De updates van Sakai FF

De updates van Sakai FF

Gisteren kreeg ik een update aan van de koi die ik ingekocht had bij Sakai FF en die nu een seizoen in de mudpond hadden doorgebracht. Het resultaat laat ik  hieronder aan jullie zien, zodat je zelf kunt beoordelen.

De meeste koi zijn ondertussen verkocht, nog slechts eentje is over. Eén koi is nog niet uit de mudpond gehaald, ééntje is enkel met foto verstuurd en hier hebben ze geen filmpje van doorgestuurd, en ééntje is niet uit de mudpond gekomen. Deze heb ik niet op de foto laten staan, maar verwijderd. We zoeken hiervoor nog een oplossing. 

Plezierig is het natuurlijk niet, maar het is onderdeel van een risico. Bij Momotaro heb je een garantie van 1 jaar, bij Sakai FF is het wat onduidelijker, maar ik denk wel dat we een oplossing zullen vinden. Ik ga de rij af van de foto van linksboven naar rechtsonder.

Een fantastishe sandan kohaku KO-V21- 380 die ik kocht in maart 2021, nu 75 cm. geen fantastische groei, maar wel een fantastische koi. Ik doe er graag een filmpje van aankoop bij, dan kan je vergelijken.

Van 64 cm naar 76 cm, zeker niet onverdienstelijk zou ik zeggen. Kohaku KO-V21-4324 aangekocht in april 2021. Als ik me niet vergis zijn beide koi aangekocht op de Choguku veiling, of de veiling die georganiseerd wordt door de Zuiderse kwekers. Ook hier een filmpje bij aankoop.

Een prachtig resultaat is deze sanke van SA-V21-4367 ook aangekocht in april 2021. Dat begint al aardig in de buurt te komen van sanke die de 90 ooit kunnen passeren. Juist uitgeroepen tot yonsai en nu al 81 cm....dat beloofd. Hier het filmpje bij aankoop.

Een kohaku van 64 cm naar 78 cm, wat een groeikanon. KO-V21-4345, een opmerkelijk resultaat. Blijkbaar is dit een vruchtbaar voorjaar 2021 geweest, want dit zijn allemaal aankopen uit die periode. Dit is het filmpje bij aankoop.

Een sanke van Sakai SA-NA21-421 die ik aankocht via een event bij Narita, zoals je kan begrijpen uit de code, nu 63 cm en volop in ontwikkeling. Bij deze het filmpje bij aankoop. Nummertje 6 op de lijst is nog niet uit de mudpond, dus nog even wachten

De benigoi  KA-V22-0443 van 44 naar 64 cm ons Johanneke zal blij zijn. En dat op een seizoen, niet van de poes. En bovendien ziet ze er ook nog eens fantastisch uit. Zo zag ze er begin dit jaar uit.

Dit product van Yellow Magic KA-V22-04196 doet er nog een schepje bovenop. Van 40 naar 62 cm, een groei van 22 cm. Zij is eigendom van Michael, en zal vermoedelijk nog een extra jaar mudpond krijgen. Dit is het filmpje bij aankoop.

Een zelfde Yellow Magic KA-V22-04198 product, maar deze is nog niet verkocht. Dus liefhebbers wees er als de kippen bij. Van 38 naar 60 cm,  dus ook geen kattepis en ze doet niet onder voor de voorgaande. Het filmpje bij aankoop mag ook niet ontbreken. 

Als laatste in de reeks een maruten kohaku van Sakai FF KO-V22-0491, waar ik helaas geen filmpje van heb aangekregen. Ik kan je alleen maar laten genieten van de foto. Van 45 naar 61 cm, dat beloofd toch wat. Ook deze zal vermoedelijk een extra jaar mudpond krijgen.

Ondertussen is de veiling van Sakai momenteel volop bezig. Kandidaat kopers mogen zich volop melden, maar je moet wel begrijpen dat het hier toch om serieuze prijzen gaat en dat het moeilijk is om de betere koi eruit te vissen.

Wens je echter toch een gooi te doen naar één van deze koi, neem dan contact met me op, en ik zal proberen mijn best te doen. Ik vrees echter dit keer het ergste, want ik denk dat er geen veilingen niet meer gaan komen van Sakai FF, waardoor de honger naar koi nog erger is geworden. Geniet in ieder geval van de koi die nu boven water zijn gekomen.

Ondertussen bereid Narita zijn autumn nishikigoi super sales voor. Dit is een lucky draw systeem. Voor die mensen die het systeem niet kennen ! Je mag je inschrijven voor een koi, de prijs staat vermeld, en bij meerdere deelnemers wordt er strootje trek gedaan. Bekijk hier het aanbod en breng me op de hoogte.

BELANGRIJK !!!!

Ik zou zo snel mogelijk van iedere koi die hier getoont moeten weten wat er mee moet gebeuren. Ofwel laten overkomen, ofwel azukari laten. Azukari moet wel toegelaten zijn, daar kan ik niet dadelijk over beslissen. Als ik geen antwoord krijg van de eigenaars, boek ik ze dat ze moeten afkomen, ofwel voor de winter, ofwel in het vroege voorjaar 2023.

 

 

Laat Een Reactie Achter

2 reacties

Matthijs

555


Johan D

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml