Een rijkgevulde zondag

Een rijkgevulde zondag

Dat het een zware zondag zou worden was me al bekend. Om 8 uur stonden Kristofer en zijn vriendin al voor de poort om zijn koi op te halen en zijn reis naar Zweden met de auto aan te vangen. Heerlijke correcte klanten, maar die heb ik gelukkig veel. 

Het waren ook niet de kleinste koi. Kistofer houdt nu éénmaal van grote koi, dat zul je merken. In het verleden heeft hij al een groot aantal jumbo aangekocht, en vermoedelijk zullen dit de laatste zijn die hij aankoopt, want zijn vijvers zitten vol.

Een kort overzicht van wat hij aankocht. Laten we beginnen met de mukashi ogon. Een beer van een koi die hij van Interkoi Amieide kreeg aangeboden en op de kop tikte. Het is niet altijd mijn keuze van koi, maar ik  heb begrip voor de keuze van anderen, en ja, als ze groot zijn doet dat ook wel een duit in het zakje.

De karashigoi daarentegen vind ik wel getuigen van hoge kwaliteit. Hier zit trouwens nog rek op, en Kristofer was wel degelijk onder indruk van de kwaliteit. Ook deze koi kwam uit de stal van Interkoi Ameide. Ze werden deze week door André geleverd.

En ja hoor, ook via Interkoi Arendonk werd er nog een koi aangekocht. Een machtig mooie kohaku van Momotaro, weliswaar een mannelijke kohaku, maar geloof me, deze zal ook naar de 80 cm gaan.  De mannelijke kohaku worden ondergewaardeerd. Vooral voor kleinere vijvers tot 15 kuub zijn dit gewoon verstandige aankopen. Maar och, men zal weer niet luisteren naar wat ik vertel natuurlijk.

Het is een zwaar werkje om deze koi te verpakken. Ik maak me altijd wat ongerust over het verpakkingswerk, want het is een heel tripje naar Zweden. Een overstap inclusief met de ferry in Putgarten naar Rodby, duurt de reis ongeveer 14 uur zegt Kristofer.

Bovendien had hij overal inkopen gedaan en zijn auto zat stamp- maar dan ook stampvol. Uiteraard  moest ik afscheid nemen van deze trouwe klanten, maar hij verzekerde me dat hij contact zou blijven opnemen.Ondertussen kreeg ik gelukkig al bericht dat ze goed en wel aangekomen waren. Ik kreeg volgend antwoord vanuit Zweden:

"Hi no problem as usual strong and healthy. And the small one is OK I send a film on them later .And thanks  I am thankfully to learn to know you"  De filmpjes van aankomst werden ook toegevoegd.

Aankomst in Zweden 01
Aankomst in Zweden 02

Kristofer vond de Tamasaba ook leuk en aardig om te zien, en hij besloot er een aantal  mee naar Zweden te nemen. 11 stuks in totaal gingen er mee. Gelukkig heb ik er 100 bijbesteld want ik heb er bijna geen meer. Ik zou ze eigenlijk niet verkopen, maar het is nu éénmaal de aard van het beestje. 

Hij vertelde me dat de andere vissen uit het aquarium zullen weggedaan worden, zodat er enkel Tamasaba in zullen rondzwemmen. Een nieuwe liefde misschien. Al bij al dus een dankbare zondag zonder meer; Het is een eer om zulke klanten te mogen dienen.

 

Meer afbeeldingen

Een rijkgevulde zondag: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

1 reactie

Eric

Vervelen komt bij Luc niet voor . 😂😂


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml