansai aankwamen was het al snel duidelijk.... WOW....

Ohja... we waren bezig met een verslag... even vergeten aangezien we bij de gedachten al opnieuw van slag zijn. Wat een briljante Shiro zwommen hier zeg, gelukkig hebben we Luc zo ver gekregen er hiervan 2 aan te kopen... als wij het goed hebben zit hier een wedstrijdje tussen Luc en Olav aanvast, zo niet dan planten we hem hier! Welke shiro vinden jullie het beste van de 2... jullie zullen ze vanavond of morgen wel online zien komen.. graag in de reacties zetten zodat we de balans op kunnen maken!

Toen we hier weg zijn gegaan zijn we maar op zoek gegaan naar een mooie zwarte......CAMERA! Ook hierin zijn we geslaagd, we hebben er meerdere in de bowl gehad en uiteindelijk heeft Luc er 1 geselecteerd. Gelukkig kan hij dus nu weer zelf de foto's maken en hoeft niet Olav elke keer zijn camera te grijpen ! Jullie zullen begrijpen dat dit geen saaie dag was.... maar een bijzondere dag met bijzondere en uitzonderlijke koi... En we weten nu dat Luc nog kan zwemmen!

Tot morgen!

Meer afbeeldingen

Reacties

15 reacties tot nog toe

Fantastische vissen gekocht! het is maar goed dat jullie erbij zijn P&M om Luc uit het water te hijsen! is hier geen foto van :-)???

Tom on 14/03/2014 15:19

Haha.. hij heeft er zelf uit moeten kruipen Tom... hij gilde pas toen hij alweer op het droge was ;)

Enne... welke shiro vind je de beste? Daar willen we graag veel reacties op om een winnaar uit te kunnen roepen ;)

Matthijs on 14/03/2014 15:22

Welke van de twee??
Nr.23 heeft een sneeuwwitte huid met een prachtig kop patroon,en een iets breder hoofd .hier is het sumi al bijna volledig af
Nr.24 heeft ook een witte huid,maar heeft een langere kop waardoor deze wel de grootste gaat worden.Hier zie je dat het sumi er nog op vele plaatsen moet doorkomen,als het er al doorkomt? Voor mij zou de eerste helft van de 23 en de tweede helft van de 24 de perfectie benaderen! Maar ja,ik moet kiezen zeker?? Dan maar den 23 !

Filip on 14/03/2014 16:49

Zonder twijfel nummer 23. Wat een mooie koptekening. De 24 heeft veel te weinig zwart. Voor mij duidelijk nummer 23

marc on 14/03/2014 17:02

Duidelijk nummer 23, dat laat geen twijfel over.

john on 14/03/2014 17:09

Ik twijfel zeer hard tussen beide shiro. Beiden zijn ze bijzonder goed, en deze kom je zelden tegen denk ik, tenminste ik zie ze niet zoveel. Nummer 23 heeft een bijzonder mooie koptekening en dat is toch wat wij graag zien, dus bij deze nummer 23.

Pieter on 14/03/2014 17:28

24. met afstand!

arie on 14/03/2014 17:35

Shiro nummer 24 heeft de toekomst !

jack on 14/03/2014 17:37

Shiro 24

marcel w on 14/03/2014 17:45

Shiro Nr 24

Sven on 14/03/2014 19:39

Geen van beide patronen kunnen me echt bekoren, en op basis van de huidkwaliteit en body kies ik voor de 23.

Paul M on 14/03/2014 20:58

De 24 zonder twijfel :-)

kris on 14/03/2014 23:00

Geen van beide, dan ga ik nog liever voor die stier van Izumiya !
Wellicht nog een schat aan potentieel sperma met 'magoi' bloed . . . :-)

Martin on 15/03/2014 12:52

Matthijs, ik heb intresse voor Asagi koi, voor eventuele aankoop. Wat is de aankoopprijs?

Derijck Adolf on 15/03/2014 21:15

Gelieve me een mail te sturen in verband met info over de prijzen. Ik geef geen prijzen door via reacties.

luc on 15/03/2014 23:35