Een golden corn in het vizier

Een golden corn in het vizier

Deze Golden Corn van Taniguchi San werd gekocht tijdens een Narita event in mei vorig jaar, ze was toen 23 cm en tosai. Ik had er toen meerdere gekocht omdat ik ze toch speciaal vind, maar blijkbaar wordt deze mening niet gedeeld.

Ze bleef tot november in Japan, en ze wordt  nu klaargestoomd om naar haar nieuwe verblijfplaats te gaan. Het filmpje bij aankoop mag  natuurlijk niet ontbreken, want tegelijkertijd kan je zien hoe de evolutie is van deze toch wel speciale koi.

Vooraleer ze naar Arendonk kwam kreeg ik nog dit filmpje aan van Narita. Zoals je kan zien is er al redelijk veel verandert. De groei echter is beperkt tot 36 cm, maar voor zover ik begrepen heb wordt er niet speciaal moeite gedaan tijdens het verblijf bij Narita om ze te laten groeien. Dat weten we dan ook weer voor de volgende keer.

Van november tot nu is het een dikke 3 maanden dat ze in Arendonk is, en ik heb ze ook niet geforceerd om te groeien, maar na meting bleek ze toch een dikke 42 cm te zijn. Ik heb de eigenaar gevraagd om de golden corn even langs de zijkanten en van dichterbij te laten zien.

Dat geeft toch een speciaal beeld van de schubben die als het ware geponsd zijn en een speciaal effect geven. Qua body voldoet ze zeker aan de verwachtingen, en het aanwezige shiroji is stralend wit met ginrin schubjes die een speciaal effect tonen. 

Wat ik ook merk bij het aantal golden corn die ik nog heb zitten is dat ze inderdaad dezelfde geponste schubben beginnen te krijgen. Niet bij allemaal en uiteraard verschillend bij iedere koi, maar toch interessant om op te volgen. 

Helaas zijn er veel niet van verkocht ondanks en één van de problemen is natuurlijk dat ze moeilijk van elkaar te onderscheiden zijn. Zeker als ze een éénkleurig schubbedekking hebben. In de loop van het jaar zal ik ze op een bepaalde manier aanbieden (zonder korting uiteraard, want dat mag niet !)

Deze week wordt een serieus drukke week. Woensdag komen de zuidelijke koi binnen en de 2 jumbo showa van Ueno. Donderdag komen de Niigata koi binnen waaronder de vele Dainichi showa alsook de 2 serieuze kleppers van Karashigoi van Marusei. Een nieuw legioen dat het dit jaar moet maken.

 

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml