Dag 6 Japan

Dag 6 Japan

Om 8.30 uur werden we opgehaald door de gastheren van Mr. Nishigikoi. Zoals jullie weten, bevinden we ons hier in het noorden met Wiechert van Intakoi. Ons eerste bezoek stond gepland bij Hoshikin.

Er was een speciale vijver voor ons gereserveerd met hoogwaardige koi. We hebben eerst de klanten van Wiechert de kans gegeven om te kiezen, maar helaas slaagden ze er niet in iets naar hun smaak te vinden. Persoonlijk had ik mijn oog laten vallen op een prachtige Kohaku en heb ik een deal kunnen sluiten voor azukari.

Dit is een ervaring die ik nog niet eerder in het noorden heb gehad en ik ben er erg enthousiast over. De Kohaku is van uitzonderlijke kwaliteit, met een elegante, langgerekte bouw en een prachtige huid. Daarom heb ik besloten om deze tosai voor een zeer aantrekkelijke prijs aan te bieden.

Momenteel is het nog een tosai, maar zodra de koi uit de mudpond komt en naar verwachting bijzonder goed wordt beoordeeld, zal de prijs dienovereenkomstig worden aangepast. Dit biedt een geweldige kans voor degenen die het avontuur willen aangaan.

Vervolgens zijn we naar Hirasawa gegaan, waar ik een groot aantal zoekopdrachten had uitstaan, en daar hebben we de rest van de dag doorgebracht met het voorbereiden van alles. De koi die we konden vinden, heb ik gefilmd en de klanten op de hoogte gebracht.

Aangezien we hier allemaal samen waren, verliep alles soepel en hielpen we elkaar waar nodig. Ik heb ook twee prachtige Sansai Karashi gevonden, respectievelijk 65 en 73 cm lang. De schubben zijn perfect zoals ze moeten zijn, hoewel ze momenteel wat mager zijn omdat ze al enige tijd niet hebben gegeten, ben ik ervan overtuigd dat ze snel weer hun vorm zullen herwinnen, gebaseerd op mijn ervaring. Alle 3 de koi staan onder de nieuwste koi aanwinsten.

Karashigoi van Hirasawa 2404051

Karashigoi van Hirasawa 2404050

Als laatste hebben we Odakan bezocht, waar we opnieuw versteld stonden van de prachtige koi die daar zwommen. We hebben nog wat koi in de bowl gezet voor een zoekopdracht en we zullen zien of de klanten ze waarderen.

Al met al was het een vermoeiende dag, waarbij we de hele dag zwoegend en zwetend grote koi hebben gesjouwd. Nu is het laat en gaan we lekker slapen.

Tot morgen
André en Ramon

.

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml