Best een interessante sanke

Best een interessante sanke

Af en toe kom je koi tegen die je aandacht trekken. De ene al meer dan de andere, maar ik denk dat dit eerder normaal is. Toen ik een koi bowlde verleden week zaterdag bevond een sanke zich ook in het schepnet.

Het zijn van die koi die interessant zijn voor de toekomst. Geen afgewerkte koi, wat gewoonlijk een nadeel is, maar koi die op de één of andere manier interessant zijn voor die koikichi die graag evolutie zien bij jonge koi;

Ik zal je een filmpje laten zien, want ik kan het natuurlijk niet laten om hem te filmen. Ik zeg bewust hem, omdat het vermoedelijk een man is, alhoewel ik het niet heb gecontroleerd. Het is ook niet belangrijk, want tegenwoordig zijn mannelijke koi zeker en vast ook interessant.

De huidkwaliteit is meer dan goed met een stralend wit shiroji, wat voor mannelijke koi niet altijd zo is. Het beni is egaal van voor  naar achter met een mooie afgeronde stop op het hoofd. 

Bouwtechnisch zijn er maar weinigen die de echte vrouwelijke koi kunnen benaderen, maar er zijn er zeker en vast tegenwoordig. Deze sanke is echter slank en rank, en ik kan me moeilijk voorstellen dat het een gevulde vrouwelijke koi zal kunnen benaderen. Alhoewel....je weet nooit.

Deze sanke is op dit ogenblik niet "rijp is voor de verkoop," zoals ik het oneerbiedig zal noemen, maar deze sanke is wel  bijzonder geschikt voor de toekomst om een evolutie te kunnen observeren. Ik heb een zwak voor dit soort patronen, dat niet altijd door iedereen gewaardeerd wordt misschien.

De meesten kiezen voor een rustig patroon, maar dat is een persoonlijke keuze. Hier zie je weer het stappen patroon waar ik gewoonlijk toch een zwak voor heb, zonder de rustige patronen af te kraken natuurlijk, want iedere koi heeft zijn charme. Hij hanteert wel een evenwichtig patroon. 

sanke van momotaro

Wat mij bijzonder aantrekt in deze sanke is de plaatsing van het sumi, dat momenteel bijzonder zwak is. Dat zou moeten veranderen en dan krijg je een totaal andere sanke. Met wat fantasie heb ik er wat sumi bijgetekend. Het zal vermoedelijk zo niet worden, maar de fantasie moet je er op de koop toe bijnemen.

Moest je deze sanke nog wat tijd geven en een goede vijver, is het zeker een vaste waarde en kan je op en top genieten van koi zoals deze. Uiteraard, en dat moet je me vergeven, probeer ik koi altijd te verkopen. Het is nu eenmaal mijn lot om koi graag te zien en dan te verkopen.

Zou ik iemand blij kunnen maken met een sanke zoals deze ? Zo ja contacteer me dan en ik zal je een gepast aanbod doen. Voor diegenen die niet weten wat Taisho sanke wil zeggen, hier heb je de omschrijving ervan: 

"Taisho Sanke" is de volledige naam van het type Koi dat ook wel "Sanke" wordt genoemd. De term "Taisho" verwijst naar de keizerlijke periode in Japan toen deze variëteit voor het eerst werd ontwikkeld, namelijk het Taisho-tijdperk (1912-1926). "Sanke" is de afkorting van "Taisho Sanshoku," wat letterlijk vertaald kan worden als "drie kleuren uit het Taisho-tijdperk." Het verwijst naar het kleurpatroon van witte, rode en zwarte vlekken op het lichaam van de Koi.

De namen van de koi "taisho" verwijst dikwijls naar een keizer van een bepaalde periode. In dit geval Keizer Taisho. Helaas leed deze aan gezondheidsproblemen, waaronder psychische aandoeningen, en was vaak niet in staat om zijn officiële taken uit te voeren. Hierdoor werd zijn zoon, keizer Hirohito (de latere keizer Showa), actiever betrokken bij staatszaken.

Het Taisho-tijdperk is van historisch belang omdat het een overgangsperiode was tussen het traditionele feodale Japan en het meer moderne Japan dat zich later in het Showa-tijdperk (1926-1989) zou ontwikkelen. Het tijdperk wordt vaak herinnerd vanwege de politieke en sociale veranderingen, evenals de culturele verschuivingen die het land doormaakte.

 

Meer afbeeldingen

Best een interessante sanke: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

1 reactie

Eric

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml