De vijver van Sjakie

De vijver van Sjakie

Gepassioneerd is hij, en hij niet alleen. De ganse familie draagt zijn beste steentje bij om te genieten van de koihobby. Hij woont wel niet bij de deur, dat is een nadeel, maar toch overbrugt hij de afstand af en toe om in Arendonk te geraken.

Sjakie woont in de buurt van Groningen en moet een dikke 3 uur rijden om een bezoekje te brengen. Dan heb je er wat voor over. Ik kan me voorstellen dat het een hele  opgave is om deze afstand te willen afleggen, maar tegenwoordig verschiet ik van niets meer.

Als je bedenkt dat er mensen uit Italië 1500 km moeten rijden om een bezoek te brengen, mensen uit Zweden die 1300 km moeten rijden en diverse passages via boten moeten maken, en niet te vergeten de Fransmannen die uit het zuiden komen en ook om en bij de 1100 km moeten rijden...

Tja, men kan niet iedere week een bezoekje brengen aan Interkoi, daarom moet je respect hebben voor al deze klanten. Ik zal ze dan ook altijd op de gepaste manier ontvangen en zo goed mogelijk verzorgen.

Sjakie heeft een X-aantal koi reeds bij Interkoi gekocht, en gaat van het weekend meestrijden voor de prijzen tijdens de show in Groningen. Het verloop van de wedstrijd daar is mij niet al te bekend.

De info die Sjakie mij doorgeeft is als volgt wat betreft het verloop van de wedstrijd. "Voor zo ver ik het weet moesten wij de vissen zelf meten en op de foto zetten en dan zaterdagochtend brengen en dan s’avonds weer terug. Op mijn vraag of het benchen niet op de dag voordien kon gebeuren kreeg ik het antwoord: Nee alleen de zaterdag maar volgens mij was er wel een mogelijkheid om vrijdag de vissen te brengen maar er is geen beveiliging dus dat doe ik niet."

Voor zover ik het dus begrijp zou je zaterdag de koi moeten brengen, wordt er onmiddellijk gejureerd en worden de koi opnieuw s'zaterdags opgehaald. Wie precies weet hoe de vork aan de steel zit, zeg het maar, want het lijkt mij nogal raar ! Ik ben in ieder geval benieuwd.

Ik heb het gevoel dat we nog een sabbatjaar moeten nemen wat betreft de koishows. Of de show in Merelbeke doorgaat in September is mij ook nog niet helemaal bevestigd, en ik wacht dus rustig af wat het gaat worden.

Maar we zijn met de vijver van Sjakie bezig. Onlangs heeft hij zijn nieuwe vijver bijgebouwd en hebben de bewoners bezit genomen van de nieuwe infrastructuur. Enkele filmpjes werden mij opgestuurd, en ik heb ze aan elkaar gekoppeld. 

Sanke van Taniguchi Uiteraard herinner ik me nog verschillende koi, ondanks het feit dat het al een tijdje geleden is dat ik de sanke verkocht. Het was een interessante en bijzonder fijn afgewerkte sanke.

Misschien niet met het zo gewenste tsubo sumi, maar wel met het doordringende kasana sumi dat deze sanke zeker en vast een meerwaarde geeft.

Na wat gezoek vond ik nog het filmpje bij aankoop, en als je goed naar het filmpje kijkt, zie je ze bovenaan zwemmen. Je ziet trouwens nog andere bekenden in het filmpje zwemmen. Ondertussen is de sanke uitgegroeid naar een bekoorlijke koi van om en bij de 56 cm. 

Ze is nog niet zo oud. Ze wordt volgende maand 4 jaar zoals je kan zien op haar pancarte. Ik neem van de gelegenheid nog eens de kans om je te vertellen dat de leeftijden altijd automatisch aangepast worden per maand. De geboortedata zijn enkel 100% juist als deze vermeld zijn, zoniet neem ik het midden van het jaar als geboortemaand, dat is juni. 

Ik heb gezien dat er ook enkele koi meezwemmen die sjakie bij Michael, mijn Duitse collega heeft gekocht, dus we zijn toch benieuwd of enkele van onze koi een prijsje gaan pakken. 

Ik wens hem in ieder geval bijzonder veel succes !

 

Meer afbeeldingen

De vijver van Sjakie: afbeelding 1
De vijver van Sjakie: afbeelding 2
De vijver van Sjakie: afbeelding 3
De vijver van Sjakie: afbeelding 4
De vijver van Sjakie: afbeelding 5
De vijver van Sjakie: afbeelding 6

Laat Een Reactie Achter

3 reacties

Sjakie

555


Johan

555


Polleke

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml