De dag van de showa

De dag van de showa

Het was al een tijdje geleden dat ik een aantal showa in de bowl had gezet. Gisteren was het nog eens zover. Eerst en vooral kwamen Leon en Janny een voorbeeldige showa ophalen. Het is een goede tijd om koi te verplaatsen nu het niet meer zo warm is.

Door de warmte valt het wel op dat het sumi van bepaalde koi is teruggevallen. Normaal gezien zal het in de winter weer opkomen, dus even wachten om het weer in goede orde te herstellen. Het is in ieder geval een hele beer die mee naar huis ging.

Het was ook een goede gelegenheid om enkele showa te filmen. Er zijn minder showa dan normaal, de reden is dat er minder goede showa aan te kopen zijn volgens mij. Het blijven toch altijd bijzonder attractieve exemplaren die altijd indruk maken. In de loop van de volgende leveringen komen er weer heel wat showa deze kant op.

Op dit ogenblik wordt het huidige aanbod een beetje overheerst door kohaku. Niets slecht aan natuurlijk, want kohaku zijn de basis van alle gosanke. Maar doorspekt met showa en sanke is het toch een ander gegeven, en zeker zo aangenaam.

Voor Theo hebben we dan maar enkele showa gebowld die er op dit ogenblik bijzonder attractief te voorschijn komen en waarvan het sumi niet is weggedeemsterd. Respectievelijk 64-62 en 57 cm, en in blakende gezondheid.

De huidkwaliteit is voorbeeldig, het beni van hoge kwaliteit en het sumi zeker en vast de moeite om van te genieten. Hier kunnen showa liefhebbers hun hart wel aan ophalen. Misschien een mooi moment om deze koi even in de promotie te zetten. Ik moest even nadenken op welke manier, en dit vind ik één van de meest eerlijke manieren.

De eerste keuze 2000 euro
De tweede keuze 1900 euro
De derde keuze 1800 euro

Contacteer me als je interesse moest hebben voor één van deze showa, ze zijn in ieder geval de moeite waard. Denk er ook aan dat het in de toekomst niet meer eenvoudig zal zijn om goede showa voor degelijke prijzen aan te kopen.

Het zal afwachten zijn wat de toekomst brengt, maar rooskleurig ziet het er in ieder geval niet uit. Wie graag langs komt vandaag, ik ben aanwezig van 10.00 tot 12.00 uur. Zoals altijd staat de koffie klaar.

 

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml