Wij gaan gewoon door.

Wij gaan gewoon door.De beton zit erin, en je mag er zeker van zijn dat ik daar blij mee ben. Het was onbekend terrein om de koivijver in een helling te bouwen, en dit geeft toch weer wat onzekerheid.

Alles is uiteindelijk goed verlopen, maar volgende keer doe ik het toch op een andere manier, maar dat is voor later. Op het door ons ontworpen systeem gaan we een patent aanvragen, want straks is het een supervijver en dan gaat iedereen dit soort vijver bouwen. Het begint er in ieder geval best aardig uit te zien, en tijdens onze koffiebreaks, bespreken we de voor en nadelen van het nieuwe systeem. Misschien zou ik nog iets kunnen betekenen in het bouwen van vijvers, want ik begin er stilaan toch wel iets van te kennen. Misschien kan ik het voortaan wel beter dan de meeste vijverbouwers...

Ik heb ondertussen wel beslist om 1 vijver te laten vervallen, want toen ik de vijvers aan het uitmeten was, besefte ik plotseling dat ik niet meer naar achter kon met zwaar vervoer. Dit kon ik niet laten gebeuren, want ik heb daar nog 500 m³ liggen en daar kan ik nog veel mee doen...

Wel heb ik besloten om de grote vijver nog 1 m. breder, en de 2 kleinder nog 25 cm breder te maken. Dan krijg ik 1 vijver van 8,5 m. op 3 m. met een diepte van 100 cm naar 180 cm en 2 vijvers van 6 m. x 2,25 m. met een diepte van 100 cm naar 180 cm. Het was wel verdomd koud vandaag en dat zeg ik niet makkelijk.

Meer afbeeldingen

Reacties

4 reacties tot nog toe

Luc,

je kunt nu weer bouwende heen gaan en ben straks lekker weg uit de modder. even iets technisch, het valt me op dat jullie geen folie gebruiken om zo te voorkomen dat het vocht uit de beton weg trekt. of is de onderlaag zo dicht?

in ieder geval lekker dat je geen grondwater hebt.

ziet er goed uit! ik zal het weer met plezier op de voet volgen.

Groeten uit Noord Holland!

Stephan on 13/02/2008 19:17

Men at work . Mooi zeer mooi vooral om naar te kijken.
Jij was toch met pensioen hé Luc. Da ziet er tof uit pensioen rustig genieten van je ouwe dag.
Nog veel succes en droog weer gewenst

Bert

bert pocquet on 13/02/2008 19:19

man o man, wat een klus!!!!!!! Gaat goed zo!
Ben heel benieuwd naar de resultaten!
mvg
Ton

ton on 13/02/2008 20:48

amai wat heb je weer hard gewerkt!!!!

je zus

ann on 15/02/2008 10:26