De exodus dag 2

De exodus dag 2

Alles verloopt vlot en gecoòrdineerd op een zo veilig mogelijke manier. Het is een echte leegloop, en ik begin te panikeren, want ik mijn vijvers beginnen nu echt leeg te lopen en de nieuwe aanvoer is in gevaar.

Ik krijg nog wel aanbieidingen van online koi via andere kanalen, maar het is niet dat wat ik wil kopen. We zijn verwend, en dat maakt het probleem alleen maar groter. Misschien is een sabatjaar voor iedereen nog wel eens het beste. 

Ik heb nog wel 50 koi die moeten afkomen, maar de meeste daarvan zijn al verkocht, en een deel ervan wil ik nog even in Japan laten. Het is en blijft roeien met de riemen die we hebben, en ik ben ervan overtuigd dat ik morgen of overmorgen de goede formule vind om een momentum aan te kondigen....hoop doet leven.

Ik moet wel eerlijk zijn tegen mezelf, ik heb zaterdag en ook gisteren enorm genoten van de exodus. Niet alleen zag ik bijzonder blije gezichten van mensen die meer kregen dan ze verwacht hadden, ik kon zelf ook enorm genieten, want geen enkele koi voldeed niet aan de eisen.

De eerste kandidaat kwam niet voor de grootste, maar wel voor een duiveltje uit de doos, een serieuze Izumiya showa. Het is vermoedelijk een mannetje zei Jan, ingegeven door het feit dat deze in principe goedkoop was, maar daar was ik het niet mee eens.

Dan maar de proef op de som en de koi eens omgedraaid en de vinstraaltjes en kaak eventjes gecontroleerd. Ik schat de koi 80% vrouwelijk. Geen knobbeltjes te voelen, alhoewel ik denk dat het daarvoor nu niet de juiste periode is, maar aan de poepert te zien, bijna zeker een vrouwtje.

Ik kan er nog maar eens de aandacht op vestigen dat ik over het algemeen enkel een koi als vrouwelijk bestempel als ik 100% zeker ben van het geslacht. De verleiding om alles vrouwelijk weer te geven is altijd aangewezen, maar niet altijd terecht. Als ze zich in Japan nog altijd kunnen vergissen bij nisai, en als je weet dat een schijnbaar mannelijke koi toch nog vrouwelijk kan worden en omgekeerd, dan is de waarheid soms ver te zoeken.

Koi zijn soms ook hermafrodiet. De omschrijving van hermafrodiet volgens wikipedia is het volgende: 
Tweeslachtigheid of hermafroditisme is het verschijnsel dat een organisme zowel de mannelijke als de vrouwelijke geslachtsorganen heeft. Hermafrodiet is afgeleid van de Griekse god Hermaphroditus. Als een tweeslachtig organisme zichzelf ook voort kan planten met louter eigen cellen, is er sprake van parthenogenese; een organisme dat maagdelijke voortplanting kent. Het bekendste voorbeeld hiervan is de wandelende tak. Het teken voor tweeslachtigheid is ⚥, een combinatie van de tekens voor mannelijke (♂) en vrouwelijke (♀).

Slakken en regenwormen hebben zowel mannelijke als vrouwelijke voortplantingsorganen, maar moeten wel paren om zich voort te kunnen planten. Ook in de plantenwereld komt tweeslachtigheid regelmatig voor. In sommige gevallen gaat het om een genetische fout en functioneert slechts één of geen van beide organen.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Verkocht, ingewisseld tegen een sanke van Momotaro en dan opnieuw verkocht, het zal je overkomen. Dat was het geval met deze tancho kohaku van Momotaro. Flinke tancho van 53 cm met een goede rode bol, vermoedelijk mannelijk, maar hier heb ik het niet gecontroleerd. De uitstraling zegt voldoende, alhoewel....je weet nooit. Ze moeten van verre komen, maar zijn toch altijd trouwe en dankbare klanten, en ik kan er respect en dankbaarheid voor tonen dat ze altijd hun weg naar Arendonk vinden. Ik stel het bijzonder op prijs. 

De heilige drievuldigheid durf ik het te noemen. Mark en Patricia weten wat ze kiezen. Nog in de startblokken als koikichi maar goed begeleid door Frank. Een groot voordeel als je iemand hebt die het klappen van de zweep al kent. Ik kreeg nog een filmpje aan van Marc bij het overzetten in de vijver, helaas niet landscape gemaakt. 

Hier kan je goed zien dat mensen luisteren als we toch eens iets zeggen. Blauwe bowl met water en flink wat zuurstof, dan als verhouding 1.5 kg zout per 100 liter water bijvoegen en 15 minuten laten ontslakken, dat is de raad als mensen vragen om de koi over te zetten. 

Mag ik toch nog even de showa zien die nog te koop is uit deze serie ? Natuurlijk kan dat. Hij is bijzonder populair deze showa, en binnenkort gaat hij naar de serre om te overwinteren. Tenminste als hij intussen niet verkocht is. Ze zijn er met zijn allen over eens dat het een showa is waar nog veel toekomst in zit, en als deze terechtkomt op de goede plaats, deze zijn weg wel zal vinden.

Ik moet er eerlijkheidshalve wel bij vermelden dat deze showa verkocht is geweest, maar dat de eigenaar er afstand van wil doen om bepaalde redenen die ik wel kan begrijpen. Een geluk is wel dat ik er altijd van heb mogen genieten...dankjewel....

 

Meer afbeeldingen

De exodus dag 2: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

3 reacties

Matthijs

555


Max

555


Frank

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml