Nieuw idee van Joost.

Nieuw idee van Joost.Zoals je kan zien, is hier ook weer veel werk ingestoken.

Mijn uitgangspunten voor dit ontwerp waren :
* Het moet passen bij de bestaande bakken.
* Het moet dus een strak ontwerp zijn, (maar enigszins speels opgesteld kan).
* Bakken opgetrokken volgens hetzelfde principe als de bestaande bakken, dus de donkere blokken, met een hardstenen rand.

Daar ik ze toch enigzins speels op wilde stellen en toch voldoende bowl-ruimte wilde maken, heb ik er voor gekozen om de middelste bak volgens een ander systeem te filteren, zodat er op de luiken voldoende ruimte is. De vijvers met Bakki-showers zijn iets breder dan 2 meter, zodat er ruimte is voor een inspectieluik. Deze geeft toegang tot de ruimte onder de bakki's waar de leidingen binnen komen. De zijn eventueel te polyesteren en statisch te vullen om het grove vuil af te vangen.

Alle bakken zijn 3-zijdig te bekijken en toch is er voldoende ruimte om te lopen. Tegen de schutting is een waterornament geplaatst geheel in stijl van de bakken. Ook heb ik rondom nog wat ruimte gelaten, zodat er eventueel in een later stadium alsnog een overkapping (of kas) geplaatst kan worden.

Om in gelijkheid met het bestaande te blijven, zou ik er voor kiezen om dezelfde steentjes rondom de bakken te gebruiken. Er is links plaats gemaakt voor een terras bij de shop (eventueel een koffieluik ???). Hier zou voor een andere verharding gekozen kunnen worden.
Dit alles afgewerkt met een hekje in Japanse stijl (in rood-zwart).

Meer afbeeldingen

Reacties

5 reacties tot nog toe

Hoi Joost,
Ik moet zeggen dat er veel mensen zijn die er veel werk in hebben gestoken. Het mooie is, dat ik uit alle ingezonden plannen er telkens de beste ideëen uit kan halen. Zo vind ik de plaatsing van het terras in dit plan een goede optie.

luc on 05/12/2007 07:51

Denk zelf ook dat het misschien slim is om wat ruimte rondom open te houden om eventueel later er als nog een overkapping of kas overheen te kunnen bouwen.

En trouwens, leuk toch dat er straks uit veel plannen 1 definitief plan ontstaat ?

Joost Verbeek on 05/12/2007 08:44

Mooi idee alleen het bowlen op die plek is niet sterk. Kruisbesmetting is heel wel mogelijk.. Opstelling vind ik mooi!
mvg
Ton

Ton Janssens on 05/12/2007 09:35

Hoi Ton,

Goede opmerking !!! Hier had ik nog niet over nagedacht !
Je zou dan een klein beetje kunnen schuiven en de bowl gedeeltes los moeten halen van de midden vijver en om ruimte te besparen een smaller waterornament toepassen.

Zelf vond ik de opstelling ook het leukst zo (ben wat aan het heen en weer schuiven geweest voordat ik deze opstelling had.) , omdat je leuk rond kunt lopen en het niet zo quarantaine-achtig oogt. Het zal misschien wel iets lastiger zijn met alle eventuele aan- en afvoerleidingen ( lees meer werk...)

Joost Verbeek on 05/12/2007 11:04

dag joost ik heb hier niks aan toe te voegen perfect plan ik had hetzelfde idee ongeveer zodus weg men plan de prullemand in mijn complimenten joost als ik luc was zou ik niet meer te veel nadenken groetjes

marco on 06/12/2007 16:05