De eerste steen is gelegd.

De eerste steen is gelegd.We zijn eraan begonnen. Gelukkig moeten we binnen werken, want de vooruitzichten zien er niet optimistisch uit deze week.

Er is besloten om ± 1m² extra lengte bij te metsen om een extra gedeelte te hebben voor de opvang van het water indien er toch besloten wordt om een warmtepomp in te schakelen. Hier zal het water in opgevangen worden om nadien via de warmtepomp naar de vijvers te gaan die dan opgewarmd worden tot een constante van 22°.

Voor diegenen die het interesseert. De blokken die gebruikt worden hier in Belgie zijn 20 x 19 x 19 en zijn hol van binnen. Deze worden blijkbaar in Nederland niet meer geproduceerd. Waarom is mij onbekend, want de prijs in Nederland voor 1 m² bedraagt ± 21 euro ex btw en in Belgie voor deze blokken 10,50 euro ex BTW. De blokken in Belgie zijn dan wel hol, maar ze zijn veel makkelijker hanteerbaar en ook het systeem is veel sterker omdat er extra mortel in de gaten wordt gedaan die het verband in de muur optimaliseren. Er zal wel iets meer mortel gebruikt worden, maar dat kan het verschil in prijs niet opvangen.

Tussen iedere laag stenen wordt er murfor gedaan, dit zijn ijzeren elementen die nog een extra versteviging geven in de constructie.

Meer afbeeldingen

Reacties

2 reacties tot nog toe

Ben benieuwd Luc!
Nog een hoop werk voor de boeg. Sterkte ermee!
mvg
Ton

Ton Janssens on 24/09/2007 15:01

Beste Luc
Volgens mij zijn deze betonblokken 29x19x19,maar ze werken inderdaad
perfect.
Succes met de werken.
gr. Frans

Frans on 26/09/2007 21:30