Ook Arendonk kwam nog aan de beurt

Ook Arendonk kwam nog aan de beurt

Het grote voordeel om de koi s'avonds op te gaan halen is dat er geen file is....heerlijk. Het nadeel is dat het nachtwerk wordt. Ik moest de koi was gaan ophalen in Ameide, en dit wil zeggen dat ik bijna anderhalf uur later pas kon beginnen met uitladen.  Het was precies 23.57 uur toen ik aankwam en met het werk kon beginnen...lekker alleen.

Het waren er ook niet zo weinig. Maar liefst 63 koi, zowel groot als klein. Ik heb het rustig aan gedaan en ik moet zeggen dat het plezant was. Lekker rustig, maar wel zware arbeid want het waten serieus zware boxen. Gelukkig ben ik nog niet versleten.

Ik was dus benieuwd wat er uit de bus kwam. Ik besliste om eerst de grote koi uit te pakken, want er waren kandidaten bij van 75 cm en geloof me, dat is tillen hoor! Je praat al gauw over 40-45 kg per box.

Maar ik zal ze op een rijjtje zetten. Ik had er mijn fotolamp bijgezet zodanig dat ik toch voldoende licht had, en dat merk je. Een dankbare reus, zo kan je deze meerstappen kohaku van Momotaro wel noemen. De huidkwaliteit spat er vanaf, en dit na de lange reis.

Tja, het zijn nu éénmaal veel kohaku van Momotaro die aangekomen zijn, want de hoofdkweek als ik het zo mag noemen zijn kohaku. Dit exemplaar vind ik mooi ogen door een heel specifiek patroon.

Nummerke 3 is ook een kohaku van Momotaro, maar ditmaal een sandan kohaku. Een driestaps kohaku of sandan kohaku is nog altijd één van de meest begeerde kohaku qua patroon, alhoewel ik een voorkeur heb voor de fantasievolle stappenpatronen. 

De vierde kohaku is een jaartje jonger en dus ook een maatje kleiner. Ze was op de reis vergezeld van een showa en 2 heerlijke ondergewaardeerde ginrin sanke. Ik zal deze blijven promoten want koikichi moeten begrijpen hoe mooi deze zijn.

Toen ik de box met bekko opendeed was ik heerlijk verrast. Zo mooi en zo attractief, dat had ik niet verwacht. Ik had er mijn bedenkingen bij toen ze aangeboden werden, maar toch dwong ik om ze aan te kopen. Het zijn bijzonder frisse koi met oogverblindend shiroji en stevig sumi. Ik heb er echt van genoten en heb ze een tijdlang bekeken.

In totaal 28 tosai van Takigawa kwamen ook binnen. Verdeeld over 2 boxen van 14 stuks. Dit is de eerste box. Deze tosai zijn 35-40 cm en allemaal gosanke, de voorkeur van Interkoi. Kijk ook even in de tweede box, en zie ik daar geen tancho showa per toeval? Ik zoom even in op deze tancho showa, want die zijn populair bij iedereen.

De kweker Matsue deed ook een duit in het zakje met 9 tosai kohaku. Altijd een lust om deze kohaku zo gezond en wel uit de zak te zien komen. Let op die mooie maruten !

En last but nog least, een zak met showa van Dainichi. Geweldig om naar te kijken en weet je wat? Als je nu de showa van Takigawa bekijkt, dan zie je de invloed van Dainichi in zijn showa, want zijn oyakoi is een showa van Dainichi.

Maar dit was mijn laatste box, en alles zwemt lekker rond. het was laat, maar ik ben tevreden met het resultaat. De binnen vijvers zijn opnieuw gevuld, er is weer leven in de brouwerij. Nu zaterdag gaan er weer wel een groot aantal koi weg want een groot deel ervan gaat naar Duitsland. 

Er is nu wel weer voldoende stof om te lezen en om te genieten van de filmpjes. Het was ondertussen wel 2.30 uur toen ik kon gaan slapen en moest vroeg weer op om koi leesvoer voor te bereiden. Dat is toch wel een reactie waard zou ik zeggen.

Lees ook de binnenkomst van de koi bij Interkoi Ameide

----------------------------------------------------------------------------

Ook Interkoi Nederland heeft zijn koi opgevangen.  Bij deze een overzicht van de koi die Johan heeft aangekregen. Alles was tiptop in orde werd mij medegedeeld.

Nisai van koifarm Sakai FF

Twee kohaku en 1 sanke van Momotaro.

Een prachtige bowl kohaku en sanke.

 

 

 

Laat Een Reactie Achter

6 reacties

Matthijs

Poh, weer noeste arbeid verricht Luc! En daar zijn weer beste koi gearriveerd!


Sven

Chapeau Luc ! Er zijn er veel die zoiets zelfs niet presteren als ze maar de helft zoveel jaren op de teller hebben dan jij !


Jack

Luc , Respect ! Nog steeds goed bezig zou ik zeggen. Toch weer gedaan. Ziet er allemaal goed uit !


William

Respect luc dat je het toch maar doet 


Johan

Luc complimenten vanmorgen vroeg al nieuwsitems vannacht alles alleen uitgepakt en weer mooie filmpjes gemaakt. “Chapeau”


interkoi

Ach ja, dan zal ik zelf maar reageren. Flink gedaan bompa!


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml