De winnaar is bekend

De winnaar is bekend

Gisteren werd de winnaar getrokken van de loterij 2021. Rond 12 uur arriveerde Rio om zijn darts pijltje te gooien naar de geïmprovisseerde darts schotel. Het was vrij snel gebeurd met de winnaar als resultaat. De loterij was zeker geen succes...integendeel, maar dat zullen we erbij moeten nemen.

Ik dacht een mooie format in elkaar gestoken te hebben met een pracht van een prijs in het verschiet. Een showa van Ueno ter waarde van 3250 euro indien één van de koi gekocht werden uit bepaalde vijvers was volgens mij een geweldig aanbod. Mis poes....ik had de bal volledig misgeslagen. 

Van de 65 mogelijkheden werden er slechts 24 van benut, een pover resultaat. Hier moet ik nog even serieus over nadenken. Zoals vooraf afgesproken zou de nummer dat door het dartspijltje, gesmeten door mijn kleinzoon Rio, de winnaar zou aanduiden van de loterij.

Doordat er echter maar 24 van de 65 nummers bezet waren, was de kans natuurlijk groot dat er een nummer gesmeten werd op een leegstaand vakje, dat uiteraard door interkoi werd ingevuld. Zonde maar het is niet anders.

rio smijt pijljte van de loterijHet pijltje werd gesmeten met Rudy als getuige. Ik heb het gefilmd natuurlijk en dit is het resultaat ! Ik had het graag anders gezien, maar dat Interkoi als winnaar eruit zou komen stond voor 66% vast. Een geluk bij een mislukte actie die anders goed bedoeld was.

Het enige wat ik nog wil doen is het volgende: De waarde van de nummers van de deelnemende kandidaten was 24 x 50 euro of 1200 euro. Dit wil ik aftrekken van de waarde van de showa en dan heb je het bedrag van 3250 - 1200 = 2050 euro.

Als één van de kandidaten dit bedrag wil spenderen om deze showa aan te kopen, dan mogen zij deze voor dit bedrag aankopen. Ze krijgen hiervoor een week bedenktijd. Daarna zal de loterij definitief voorbij zijn en wordt alles definitief gesloten. Wie dus interesse heeft van de deelnemers moet zich zo vlug mogelijk melden. Einde verhaal !

De aanbieding van Johan gisteren in zijn nieuwsitem, door de tosai op 50% van hun waarde te zetten trok blijkbaar veel geïnteresseerden naar de website, want het bezoekersaantal ging drastisch omhoog naar bijna 1000 unieke bezoekers.

Het weggeven van koi blijkt dan toch veel mensen te lokken. Ik hoop voor Johan dan ook dat het resultaat heeft opgeleverd !

---------------------------------------------------------------

Maar om getuige te zijn van de loterij, daarvoor kwam de Rudy eigenlijk niet. Zijn oudst levende koi blies helaas zijn laatste adem uit, en dat laat een altijd een pijnlijke herinnering achter, en vooral een leegte die opgevuld moest worden.

Hij had al lang zijn zinnen gezet op een machtige kohaku die nog steeds rondzwom in de vijver met de groten. Het is ongepast gezegd, den overschot, alhoewel ik een hekel heb om dat zo te zeggen, want het is allesbehalve overschot. Het is het ondankbare gedeelte van de koihobby, maar laten we het daar maar niet over hebben.

Een kohaku die ik aankocht op een event van Narita in april 2020 trok al langer zijn aandacht. Ze verbleef een jaar extra in de mudpond van Narita die in Niigata is gelegen en kwam in november 2020 naar Arendonk, waar ze nu nog rondzwemt, maar dat zal vandaag veranderen.

Rond 10 uur vandaag zal deze sandan kohaku opgehaald worden. Met haar 68 cm kan ze toch niet aan je aandacht ontsnappen dacht ik. 

Ik hoor de mensen al zeggen, ja maar....ze heeft een verzwakking in de overgang van het eerste patroon naar de schouder, en dat klopt. De vraag die je je dan nog eens moet stellen is de volgende: zou je ze wel kunnen kopen als ze dit minpuntje niet zou gehad hebben ? 

Dit zijn dingen die koiliefhebbers zouden moeten kunnen leren vergeven. Als je een kohaku zoals deze in de bowl zet, dan zul je dit zeker en vast vaststellen. Als ze echter in de vijver rondzwemt, zul je dit zo goed als niet bemerken. Perfecte koi kan je niet kopen, al denk je dat wel. 

--------------------------------------------------------------------------

Van Dieter kreeg ik gisteren op de valreep nog een filmpje binnen van een sanke die hij vorig jaar aankocht uit de befaamde 2006....reeks die al zovele goede resultaten hebben gegeven. De bijgaande commentaar van Dieter luidde als volgt: "Hallo Luc, hierbij een update van de sanke momotaro. Is blijkbaar female en geen male, 10cm groei gepakt met die klote zomer, 53cm nu."

Ik zie echter totaal niets verkeerd met een groei van 10 cm op jaarbasis in de condities die hier in het land gegeven worden. Ik hoop dat de groeitendens, de opgroei en dergelijke toch eens in een goede context worden geplaatst, want ik denk dat  we meegesleept worden in een niet verstandige cultuur. Telefoon filmpjes geven echter wel niet altijd de beste weergave ! 

--------------------------------------------------------------------------

Naast al dit nieuws blijven de updates van koi binnenkomen. Ik heb er hier een deel in de wachtrij staan, maar ga ze niet allemaal tegelijkertijd tonen. Ik ga ze in volgorde laten zien, dat maakt het mij wat makkelijker om in een nieuwsitem te verwerken, anders wordt het te overweldigend iedere keer. Dus je mag je regelmatig iedere dag aan een update verwachten.

Kohaku KO-V20-1065 is wel een bijzonder zuivere kohaku. Nu sansai 65 cm ligt ze op schema om een goede toekomst tegemoet te gaan. Ik kan het werkelijk weinig op afkeuren, ondanks de grote odome, maar dat kan de pret zeker niet bederven. Ik ben bijzonder blij met dit resulaat. Een bijzonder goede gestroomlijnde body met een zuiver patroon en spierwitte ondergrond, wat wil je nog meer !

Kohaku KO-V20-118 is eigendom van Michael uit Duitsland en werd door hem aangekocht op de veiling van november 2020. 

De laatste update van vandaag is van de oshiba shigure OS-V21-367 van Konichi die ik aankocht in maart dit jaar. Ze werd nu 68 cm gemeten, en geloof het of niet, een degelijke oshiba shigure kan me zeker en vast bekoren. Hier kijk ik met veel plezier naar !

IK BEN VANDAAG AANWEZIG VAN 10.00 TOT 12.00 UUR

 

Laat Een Reactie Achter

9 reacties

Wim DW

555


Roy

555


Johan

555


Jack

555

interkoi

555


Peter De Clercq

555


Johan D

555

Wim DW

555


Huub

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml