Zaterdag in Arcen

Zaterdag in Arcen

Vandaag werd Rini gefilm door Patrick van Aquatechnobel voor de release van zijn boek Nishikigoi Symfonie.

Je zult het interview binnenkort kunnen volgen op zijn website :www.aquatechnobel.be. Flamboyant en exentriek in zijn stijl, geeft Rini hier de nodige informatie aan Patrick. Zeker de moeite om binnen kort eens te bekijken.

Voor die mensen die graag informatie weten over de prijzenpakkers. Er zijn nog geen winnaars bekend en ik geef nu enkel door, waarvan ik weet of vermoed welke prijzen wij kunnen gewonnen hebben.

We kwamen 3 cm te kort om met onze lieveling Domino de prijs van jumbo champion weg te kapen. Domino was by the way wel de blikvanger in Arcen, want telkens was het opstropping bij het vat van onze bevallige hengst, om het in paardentermen uit te drukken. Er was een koi van 99 cm in de "gemakkelijke" uitvoering, en die was helaas 3 cm groter. Als ik me niet vergis een kigoi, maar weerom, ik weet het niet zeker. Om echter 96 cm te halen met een mannelijke koi uit de Go Sanke reeks, vind ik persoonlijk (ik zeg persoonlijk) een beter resultaat, maar het is toch de grootte die het hem doet.

We hebben de discussie voor de prijs van major champion op de voet gevolgd, voor zover we konden volgen, en uit wel geinformeerde bron hebben we vernomen dat we met deze bloedmooie sanke het pleit juist verloren hebben aan een kohaku. De sanke was het beste met de huidkwaliteit, het atarashi sumi en met de body, maar heeft het moeten afleggen tegen het shiroji. Spijtig maar het is niet anders, en ik had graag deze prijs gewonnen.

Bovendien hebben we vermoedelijk ook de prijs voor the most unique koi. Dit is ofwel de tancho kujaku, ofwel de kumunryo geworden. Dit is ook nog niet zeker.

Wat wel zeker is, is de eerste prijs van K2 in de sanke klasse. Deze werd persoonlijk door Ben verleden jaar bij Momotaro geselecteerd. Dit is eens te meer een bewijs dat Ben voor mij de beste is wat betreft het selecteren van tosai. Anderen zeggen het, Ben doet het...en hij geniet nog altijd mijn volste waardering en vertrouwen. Deze sanke werd van 23 cm grootgebracht in zijn eigen vijver. Hoe groot ze nu juist is weet ik niet, maar ik dacht 48 of 49 cm. Morgen zullen we de andere prijzen bekendmaken.

Wat betreft de boeken van Rini kan ik zeggen dat er vandaag 62 exemplaren verkocht zijn, buiten de exemplaren in de voorverkoop. Samen met de 42 van gisteren, brengt dit het totaal op 104 exemplaren tijdens de show, of op ± 550 exemplaren in totaliteit. Zoals je op de foto kan zien, moesten Ben en ik de boeken rondbrengen met de bolderkar naar de handelaars op het showterrein.

Morgen de laatste loodjes. Als ik voor sommige mensen al weinig tijd had, vergeef het mij, want we hadden het redelijk druk....

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml