De vijver van Erik

De vijver van Erik

Er zijn ook veel klanten die minder dikwijls in de schijnwerpers staan, en ik vind het fijn als ik ze toch eventjes in het voetlicht mag zetten. Erik is zo iemand. Een rustige bedaarde vader en echtgenoot die samen met zijn gezin genieten van de hobby.

Erik kwam begin dit jaar om zijn keuze van een Izumiya Showa te bekrachtigen. Het werd Izumiya 2003006, een bloedmooi ding waar ik zelf ook affiniteit mee had. De showa werd meegenomen en in zijn vijver gezet.

Na enkele weken of maanden, ik herinner het me niet meer, kreeg ik het bericht dat de showa niet meer was. De oorzaak onbekend, en helaas gebeurd dat af en toe met jonge koi, ondanks de zorgen.

Dan ben ik er het hart van in, want als er iets is wat je niet graag hoort, dan is het dat een koi  het niet heeft gehaald. Uitzonderlijk, want ik heb in principe met geen enkele andere showa van Izumiya een probleem gehad.

Ik ben echter een man van oplossingen. En een oplossing werd gevonden, en Erik was er bijzonder blij mee. Soms is het buiten het emotionele ook een zware investering van de mensen, en ik kan heel goed begrijpen hoe zwaar het financiële soms opweegt. Of het nu een koi is van 100 of van 1000 euro, dat maakt geen verschil, en ik begrijp het ten volle.

In ieder geval werd de oplossing begroet door de ganse familie die hun nieuw verworven showa  kwam ophalen. Het werd showa 2003066. Zowel de vrouw van Erik als de kinderen waren aanwezig. Hier word ik warm van, en je voelt de dankbaarheid.

Ondertussen zijn we enkele maanden verder en Erik stuurde me enkele films en foto's op, begeleid met volgende schrijven:

Hey Luc zoals beloofd bij het afhalen van showa 2003066 een kleine update van mijn kant. Een goedemorgen is zo toch super. Het zijn niet de toppers maar heb er wel veel plezier van. Zou zeggen doe zo verder.

Nogmaals bedankt voor het mooie gebaar. Hebben er plezier van. Met als laatste een filmpje van toen het water wat warmer was. De soragoi komt ook van bij jou, hier heb ik geen codenummer van gekregen maar aangekocht in de zomer van 2018. Deze en de sanke zitten beide rond de 62cm en zeer dankbare vissen. De Izumya zit momenteel op 37cm. Fijne feestdag nog.

Bovendien laat ik je ook genieten van de koiwereld van Erik door dit filmpje

---------------------------------------------------------------------------------------------

AANVULLEND NIEUWS

Deze maand zal ik op regelmatig tijdstip enkele bijzonder goede koi tonen die nu nog in Japan zitten. Door de corona toestanden was ik genoodzaakt om meerdere koi in Japan te laten omdat ik onvoldoende plaats heb. 

Er zijn nog 12 hoogwaardige koi die zich in Japan bevinden. Uiteraard is het de bedoeling om deze nog proberen te verkopen. Het is geen must omdat ik weet dat het stuk voor stuk kleppers van formaat zijn, maar de investeringen voor dit soort koi zijn hoog.

Buiten de mannelijke koi zijn er nog een groot aantal vrouwelijke koi, namelijk 10 die de moeite zijn om te bekijken. Het voordeel is dat je in april de mogelijkheid hebt om te kiezen om ze nog in Japan te laten als azukari. Dat kunnen bijzonder spannende momenten zijn. Zelden vallen ze echt tegen.

De tijd om zomaar alle koi in Japan te laten is voorbij bij de grote kwekers. Er worden maatregelen getroffen dat enkel de hoger gekwalificeerde koi als azukari mogen blijven. Wel tegen betaling, maar dat vind ik een normale zaak. Er is tijd, plaats en onderhoud nodig tijdens de azukari periode. Je moet het als kosten zien, en niet zoals velen denken een meerwaarde van de koi. De meerwaarde zit in de ontwikkeling.

Ik ga extra moeite doen om deze te verkopen, want zonder verkoop word ook ik genoodzaakt om volgende aankopen te overwegen. Overleg met ons wat de mogelijkheden zijn. De meesten hebben hun keuze al gemaakt, maak ook jij de jouwe nu !

---------------------------------------------------------------------------------------------

 

Meer afbeeldingen

De vijver van Erik: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

4 reacties

Peter De Clercq

555


Johan

555


mitch

555


Kristof_d

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml