Een showa en een shiro is de score

Een showa en een shiro is de score

Eenvoudig is het niet om koi te scoren bij een Dainichi veiling als de echte jumbo tosai worden aangeboden. We zijn er echter in geslaagd om 2 exemplaren te pakken te krijgen.

Ze zullen in de loop van deze maand nog getransporteerd worden. Wat hebben we kunnen aankopen ? Als eerste een shiro utsuri van zomaar eventjes 43 cm. Dat belooft voor de toekomst natuurlijk. Er zitten zeker mogelijkheden in deze shiro utsuri als je de koptekening bekijkt. 

Het zijn toverballen, dat is sowieso geweten, en uit ervaring weet ik dat de bloedlijn van Mona Lisa zeker een sterke persoonlijkheid doorgevan aan deze koi. De tweede aankoop die we konden doen was een showa van 40 cm ook uit Mona Lisa. 

Het zijn al volwaardige jumbo tosai, en het voorjaarsseizoen loopt op zijn einde. Dit zijn natuurlijk de echte jumbo tosai die uit kunnen groeien tot echte grote kanonnen. Jumbo tosai worden speciaal voor het late voorjaar bewaard om ze dan pas te tonen.

Het zijn de koi die de groeigenen vertonen en die een geweldige grootte kunnen bereiken. Ik herinner me nog toen ik pas begon in de jaren 2006 en ik vroeg aan Daisuke wat men precies onder jumbo tosai verstond in die tijd hij me het volgende vertelde: "Over het algemeen wordt aangenomen dat een jumbo tosai, een tosai is van 9 maanden, en die 28 cm is."

De tijden zijn natuurlijk ondertussen verandert en worden er al tosai van 9 maanden tussen de 40 en 50 cm geproduceerd. Beide koi zullen zo dadelijk verschijnen onder de knop nieuwe koi aanwinsten.

Er zijn momenteel natuurlijk al veel mensen die profiteren van een welverdiende vakantie, maar als je niet weet wat te doen, dan ben je altijd welkom tijdens onze opendeur en kennismakingsdag in Ameide. De voorspellingen van het weer zijn ons bijzonder gunstig gezind.

opendeur ameide

 

Meer afbeeldingen

Een showa en een shiro is de score: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

2 reacties

Eric

Veel plezier allemaal morgen geniet en drink met mate 😄👍


Johan

Tot morgen in Ameide kijken er naar uit


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml