Interkoi Veenendaal is ook mee aan het denken geweest. " />

Een ideetje uit Veenendaal

Een ideetje uit VeenendaalPatrick van Interkoi Veenendaal is ook mee aan het denken geweest.

Dit is de bijhorende uitleg van Patrick:

De vijvers zijn eigenlijk al uitgedacht en ga er vanuit dat jou idee hiervoor gebruikt gaat worden, maar heb toch even een schematische tekening bijgevoegd hoe het eruit
zou kunnen komen te zien.

Om een betere stroming te krijgen heb ik onder de bakkies eerst een opvangbak gemaakt waarna het via een schuine plaat terug de vijver in stroom. De plaat kan dan onder de ideale hoek gemonteerd worden.

Voor de ruimte heb ik vooral aan presenteren gedacht en ben door dat ik nu regelmatig naast de vijver sta in mijn filter ruimte op het idee gekomen i.p.v. van de vijvers te verhogen de ruimte eromheen te verlagen. De vijvers liggen op straat niveau, maar de ruimte eromheen ligt 1meter lager. 1 meter geeft de speling dat de mensen kleiner worden naast de vijvers en de vissen daardoor makkelijker naar je toe komen. Scheppen gaat nog prima met deze hoogte en de ramen aan de voorzijde geven ook voor de kleinsten onder ons de mogelijkheid om naar de vissen te kijken. De ramen hebben commercieel toch wel een goede invloed heb ik gemerkt bij verschillende dealers. Verder heb ik zo veel mogelijk gelet op de bereikbaarheid van de bakken zodat je overal goed bij kan komen en bij de filters.

Ik heb ook nog twee afbeeldingen in 3d gemaakt en bijgevoegd om het idee wat te versterken. De ruimte tussen de trappen op het hogere gedeelte is bedoeld voor tafeltjes en stoeltjes Hier kan een omheining geplaatst worden zodat je niet direct naar beneden valt
en de bakken zijn vanaf hier ook nog goed te zien. Zodat de mensen onder genot van een kopje koffie de vissen goed kunnen zien. En over hun aankoop kunnen beslissen.

Veel plezier en we horen het wel wat de mensen er van vinden.

Meer afbeeldingen

Reacties

3 reacties tot nog toe

Hoi Patrick.
Het idee van de vergaarbak is zeker niet slecht. Dit zou ik ook met bacteria house of soortgelijk kunnen vullen, dat is ook nooit weg. Het idee om een verlaging te maken klinkt op het eerste zicht niet zo slecht...de vraag is om de practische kant ervan te bekijken i.v.m. afwatering, wateroverlast en dergelijke...

luc on 04/12/2007 14:11

Nog even aan toevoegen dat ik het scheppen van de koi tot een minimum ga proberen te herleiden. De koi zou goed genoeg kunnen gezien worden, en bowlen zou ik eigenlijk pas willen doen als de verkoop voor 99% rond is. De verkoop zou dan nog enkel kunnen geannuleerd worden als de koi uiterlijke tekortkomingen heeft. Zo zou er heel wat stress bij vermeden worden en de meeste klanten zouden dit eigenlijk alleen maar moeten toejuichen. Bedankt voor de opzet Patrick.

luc on 04/12/2007 14:15

Luc,

Ook ik hier over nagedacht, met afwaterings rooster en een put met een dompel pomp naar het riool of de afvoer van het spoelwater v/d vijver is dit makelijk te ondervangen. Ik vond het verlagen een betere optie, omdat dan de bakkies niet zo erg hoog boven de schutingen gaan uittornen.

Gr,
Patrick

Patrick (Interkoi Veenendaal) on 04/12/2007 14:19