Aanschuiven was de boodschap

Aanschuiven was de boodschap

Eindelijk nog eens de oude tijden terug, het was hard werken, maar het heeft me toch deugd gedaan ondanks de bittere kou. Het enige wat er mankeerde was de zon, maar dat kon het plezier niet dempen.

Het was nog geen 11 uur of de eerste klanten melden zich al aan. De ene voor het voer op te halen, de andere om zijn koi op te halen. Ik blijf veel respect hebben voor Huub, die vanuit Friesland eventjes naar Arendonk komt gereden in zijn speciaal geprepareerde bus, want Huub is ook gebonden aan een rolstoel.

Het lijkt hem qua levensvisie en opgewektheid niet te deren. Volgens mij profiteert hij nog iedere dag, waarbij de koi een onderdeel van zijn plezier zijn. Dankbaar maakte hij gebruik van het aanbod om koi uit vijver 1 te kiezen die dit jaar allen zouden moeten verkocht worden. Ik maak ze zo goedkoop dat weigeren een misdaad is.

Beter dan de koi nog jaren te laten sukkelen in mijn vijvers, geef ik er de voorkeur aan om ze tegen habbekrats prijzen weg te doen. Zijn dit slechte koi ? Niets is minder waar, integendeel er zitten nog bijzonder mooie koi tussen, en gisteren werden er 4 verkocht, waar ik alleen maar blij om kan zijn.

Maar laat ons eerst kijken naar de showa en de ginrin kohaku uit vijver 1 die Huub op zijn conto heeft geschreven. De showa is een overblijver van de serie van Narita. Het is een Izumiya showa, waarvan er bij het bovenkomen uit de mudpond in Japan een witte tancho vlek was ontstaan.

Het is een speciale koi en dat vond Huub ook. De ginrin kohaku is van Momotaro en al heel lang in onze vijver te gast. Ik ben bijzonder blij dat de keuze van Huub op deze ginrin is gevallen. Ik kocht haar aan op de veiling van Momotaro samen met 2 andere in één koop. 2 Ervan werden onmiddellijk verkocht, maar deze vond geen rustplaats. Nu heeft deze ze eindelijk gevonden, zij het in het hoge Noorden.

Dankbaar ben ik altijd voor de filmpjes die opgestuurd worden van de koi als ze éénmaal in hun habitat zijn aangekomen. In dit filmpje zie je de showa zijn rondjes zwemmen, terwijl in het tweede filmpje de ginrin kohaku aan bod komt

Als kers op de taart, vertelde Huub me dat hij gespecialiseerd was in het geven van een barbecue. En dat deed me verleiden om te vragen of hij misschien een barbecue wil organiseren als ik nog eens een speciale dag organiseer zoals ik enkele jaren geleden ieder jaar 2 x deed.

Hij bood zich onmiddellijk aan en ik moet nu eventjes een datum prikken om af te spreken hoe we dit gaan organiseren. Het is bijzonder lang geleden dat we dit nog eens hebben gedaan en misschien is de tijd nu rijp om nog eens dergelijke samenkomst van koikichi te organiseren ! Ik hou je op de hoogte.

Waar ze vanuit Friesland speciaal voor waren gekomen echter was voor de golden corn van Taniguchi. Het blijft een verrassende verschijning met een heel speciale uitstraling. Ik blijf er rotsvast in geloven in deze soort, en zal er achter blijven staan, ondanks de tegenwerkende kanalen. 

Zoals je kan zien op het filmpje kunnen ze een speciaal patroon ontwikkelen van een soort denne-achtige schubben die de koi een verrassend uiterlijk geven. De veelvoud van de uiterlijk verschillende kenmerken is enorm, en geven iedere koi een eigen persoonlijkheid !

Martin kwam zijn bestelling van het voer en andere producten ophalen. Tegelijkertijd wou hij even de kujaku van Momotaro zien. Tenslotte bleven er 2 over die zijn aandacht genoten, maar een beslissing is nog niet gevallen. De keuze viel op deze 2 kujaku, en ik zal het wel horen zeker als er een verkoop in de lucht hangt ! Ik moet wel zeggen dat ze flink gegroeid waren zonder verwarmd te worden maar overgeleverd zijn aan de gewone temperaturen hier in het land. Misschien voor de groei minder bevorderlijk, maar ik denk voor de algemene gezondheid stukken beter. 

Mariette en Jef zijn beginnende koiliefhebbers en willen hun uitgaven beperkt houden, wat ik in het begin volledig kan begrijpen. Toch willen ze flinke koi, en dan komt vijver 1 weer in het verschiet natuurlijk. Niet alle koi ontwikkelen top, er zijn ook koi die minder goed ontwikkelen en deze twee koi behoren tot deze groep. 

Ik ben toch blij om ook dit soort koi een thuis te geven. Het gaat hier over een showa van Momotaro en een kohaku van Matsue. Ze zwommen al enkele jaren in Arendonk, maar eindelijk hebben ze hun bestemming gevonden.  Het belangrijkste in dit geval is dat zij er blij mee zijn, dat is het enige wat telt en ik moet eindelijk geen superlatieven gebruiken om de koi te bespreken.

De klanten moesten helaas in de rij staan om geholpen te worden, maar gelukkig hadden ze de tijd. Op mijn leeftijd moet ik mij ook geen zorgen meer maken, ik probeer het zo netjes mogelijk af te werken en gelukkig begrijpen de mensen dit.

Jef kwam voer ophalen maar liet zich verleiden door de tosai van vorig jaar die overgebleven waren. Eentje viel er door de mand, en na enig overleg werd deze ingepakt en meegenomen. Het ging over deze kohaku van Momotaro uit de serie tosai van vorig jaar. Ik moet zeggen dat deze koi het ook voortreffelijk hebben gedaan in de winterperiode. Dankbare koi die de winter zonder problemen doorstaan hebben.

Tussendoor werd gevraagd een showa te bowlen van Momotaro. Deze was in eerste instantie verkocht, maar de klant besloot een duurdere koi aan te kopen indien ik deze zou annuleren, en zo komt het dat deze showa terug in de verkoop komt.

Je kan hier spreken over een hi showa. Het is een brutale showa van 75 cm. De ene zal ervan houden, de andere zal zijn bedenkingen hebben, maar is dat niet bij iedere koi zo ? Een oordeel is vlug gemaakt, maar ik zie zelden een showa met deze hoogwaardige beniplaten en sumi bedekkingen. Bouwtechnish zouden er nog verbeteringen kunnen uitgelegd worden, maar ja, we kunnen niet allemaal perfect gestroomlijnd zijn, of wel ? 

Het is in ieder geval een mogelijkheid tot een aankoop van een prachtshowa voor sterk verminderde prijs ! Ik zou zeggen waag je kans !

We zijn nu wel toegekomen aan het bezoek van Leon en Janny met 2 vrienden die ook eens polshoogte kwamen nemen van Interkoi. Of het hun bevallen is, heb ik niet kunnen vaststellen ! Ik had ze wel verleid met een bijzondere koi die helaas al verkocht was. We hebben het hier over de fantastische ginrin shiro muji  Zij oogste bijzonder veel succes bij Arie, en eerlijk is eerlijk, ik vind het beest ook fantastisch. Maar zoals gezegd....ze was reeds verkocht !

Wel kwamen ze 3 andere grootheden ophalen, en ik bevestig hier even de woorden grootheden, want het zijn 3 geweldige koi ! De eerste was één van de succesvolste koi, een shiro utsuri van Kibi. Een shiro die hier in Arendonk telkens op bijzonder veel succes kon bouwen. en zeg nu zelf...is ze niet fantastisch ?

Eén van mijn favoriete sanke werd als tweede opgevist. Het is een sanke die mij ligt, en ik denk dat velen ook van dit soort sanke houden. Als je bedenkt dat deze 20 maanden sanke van 64 cm en dochter van de overbekende legende Momoko is, dan komt er gevoel in je boven. Het zou me een plezier zijn als ik deze binnen een 3 jaar nog eens zou zien. Ik weet zeker dat het een topper wordt.

Voor velen onder u is Momoko misschien geen bekende, maar lang geleden was dit één van de beroemdste oyakoi. Dit is geen sanke rechtstreeks uit Momoko, maar uit één van de offspring van Momoko. Zalige bloedlijn....

Tenslotte kwam de kohaku die in de serre verbleven was boven water en werd ingepakt. Vergeleken met beide vorige koi misschien een beetje slank, maar ik zou deze toch niet onderschatten. Als je deze kohaku in je hand neemt, dan voel je gewicht, en het zou me niet verbazen als deze in de toekomst eerst de lengte gebruikt om nadien body aan te maken. Dit kan ik echter niet 100% voorspellen, maar misschien gaan we dit nog te weten komen in de toekomst !

Ik denk dat deze mensen met een trio machtige koi naar huis gingen, en ik wens ze alle succes toe !  Als ik dacht dat ik dan gedaan had met het werk dan was ik wel mis. Ik kreeg nog het bezoek van Micahel met zijn dochter Evy. En geloof me, ik kon niets goed doen bij Evy ondanks het feit dat kleine kinderen normaal altijd voor mijn charmes vallen. 

evyZe wou haar naam niet zeggen, ze wou niet op de foto, ze vond de visjes niet mooi, ze wou niets hebben van mij ! Treurig, ik had geen succes, maar uiteindelijk kon ze toch nog lachen. Toch heb ik een foto versierd....Die ouwe bok zal ze gedacht hebben ! 

Michael was onder de indruk van de éénkleurige oshiba shigure van Momotaro. Dit is ook een bijzondere selectie die ik binnenkort buiten ga zetten en op een bepaalde zaterdag ga presenteren. Ik ga hier geen superlatieven voor gebruiken, want de mensen geloven me toch niet, maar wat een klassebakken !

Ik ben gosanke liefhebber, maar deze éénkleurige tosai van 8 maanden...geweldig....Waar ik me dan wel druk over maak is het feit dat men me zegt, oei, dat zijn benigoi, die krijgen shimi's !

Wat een onzin, in heel deze vijver heb ik juistgeteld één shimi gevonden ! Dit zijn geen benigoi, dit zijn zonen en dochters van een oshiba shigure en die worden verschrikkelijk groot. Let op mijn woorden, dit worden mega grote koi en zijn absoluut niet te vergelijken met enige andere soort !

De keuze van Michael viel tenslotte op deze ginrin oshiba shigure en bekijk deze maar eens aandachtig ! Zo dit was mijn zaterdag in woord en beeld...Nu nog 61 koi die moeten opgehaald worden !

 

Laat Een Reactie Achter

3 reacties

Johan

555


Eric

555


Huub

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml