dag 7.... MOMOTARO DAY

dag 7.... MOMOTARO DAYVandaag was Momotaro day in de letterlijke zin van het woord... we zijn zojuist terug gebracht door Daisuke... het is 21.45 hier...

We hebben vandaag wederom een geweldige dag gehad!
Vanochtend zijn we vertrokken om een hele serie koi te fotograferen/filmen bij Momotaro koifarm!
We zijn dus uit pure noodzaak maar ingestapt om mee te gaan, het begon al goed!
We namen een binnendoorweggetje waar je volgens ons alleen op de fiets overheen zou moeten! We zagen dan ook op de navigatie dat dit geen weg was volgens het navigatiesysteem!

Eenmaal aangekomen werden we direct ontvangen met een bakkie koffie! Ze hebben hier bijzondere koffie, zonder dat er suiker of melk bij in gaat is het toch een zoete sensatie! Niet echt onze smaak maar we hebben het dan ook beide nooit eerder gehad!
Daisuke moest nog even wat dingen doen dus we moesten even wachten.

Er lagen diverse bladen over koi in het kantoor waar we koffie kregen en hierin hebben we dan ook even vrolijk gebladerd. Erg mooi om te zien al die showwinnaars!

Hierna konden we dan eindelijk het koihuis in...althans... 1 van de koihuizen...

We konden hier in alle rust rondkijken en keken ons hier al de ogen uit! van tosai tot mega jumbo best wel groot! Massieve koi!
Daarna moest het even gebeuren, er moest een grote serie koi op de foto die eerder aangekocht waren... een aantal veilingvissen en wat azukari koi!
We begonnen met de tosai van de laatste veiling, bij de eerste die geschept werd kwam direct een vraag van Daisuke... Of deze ook mee mocht naar de koishow... niet een heel moeilijke vraag om te beantwoorden natuurlijk!
Deze en alle andere nisai/sansai gefotografeerd.. tevens aan Daisuke op een aantal vissen die wij zelf zeer interessant vonden gevraagd of hij hier een beoordeling over wou geven.

Hij deed dit elke keer in het beste engels dat hij kon en dit was voor ons beide zeer leerzaam.
Wij hadden dus blijkbaar niet voor niets ons oog laten vallen op de vissen die we door hem hebben laten beoordelen. Hij gaf op deze vissen allemaal een duidelijk verhaal met ook de minpuntjes aangestipt. Een heel gedetailleerd oordeel over de koi!

Daarna was de eerste helft van de dag voorbij en zijn we naar Old Boy gegaan [restaurantje van Momotaro waar ook veel van hun auto's staan] om de famous Momotaro Curry te eten.
Dit hebben we ons best laten smaken en was dan ook geweldig goed.
Toen het eten op was hebben we een rondje auto's gekeken, de ene na de andere klassieker zagen we staan.

Echt auto's waarvan er op de hele wereld maar een paar zijn... Unieke modellen, unieke uitvoeringen en ga zo maar door, echt kwijlen geblazen ... en nee... niet door onze grote vrienden.. de koi!

Toen we terug waren konden we eindelijk zien waarvoor we stiekum een beetje gekomen waren... de tategoi... de 1500 ton vijver... en alle oyagoi... waaronder natuurlijk de big ass Lion Queen! Winnaar op de all japan dit jaar!
Deze zaten met 10/15 van deze koi bij elkaar... Red tiger... Lion Queen.. en ga zo maar door..
Als deze vissen op een nederlandse koishow zouden zitten mocht je er wel een leger omheen zetten om ze veilig te houden!
Toen we hier naar stonden te kijken... we praten er net over... Wat voel je dan... het is eigenlijk heel simpel...hiervoor zijn echt geen woorden te vinden... ADRENALINE RUSH!

Ondertussen kregen we de vraag van Daisuke wat we zouden willen eten vanavond... we werden namelijk bij zijn vader Maeda San thuis uitgenodigd om te komen eten!
Damn... alweer zoiets waar je geen woorden voor vindt... ADRENALINE RUSH!...AGAIN!

Toen nog even de laatste vissen op de foto gezet, en ja... natuurlijk... terug naar de pond met de oyagoi... de big ass kampioenen! Wat hebben we hier genoten, zie ook de foto... Polleke in gesprek met Daisuke over de kampioenen!

Hierna zijn we even terug gegaan naar het hotel om Luc te droppen.
Vervolgens zijn wij doorgegaan om in een mega elektronica zaak te gaan kijken...
Hier hebben ze echt alles met een draadje er aan... maar ook heel veel zonder draadje.
Het is echt mega! Hier kan je alles kopen en het meeste is een stuk goedkoper dan bij ons!

Toen terug om Luc op te pikken en onderweg naar de familie Momotaro voor hun andere bekende gerecht... de famous steak die daar thuis geserveerd wordt!

Eenmaal aangekomen werden we verwelkomd door Maeda San, in een prachtige woning die tegen een berg aan ligt... een steile klim met de auto ging hieraan vooraf!
Je ziet het misschien wel eens op internet... echter kwamen wij tot de conclusie dat dit in het echt nog VEEEL indrukwekkender is! Zeer mooi en groot...
We kregen als eerst zijn drank collectie te zien, een hele geconditioneerde ruimte vol met vooral Sake! Maar ook wat goede wijnen en zeer exclusief aardewerk!

Toen snel terug naar tafel want de steak werd geserveerd, nog even vermelden dat aan de tafel ook wat vrienden van de familie zaten, zij kwamen ook eten.
Dit bleken Golf professionals te zijn! Ook tof dat je zulke mensen bij je aan tafel hebt!

Eenmaal het eten op tafel was het hamsteren! Wat een heerlijk stuk vlees zeg.... perfect bereid met wat groente erbij... GENIETEN! We hebben hier echt van genoten, ondertussen kwam Daisuke ook thuis vanaf de koifarm.
We hadden eigenlijk al voldoende gehad maar er werd voor ons nog wat koeientong opgebakken.. Dit konden we natuurlijk niet laten schieten en hebben we ook gegeten! Ook dit was echt enorm lekker!

Hierna nog een gezellige avond gehad met de familie en hun vrienden! Wat ons vooral opviel was de enorme gastvrijheid en gezelligheid.
Ook de Golfpro's vonden het tof dat wij erbij waren en het was vooral heel veel lachen gieren brullen!

We zijn eigenlijk nog steeds enorm onder de indruk van dit geheel... het kan allemaal zomaar even...
Denk niet dat veel mensen kunnen zeggen dat ze bij zo'n grote kweker thuis hebben mogen eten... en niet te vergeten... drinken!
Tot slot werden we door Daisuke terug gebracht tesamen met zijn kinderen en een vriend van hem die ook wat werk doet op de farm!

Dit was het voor vanavond.. we gaan snel slapen! Morgen staan Taniguchi en SFF op de planning!

Groeten

Polleke en Matthijs!

Meer afbeeldingen

Reacties

11 reacties tot nog toe

Wat weer een geweldig verhaal. jullie maken mooie ervaringen mee mannen.

stephan on 18/03/2014 15:22

krijg ook de indruk dat jullie lekker de tijd hebben en dat er niet al teveel dealers aanwezig zijn zodat je ook alle aandacht van de kwekers krijgt. of zie ik dat verkeerd?

stephan on 18/03/2014 15:34

Ik mis het verhaal over de tat.vijver waaruit geselecteerd mocht worden....Dit kan zo toch niet Matthijs !

jack on 18/03/2014 15:34

weer fantastisch om te lezen wat jullie allemaal meemaken. Hebben jullie eigenlijk al koi gekocht voor in jullie eigen vijver? Of wacht je op de allerlaatste dag?

Tom on 18/03/2014 16:50

Wat schitterend om zoiets mee te maken prachtig om te zien.

Rob on 18/03/2014 20:55

Zo te lezen hebben ze daar de tijd van hun leven
En Luc nogmaals bedankt voor de update van de Showa ☺

Jent on 18/03/2014 21:11

Jack! Er mocht wel wat geselecteerd worden maar we vonden ze niet goed genoeg!

Tom... Paul heeft een visje gekocht!
Ik heb er 2 in optie...

Matthijs on 18/03/2014 21:54

Een visje zeg je Matthijs ! De Paul is doorgegaan , hoor hem vorige werk nog zeggen : kijken ga ik doen .
Verder is het zo te lezen wel de moeite geweest vandaag , super klantvriendelijk bij momo .

Johan on 18/03/2014 22:33

Ja het is hier zeer moeilijk om GEEN koi te kopen en nog moeilijker om je budget niet te overschrijden !
En nog moeilijker als de kweker (die je favoriete kweker is)zegt dat de huid kwaliteit en beni zeer goed is en de koi het in zich heeft om jumbo te worden !
Ik heb gezegd dat ik een tosai naar jumbo gebracht heb en dat vond hij tof natuurlijk ,hij sprak mij dan ook even later persoonlijk aan en dat is de max zeer speciaal .grtjs

paul on 18/03/2014 23:19

Beni? Wat heb ik gemist . Was toch een bruintje .

Johan on 18/03/2014 23:22

Wat een fantastisch verhaal mannen, wat een ervaring voor jullie!!!

kurt on 19/03/2014 13:01