De voorjaarsinkopen zijn voorbij

De voorjaarsinkopen zijn voorbij

Het is een intensief voorjaar geweest, geteisterd door corona perikelen, maar ondertussen is het doek gevallen en zal de rust terugkeren. Als het weer nu nog even meewerkt kunnen de laatste koi opgehaald worden en stevenen we hopelijk af op een heerlijk koiseizoen.

Vandaag is het de beurt aan de serre gangers en zal ik de tosai overbrengen naar de serre. De temperaturen zijn op elkaar afgestemd, hun reis kan beginnen. Laat ons hopen dat de serregangers het zo goed gaan doen als de vorige editie. Meer moet dat niet zijn.

Het ophalen van de koi gaat gestaag verder. Gisteren was het de beurt aan deze kohaku van Momotaro die vergezeld wordt door een mango. De klanten kunnen het niet laten als ze éénmaal de quarantaine bak passeren.

De mango blijken een bijzondere aantrekkingskracht te hebben, en eerlijk gezegd, ik begrijp het. Er is geen financieel risico, de mango vorderen in ontwikkeling, het is een genot om de beestjes te zien als je ze ziet rondzwemmen in hun verschillende kleurvariaties, ik begrijp het volkomen !

Zo gauw ik de tijd gevonden heb zal ik de overblijvende mango overzetten zodat je ze allen samen kan zien. Het is een bont allegaartje éénkleurige koi en ik hoop er dit voorjaar nog veel van te kunnen verkopen. 

Een mooi voorbeeld zijn de 5 mango die gisteren ook naar hun nieuwe vijver vertrokken. De zwarte wordt aanschouwt als de geluksbrenger, een tancho oshiba shigure, 2 oranje kleurige exemplaartjes en een oshiba shigure. Voor elk wat wils.

Ieder jaar kom je toch eens de klant van het jaar tegen. Het zijn die uitzonderlijke ontmoetingen die het leven zo interessant maken. Dit jaar is het de beurt aan Jan. 78 Jaar jong, vol levenslust en nog bijzonder goed bij de pinken.

Hij houdt van koi, dat voel je in hart en nieren, en bovendien maak je hem ook niets wijs. Het is een eer om aan dergelijke mensen te verkopen, maar ik moet wel op mijn qui-vive zijn, want hij weet als geen ander om een onderhandeling naar zijn kant te trekken.

De selectie die de familie gisteren mee naar huis namen was ook niet van de minste. Een prachtig kleurenspel van hoogwaardige koi zullen hun vijver verrijken. Het is een genot om deze 4 koi in de bowl te filmen en te verpakken.

Zijn voorkeur gaat uit naar de eenvoud van kohaku, en dat bewijst nog maar eens dat kohaku de voornaamste plaats inneemt in het koigebeuren. Bovendien is het op dit ogenblik bijna allemaal kohaku wat de klok slaat in Japan.

Tenminste bij de kweker waar ik 80% van mijn koi aankoop. Er wordt me regelmatig naar andere soorten dan gosanke gevraagd, maar dat valt niet onder mijn strategie. Gosanke zal mijn doel blijven, maar als ik een andere variëteit kan aankopen, zal ik dat doen, maar enkel als ik de waarde ervan kan waarderen.

Zo dadelijk ga ik aan het werk. De tosai filmen, meten, inpakken en wegbrengen. Een inspannend werkje, maar wel een werkje wat me wel bevalt. Het resultaat zal je morgen in het nieuwsoverzicht wel kunnen lezen, het is nu even werkendag geblazen.

 

Meer afbeeldingen

De voorjaarsinkopen zijn voorbij: afbeelding 1
De voorjaarsinkopen zijn voorbij: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

3 reacties

Thijs

555


Huub

555


Ben Brons

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml