Nog 75 te gaan

Nog 75 te gaan

Het gaat langzaam, maar langzaam is ook goed. De afbraakwerken van vijver 4 en 5 zijn voorspoedig verlopen. Zwaar werk, maar dat vind ik niet zo erg. Het doet wel iets met een mens om je grootste vijvers ontmanteld te zien.

Als alles  normaal functioneert zullen we op 21 mei alles afbreken en opnieuw vullen met zand zodat we deze fase van het afbreken kunnen vergeten. Het zal raar doen, dat sowieso. Ondertussen heb ik alle kranen, PVC leidingen enzoverer afgebroken en kapotgezaagd.

rommelIk heb het zo gezaagd dat de meeste kranen nog zouden kunnen gebruikt worden. De aansluiting is gewoonlijk op een 50 mm en 63 mm buis, en ik heb zoveel mogelijk een uiteinde van een paar centimeter vrij gelaten, zodat je met een mof eenvoudig een aansluiting kan maken. Moesten er klanten zijn die er baat bij hebben om deze nog te gebruiken, ze mogen zeker het één en ander komen uitzoeken.

Zo zijn er ook nog wat luchtpompen, luchtschotels, motorenen andere waar ik misschien tegen een kleine vergoeding mensen mee kan blij maken die een verbouwing doen, of een vijver aan het aanleggen zijn. de bedoeling is dat ik met de geringe verkoop een deel van de afbraakwerken kan betalen. Dat zou mooi zijn.

Ik heb een kort filmpje gemaakt van datgene wat er overblijft van de infrastructuur momenteel. Deze 3 vijvers buiten blijven voorlopig bestaan tot het einde van dit jaar. Ik probeer uiteraard nog zoveel mogelijk koi te verkopen zodat er zo weinig mogelijk koi overblijven.

rommelIk raad je dus aan om een bezoek te brengen, wat overleg te plegen om eventueel over te gaan tot bepaalde aankopen. Er zit nog bijzonder waardevol materiaal en het zou zonde zijn mochten deze geen plaats gevonden krijgen;

Het liefst zou ik het hele bestand in één deal willen verkopen, maar dat zou wishfull thinking zijn vermoed ik. Ik zal dus toch mijn best moeten doen om de verkoop zoveel mogelijk te ondersteunen.

De binnenvijvers blijven voorlopig nog even staan. Die kunnen we misschien de volgende jaren nog gebruiken om de koi die overblijven op  te vangen. Ik blijf herhalen dat ik dus zaterdag NIET aanwezig zal wegens de opendeurdag in Ameide. Zondagmorgen ben ik echter weer present.

Meer afbeeldingen

Nog 75 te gaan: afbeelding 1
Nog 75 te gaan: afbeelding 2
Nog 75 te gaan: afbeelding 3
Nog 75 te gaan: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

3 reacties

Matthijs

Zonde om te zien. End of an era! Maar t pensioen is je gegund Luc!


Jack

Doodzonde vijvers 4 en 5 zo te zien. Zullen er toch heel wat keren hebben staan te genieten van de Koi.


Huub

Dan zie ik je zaterdag wel in Ameide 😎


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml