De online Euregio vrijwilligers koishow

De online Euregio vrijwilligers koishow

Het is een besloten online koishow geworden waar niet veel ruchtbaarheid is aan gegeven. Zelf wist ik er totaal niets van totdat ik enkele berichten binnenkreeg met volgende verklaring:

De Euregio (oldenzaal) ging dit jaar helaas niet door, Echter wilde ze wel iets regelen voor de trouwe vrijwilligers. Daarom hadden ze een virtuele koishow gehouden onder de vrijwilligers.

Hierbij mocht iedere vrijwilliger 2 vissen inzetten. Deze werden verdeeld in gosanke en non-gosanke. en verschillende lengte klasses. Deze werden beoordeeld door een 3 koppige jury bestaande uit Huub de Rijck, Harry Barneveld en Piet Vaessen.

Het mooie van het verhaal is dat ik nadien hoorde dat er toch 2 dikke winnaars in tevoorschijn kwamen van koi die bij ons werden aangekocht, waaronder een Grand Champion B titel voor een benigoi die 4 jaar geleden werd aangekocht.

Van blinkend muisje naar diamand van formaat. Het was een ding van amper 25 cm als ik me niet vergis, en ja, ik herinner het me nog als de dag van vandaag. Bekijk het ding nog maar eens goed bij aankoop. Ik kocht een aantal ginrin benigoi van Momotaro en was er bijzonder blij mee.

Achteraf bleek de verkoop moeilijker te gaan dan verwacht, maar dat is een andere zaak. Maar nu steelt ze de show en wint de prestigieuze prijs Grand Champion B, al is het maar op een gereduceerde online koishow.

Bekijk anders het filmpje maar van deze 80+ ginrin benigoi, ik denk dat ze ieders ogen uitsteekt momenteel. Een helse prestatie in ieder geval om van het kleine dutske toch een bewonderenswaardige jumbo te hebben gemaakt. Evident is het zeker en vast niet, en ik denk ook dat de prijs dubbel en dik verdiend is.

Naast deze topprijs nog even een eerste prijs meegepakt met een kohaku van Momotaro die aangekocht werd als nisai in oktober 2019. Nu 63 cm en 32 maanden oud, wordt ze bestempeld als sansai, dus nog een tiener die moet opgroeien naar volledige wasdom.

Ik kocht deze aan door haar krachtige uitstraling, sterk beni en bovendien val ik dikwijls voor maruten types. Dit filmpje is van oktober 2019 bij aankoop, en het eerste wat je natuurlijk opmerkt is het rood in het vinnetje...foei, dat is een fout, dat mag je niet kopen...tenminste zo negatief reageren de meesten !

Maar bekijk ze nu eens ! Zou je ze nu wel kopen ? En wat valt er op ? Het rood in het vinnetje is verdwenen. Ja, dit heb ik met toestemming van de eigenaar vakkundig verwijderd en er  is niets meer van te zien. Ik krijg net bericht dat ze 69 cm is momenteel. Zo worden Grand Champions ook gemaakt !

Een pracht van een kohaku waar ik bijzonder van geniet. Ik kan niet anders dan proficiat wensen aan de eigenaar en ik ben bijzonder blij met de ontwikkeling van beide koi, de skills van de eigenaar staan erin gekerfd....well done en proficiat met deze 2 geweldige prijzen.

orlando

Meer afbeeldingen

De online Euregio vrijwilligers koishow: afbeelding 1
De online Euregio vrijwilligers koishow: afbeelding 2
De online Euregio vrijwilligers koishow: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

8 reacties

Roy

555


rik

555


Rudi

555


Rudi

555


Peter De Clercq

555


Matthijs

555


Dick

555


rik

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml