Het was geen kattepis

Het was geen kattepis

Bijna had ik de ronde van Vlaanderen gemist, het begon behoorlijk op mijn zenuwen te werken, want de ronde van Vlaanderen missen is een ramp. Bijna 2 uur was ik bezig om een sanke aan te kopen uit de aanbieding van Narita van zijn tategoi selectie van Sakai Co.

Het verdict was verschrikkellijk. Ik had 6 koi geselecteerd waar ik mijn kansen op zou botvieren, maar ik sloeg de bal helemaal mis. Ik kon er bijna geen eentje te pakken krijgen. Gelukkig was Alexander bereid om tot het uiterste te gaan en de strijd werd telkens verlengd met 5 minuten telkens als een bod overboden werd.

Zenuwtergend en spannend tot het laatste moment, maar gelukkig kon ik de sanke binnenhalen en de ronde van Vlaanderen nog volgen vanaf de laatste 40 km. Wat een ronde van Vlaanderen met een prachtige winnaar die veel wielerliefhebbers op handen dragen. Spijtig dat Wout er niet bij was, maar ik vrees dat het moeilijk zou geweest zijn. We zullen het nooit te weten komen.

We hebben het over dit prachtexemplaar waarvan je de toekomst zeker een goede draai kan geven. Ze zal iedereen verbazen nadat ze nog een jaar mudpond heeft gehad. De strijd was zwaar,  ik hoop dat de beloning naar verwachting zal zijn, want de prijs was inclusief verblijf mudpond tot oktober 2022.

 In ieder geval scoorde ik tussendoor ook nog een andere koi, maar dat heb ik nog even stilgehouden tot nu. Misschien minder bemind, maar niet door mij, want een ginrin showa doet mij nog altijd denken aan een vroegere ginrin showa die ik niet aan de straatstenen kwijt kon. 

Het was een pracht van een ginrin showa, maar werd door niemand geapprecieerd, daarom heb ik haar maar voor een schijn van de prijs verkocht aan klanten waar ik een goed gevoel bij had. Na enig zoekwerk heb ik deze showa teruggevonden. Showa 1011048 van Yamamatsu. De code verraad de aankoop in november 2010. Het patroon toont een S die zich over het lichaam slingert, ik noem ze dan ook Madam-S

Het doet goede, maar ook zeer slechte herinneringen bovenhalen. In die tijd reisde ik met Brian Sousa naar Japan. Hij fungeerde als tussenpersoon of als agent tussen kweker en ons. Een probleem kwam er nadat bekend werd dat ik hem wel betaalde voor de koi, maar dat  hij het geld niet doorstorte naar de kwekers.

Dit zorgde ervoor dat ik de koi niet in mijn bezit kreeg en een andere tussenpersoon moest aanspreken om de koi hier te krijgen. Het probleem ! Ik heb toen alle koi dubbel moeten betalen, en dat was niet van de poes. Maar laten we het verleden voor wat het is en ons focussen op het heden.

Ik kon de verleiding niet weerstaan om deze ginrin showa van Sakai Co aan te kopen. Het is de eerste aankoop in april en daarom ook de code 2204001. Een ginrin showa met een wat inazuma-achtig patroon, in combinatie met een zwart neusje, ik kan haar wel smaken. Het grote voordeel is ook dat ze nog een jaar azukari krijgt bij een kweker die volop aan de weg timmert en hoge ogen gooit op dit ogenblik. De prijzen die voor zijn koi betaald worden zijn exhorbitant hoog !

Ik heb er al enkele van gescoord, en ik moet zeggen dat ik er nog geen enkele heb gehad die me is tegengevallen. Eentje ervan is nog in de aanbieding en die ik vermoedelijk in de serre zal laten doorgroeien. De verleidelijke sanke 2111003 zal je eind dit jaar niet meer terug herkennen.

Maar het was niet alleen een veiling die ik moest leiden gisteren, ook kwamen klanten hun koi ophalen. Het zonnetje scheen krachtig, alhoewel het flink bibberen was, maar dat kan het  plezier niet temperen. 

Een showa van Sakai FF en een kujaku van Momotaro waren de keuzes van Peterken. Hij heeft enorm plezier om van kleine koi grote koi te maken, en zijn kennis wordt met de dag beter en beter. Wat die showa van Sakai gaan doen is mij niet helemaal duidelijk. Binnenkort ga ik er toch een speciale zaterdag voor organiseren denk ik.

Als laatste werd de doitsu karashigoi van Kibi ook opgehaald door iemand die liever niet bekend wordt. Laten we dit dus respecteren nietwaar ? Ze werd 74 cm gemeten, en qua body is ze er zeker niet op achteruitgegaan. Een doitsu karashi zal ik altijd makkelijk aankopen. Er zijn er nog een paar die deze maand afkomen, en ook de nieuwe kweker Kibi komt proeven aan het firmament.

Zo zie je dat wat een rustdag moest worden, toch gespekt blijft met werken voor de koikichi. Als je dan nog klanten hebt die bellen om hun voer op te komen halen, dan ben je eigenlijk toch weer de ganse dag met koi bezig. Maar ik vind het nog altijd bijzonder plezant om te doen ! Laten we het nog enkele jaren vol houden !

 

Meer afbeeldingen

Het was geen kattepis: afbeelding 1
Het was geen kattepis: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

2 reacties

Peter De Clercq

555


Jack

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml