Samenwerking tussen Jack en Matthijs

Samenwerking tussen Jack en Matthijs

Het is mooi om te zien als klanten samenwerken om koi te presenteren en de informatie door te sturen zodat iedereen kan volgen. Het is dan ook een plezier om volgend nieuwsitem te presenteren met de stem van Jack, de foto's van Lobke en het werk van Matthijs.

Bovendien maakt het mij makkelijker om een nieuwsitem in elkaar te flansen. Ik krijg de laatste dagen redelijk veel updates van koi binnen, en dat stemt me vrolijk. De commentaar is dan ook van Jack en niet van mij !

Hoi Luc ,

Na de showperikelen tijd voor een up date van de beloofde Koi. Het was een drukke bedoening op de betreffende middag. Dick kwam een mango en een chagoi ophalen uit het opgroei project. De mango was van het drietal afgelopen winter. De ukkies kwamen op 13 cm binnen en vertrokken met 37 cm erbij. Fraaie Mango waar niet veel mis mee is.

Ook een chagoi van de eerste lichting van vorig jaar vertrok naar de vijver van Dick, inmiddels 59 cm groot en een echte man. Matthijs en Lobke waren inmiddels ook gearriveerd voor hun mango, deze had hier ook al die tijd gebivakkeerd en had ook de lengte van 50 cm bereikt. Een fractie lichter qua huid als de ander maar verder niks mis mee. Neem aan dat Dankeltje hier ons in de toekomst nog wel van een up date voorziet !

-----------------------------------------------------------------------

Van de redactie: toevallig heb ik gisteren nog een filmpje gemaakt van enkele mango met een roodachtige kleur voor Jelle. Ze waren alle 3 om en bij de 32 cm, met een mooi huidje. Er zijn er nog een 20-tal te koop, dus twijfel niet om langs te komen. Bovendien een klein rondvraagje. Is er toevallig iemand uit de buurt van Urk die in de loop van de volgende weken zou langskomen ? Zo ja, contacteer me dan !

-----------------------------------------------------------------------

Aangezien Matthijs er toch was, het moment om een paar koi te controleren ! Met een ervaren iemand gaat het veel plezieriger tenslotte. Matthijs had gezien in Japan dat men soms verdoofde bij het controleren, we besloten het hier ook toe te passen en met succes mag ik wel zeggen.

Eerst de grote TM kohaku met code KO-V14-04241, 85 cm groot en een echt zwaar gewicht. De Kohaku had twee shimmies, en aangezien Matthijs zijn nagels niet geknipt had , waren ze zo verdwenen.

Bij deze nogmaals een filmpje bij aankoop van de kohaku op 17 april 2014 (als tosai). Ze was 36 cm en is nu dus 96 maanden of precies 8 jaar. 

De volgende was de Sanke 1503062, deze mannelijke kois is inmiddels 78 cm geworden met een heel fraai velletje. Vermoed dat deze nog niet op zijn eind zit. Bouw bevalt me wel zover voor male sanke. De koi is zeker beter geworden als waar ik op rekende. Vond dat je deze dus wel eens terug mocht zien ondertussen !

Ook bij deze een filmpje bij aankoop van sanke 1503062 op 9 maart 2015 (als tosai). Hij was 37 cm en is nu 85 maanden of 7 jaar en 1 maand.

Als laatste de SFF Kohaku van de veiling vorig jaar KO-V20-3313. Zeer zeker een goede groeier, nu 59 cm. Heel goed frame , en een fantastische huid. Nadeel een onrustige plaats in het beni dat aandacht vraagt. Rustig gecontroleerd en behandeld.

Zien wel hoe dit verder ontwikkeld. Ook dat hoort er dus bij, zelfs bij auction Koi van SFF. Een dikke dank je wel voor Matthijs voor de hulp, zeer gewaardeerd. Fotograaf van dienst was Lobke. Fraaie plaatjes ! Groeten Jack.

Van de laatste kohaku heb ik helaas geen filmpje aangekregen, wel een foto die ik bij de andere foto's voeg. Wie nog interesse heeft om de evolutie van de koi te laten zien, stuur  maar door !  Doe er nog foto's of filmpjes bij van je vijver, alle mensen zullen het op prijs stellen.

Ondertussen kreeg ik het filmpje aan van de mango van Matthijs...helaas weer niet horizontaal gefilmd...die telefoons toch, ik blijf me er over storen !!!

BELANGRIJK

Ik ben zondagmorgen NIET AANWEZIG. Ik heb familiale verplichtingen en mijn aanwezigheid is vereist bij het doopsel van mijn 8ste kleinkind ! Dit is net iets belangrijker dan de koi...

 

Meer afbeeldingen

Samenwerking tussen Jack en Matthijs: afbeelding 1
Samenwerking tussen Jack en Matthijs: afbeelding 2
Samenwerking tussen Jack en Matthijs: afbeelding 3
Samenwerking tussen Jack en Matthijs: afbeelding 4
Samenwerking tussen Jack en Matthijs: afbeelding 5
Samenwerking tussen Jack en Matthijs: afbeelding 6
Samenwerking tussen Jack en Matthijs: afbeelding 7
Samenwerking tussen Jack en Matthijs: afbeelding 8
Samenwerking tussen Jack en Matthijs: afbeelding 9
Samenwerking tussen Jack en Matthijs: afbeelding 10
Samenwerking tussen Jack en Matthijs: afbeelding 11
Samenwerking tussen Jack en Matthijs: afbeelding 12
Samenwerking tussen Jack en Matthijs: afbeelding 13
Samenwerking tussen Jack en Matthijs: afbeelding 14
Samenwerking tussen Jack en Matthijs: afbeelding 15
Samenwerking tussen Jack en Matthijs: afbeelding 16
Samenwerking tussen Jack en Matthijs: afbeelding 17
Samenwerking tussen Jack en Matthijs: afbeelding 18

Laat Een Reactie Achter

21 reacties

fred

555


Johan

555


Johan D

555

Matthijs

555


fred

555

Jack

555


Niels

555

Jack

555

Matthijs

@Jack 555


Dick

555

Matthijs

555


interkoi

555


Matthijs

555


David

555

Jack

555


Wim DW

555

Matthijs

555


Polleke

555

Wim DW

555


Jack

555


Matthijs

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml