Belangrijk bezoek: Philip

Belangrijk bezoek: Philip

Wordt het nu Filip, Philip of Philippe geschreven, het is mij niet duidelijk. Wat wel duidelijk was, was dat hij zoek was naar een showa voor een haalbare prijs, en die hebben wij toevallig in huis. Helaas konden we hem gisteren niet overtuigen, ondanks de uitleg van Ben.

Het moest een specialleke zijn, en toeval of niet, wij hadden iets in gedachten.....namelijk een totaal onbekende, die ondergegaan is in het koigeweld van de laatste jaren. Zijn oog viel op een koromo showa.

Je houd ervan, je houd er nietvan, de keuze is aan de koper, maar deze koromo showa behoort tot de op één na oudste koi hier in de vijvers. Ze is op de kop 4 jaar en geëvolueerd van tosai in maart 2017 naar volwaardige koromo showa anno november 2020.

Ik heb er in totaal al 19 filmpjes van gemaakt, en dit filmpje is van de aankoop. Het gebeurd dikwijls dat het sumi bij het groeien terugvalt, maar dat het na enkele jaren stabiel terugkomt, vergelijkbaar met het beeld dat ze al als tosai naar boven haalde.

Deze koroma showa vertoond dezelfde symptomen, en we hebben alles uit de kast gehaald om deze bijzondere exclusieve showa een thuis te bezorgen in de vijvers van Filip. Het wordt geen buldog van 80 cm, alhoewel er nog rek op zit. Ze is nu 60 cm precies, en laat ze misschien nog 5 cm groeien want hoger schat ik ze niet in. 

De diepgaande ontwikkeling begint zich nu pas te manifesteren, en het koude water begint nu ook de kwaliteiten van het sumi te ondersteunen. Koppel dit nog aan de bijzonderheid in de vorm van koromo eigenschappen, dan is dit toch wel een specialleke aan het worden.

Onze strategie is mislukt, want we konden Filip helaas niet overtuigen. Toch gaan we ons best doe om alsnog een koper te vinden. Ze staat geafficheerd aan 1750 euro, en ik wil de moeite doen om de koi gerechtigheid te geven, met andere woorden een thuis te vinden voor deze bijzonder beminnelijke female koromo showa.

Wat is dan mijn aanbod ? Ik zet de koi tijdelijk op 1000 euro. Voor ieder bod boven de 1000 euro met een minimum van 50 euro maak je kans op deze eyecatcher. Mijn aanbod geld tot morgenavond 20.00 uur, daarna laad ik haar verdwijnen in de achtergrond tot later. 

We lieten Filip nog enkele showa zien, maar om de één of andere reden konden we hem niet overtuigen. Och ja, het kan gebeuren, en wat niet is, kan nog komen. We hebben de showa in kwestie voor hem even gefilmd.

Het gaat over de Izumiya showa 2003069 die we als eerste lieten zien,en zeg nu zelf, het zijn aaibare showa die gewoon echt showa zijn. Er zijn er niet zoveel meer over, maar wat zijn het bijzonder goede showa die prijstechnisch veel te goedkoop zijn.

De volgende zijn showa 2003044 en 2003054. Ze blijven gestaag doorgroeien en blijven me intrigeren. Ik ga er wel niet mee leuren, want vandaag of morgen vinden ze uit zichzelf een koper. Daar moet ik me nu een absoluut niet ongerust over maken.

Dat er bijna geen volk zou komen was al ingecalculeerd, maar toch hadden we een zaterdag met enkele verrassingen, en hebben we toch ook goed gelachen en plezier gemaakt. Filip vertrok dan wel zonder koi, maar zijn dag kon niet meer stuk zei hij. 

Net zoals vandaag weet ik ook niet meer of het vlees of vis wordt. Ik zal daarom aanwezig zijn van 10.00 tot 11.00 met een mogelijke verlenging tot 12.00 uur als er klanten aanwezig zijn voor 11.00 uur. Als ik echter alleen gelaten wordt, dan sluit ik de deuren om 11.00 uur. Wil je komen ? Kom dan voor 11.00 uur !

Laat Een Reactie Achter

1 reactie

David

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml