Dag 4

Dag 4We zijn ondertussen begonnen aan de vloerverwarming.

Nadat de bekisting van de hoeken is weggehaald, zijn we begonnen met het leggen van isolatie 5 cm. dik. Langs de zijkanten wordt er een soort schuim geplaatst en een plastic wordt op de vloer gelegd, zodat de vloerverwarming kan gemonteerd worden. Deze plastic dient als isolatie en men kan via de vierkantjes de plastic buizen voor de vloerverwarming netjes op 10 cm afstand leggen.

Deze namiddag zal dit bedekt worden met een "chap" net (spreek uit "sjap"), en daarna storten we 5 cm "chap" die de warmte zal afgeven aan het water. Voor de Nederlanders: "chap" is een dialectisch woord en wordt in België gebruikt voor een droge mengeling van zand en cement. De hoeveelheid cement bepaald de sterkte van de chap. In dit geval wordt er 300 kg cement gebruikt per m³ zand.

Meer afbeeldingen

Reacties

3 reacties tot nog toe

Luc pas je wel op met het vullen van de vijvers dat je eerst Theo eruit haalt hij kan namelijk niet zwemmen ,maar het gaat snel zie ik klasse ,wij kennen het woord sjap ook maar dan in een andere betekenis(onnozele).

Willem.

Willem on 27/09/2007 12:05

Hoi Willem,
Ik zal zorgen dat ze er beiden uit zijn vooraleer ik de vijvers begin te vullen, alhoewel, misschien zouden ze nog goed zijn in de verkoop...

Luc Borgmans on 27/09/2007 12:17

Ik ben onder de indruk, over formaat, snelheid en staat van afwerking! Alles ziet er gewoon heel goed uit!!
mvg Ton

Ton Janssens on 27/09/2007 16:13