Chuanjang Koi Company

Chuanjang Koi Company

Tijdens mijn zakelijke reis door China heb ik een bezoek gebracht aan Zheng Hui van de Chuanjang Koi Company. Hui is eigenaar van 3 verkooplocaties van koi in China en zit sinds 2006 in de koi business. Zijn onderneming is ontstaan vanuit de hobby.

Zheng Hui was voorheen eigenaar van diverse restaurants in Beijing en heeft uiteindelijk zijn restaurants verkocht om zich fulltime te kunnen richten op de koi business. Na het bezoek aan de kwekerij in Beijing, waar ik hartelijk werd ontvangen door een van de medewerkers, ben ik samen met een tolk gaan rondlopen.

Helaas waren de top koi net opgehaald volgens de medewerker. Jammer! Naast het bekijken van de koi had ik ook een aantal vragen over de koi en wilde ik graag weten of ze afkomstig waren van een bepaalde kweker. Na het stellen van mijn vragen begon de medewerker hartelijk te lachen.

De tolk vertelde mij dat de medewerker dacht dat ik een grote liefhebber van koi was, maar dat ik blijkbaar ook veel kennis van zaken had. Hij besloot dan ook om Zheng Hui te bellen, met wie ik kort heb gesproken via de tolk. Tijdens het gesprek durfde ik te vragen naar de mogelijkheid om een hobbyist in Beijing te bezoeken.

Zheng Hui stemde ermee in dit te regelen en bood zelfs aan om mij persoonlijk te ontmoeten in Beijing, hoewel hij op dat moment in Hangzhou was. Aangezien ik maar beperkte tijd had, kon hij geen vlucht nemen. Hij besloot daarom een lange rit van 14 uur te maken om mij, de Nederlander, te ontmoeten en mee te gaan naar de hobbyist. Ik heb mijn plannen iets aangepast, omdat ik voldoende tijd wilde hebben om met hem af te spreken.

Beijing is een stad met 20 miljoen inwoners. Rond 16.00 uur wil je niet meer de weg op. Een rit van 10 km in de spits kan zomaar 2 uur duren, elke dag weer. Rond 15.00 uur waren we ter plaatse. Het was een zeer aangenaam gesprek waardoor de tijd voorbij vloog. Hierdoor was het helaas niet meer mogelijk om een bezoek te brengen aan de hobbyist. Jammer, want ik was echt nieuwsgierig. Gelukkig had Zheng Hui genoeg tijd en zijn we samen gaan eten. Naast een gezellige avond hebben we veel informatie uitgewisseld. Een koi-vriendschap is ontstaan.

Zoals ik heb begrepen, is rond 2004 de koi-hobby in China enorm populair geworden. Chuanjang Koi Company reist al sinds de oprichting naar Japan om koi te kopen. Hij heeft inmiddels 3 locaties: Beijing met een oppervlakte van 3000 m2, Chuanjang met 3000 m2 en Hangzhou met 900 m2. In totaal werken er 35 personen om ongeveer 500 klanten te bedienen. Zo ontzorgen ze de klant volledig, van aanleg tot onderhoud en verzorging van de koi. Om dit in goede banen te leiden doen ze ongeveer 52.000 bezoeken per jaar.

De locatie in Hangzhou wordt gebruikt voor het laten opgroeien van de koi. Het hele bedrijf, Chuanjang Koi Company, blinkt uit in het laten evolueren van de koi. De grootste aankopen worden gedaan als tosai. Door het goede klimaat in de regio van Hangzhou zijn de resultaten verbluffend.

Het was een mooie ervaring. Bij mijn volgende reis naar China zal ik een extra dag plannen om een bezoek te brengen aan de hobbyisten in Beijing. Zeker geen straf! Zakelijk gezien zal de toekomst moeten uitwijzen of we iets voor elkaar kunnen betekenen. Al met al heb ik het zakelijke met het aangename tijdens mijn reis mooi weten te combineren!

 

Meer afbeeldingen

Chuanjang Koi Company: afbeelding 1
Chuanjang Koi Company: afbeelding 2
Chuanjang Koi Company: afbeelding 3
Chuanjang Koi Company: afbeelding 4
Chuanjang Koi Company: afbeelding 5
Chuanjang Koi Company: afbeelding 6
Chuanjang Koi Company: afbeelding 7

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml