Een intensieve zaterdag

Een intensieve zaterdag

Er kan zoveel gebeuren op één dag dat ik alle nieuws niet in één nieuwsitem zal verwerken, maar over verschillende dagen zal uitsmeren. Het is niet alleen een intensieve dag geweest maar ook een belangrijke dag met dankbaar nieuws.

De kohaku die naar Italië verkocht werd is Grand Champion gewonnen op hun koishow in Cremona. Tijdens hun bezoek enkele weken geleden wilden ze dat ik ook naar de show kwam, maar ik kan niet overal tegelijk zijn. Er is hier ook veel werk aan de winkel en helaas moest ik passen voor dit evenement.

kohaku van Sakai FFHet verhaal van de kohaku is daarentegen toch wel interessant. Even een schets ! De kohaku werd aangekocht op de veiling van Sakai in april 2021 door Nico. Ze verbleef daar azukari tot medio december vorig jaar. Nico was niet echt onder de indruk van de kohaku en vroeg me om deze verder te verkopen.

Matteo Bondioli had zijn zinnen gezet op deze kohaku en de deal werd gesloten met als doel om deze in te zetten op de Italiaanse koishow. Het resultaat is toch niet onbelangrijk met de prijs van Grand Champion, ondanks het feit dat de concurrentie in Italië misschien iets minder is dan in onze landen. 
 
Enkele jaren geleden kreeg ik contact met een bijzonder plezierige groep Italianen, die sindsdien regelmatig naar Arendonk komen afgereisd. Het zijn echte koikichi en ze doen er veel aan om de Italiaanse koi cultuur te verbeteren. Riccardo is mijn contactpersoon en is steeds paraat om de vertalingen te doen, want hij spreekt goed Engels.

Hun laatste bezoek dateert van 25 april jongstleden, en je kan hun verhaal hier nog lezen. Alle informatie over de koi die ze toen meenamen is vermeld, met als resultaat het winnen van de Grand Champion titel in Cremona, waarvan ik gisteren dit filmpje van Matteo aankreeg, die duidelijk over gelukkig is. De volle eer gaat natuurlijk naar hen, maar laat ons ook deelnemen als bemiddelaar in hun geluk.

DIKKE PROFICIAT Matteo !

matteo bondioli

Maar het zijn drukke dagen voor mij, want er worden volop koi opgehaald. Het einde is nog niet in zicht, maar mag ik de koiliefhebbers die nog een koi hebben rondzwemmen in Arendonk verzoeken hun koi te komen ophalen. Er is geen excuus meer om het NIET te doen ! 

Om 10 uur gisterenmorgen waren ze al paraat om de koi te komen ophalen. Rudy had via de veiling een golden corn aangekocht. Ondanks de controverse blijf ik de golden corn ondanks hun matig succes in de verkoop, apart en mooi vinden. Zoals alle soorten zijn er mooie en bijzonder mooie exemplaren. Dit is de golden corn die Rudy aankocht.

Ik zou nog een kohaku willen aankopen zei Jan. Ik ben 80 jaar en ik  moet toch plezier beleven om af en toe een koi aan te kopen ! Regelmatig zeg ik hem dat hij voldoende koi heeft in de vijver, maar hij vind het geweldig om af en toe een nieuwe koi in zijn bezit te krijgen. Wie ben ik om hem dit niet te gunnen.

Jan heeft een zwak voor de betere kohaku van Momotaro en die zetten we dan ook graag even in de bowl voor hem. Ze zijn bloedmooi, en dit bevestigt nog maar eens de evolutie bij Momotaro in het kweken van kohaku om ze naar een exclusief hoog niveau te brengen. 

Er hangt helaas een prijskaartje aan, daar kan je niet aan ontkomen. In ieder geval werd één van deze kohaku uitverkoren om mee naar de prachtige vijver van Jan te verhuizen. Volgende week vrijdag vertrekt hij naar China.voor enkele maanden..ik zal hem missen....het zal saai worden op zaterdag, ik nodig iedereen uit om dit verlies uit te wissen, dus kom even af !

Kees en Kevin kwamen uit de streek van Hengelo als ik me niet vergis. Een ritje van 2 uur met de auto, maar wat is nu 2 uur in de belevenis om een koi op te halen. Ze sloegen hun slag tijdens de eerste veiling van Interkoi, waar er wat misgelopen was door het uur tijdsverschil waar ik geen rekening mee gehouden had. 

Dat werd nadien rechtgezet met als resultaat de aankoop van deze 3 koi. Een kohaku van Matsue van 65 cm, een ginrin oshiba van Taniguchi en nog een overblijver van de befaamde mango serie van destijds. Vader en zoon, een tof koppel uit Gelderland als ik me niet vergis. Ik zal ze vermoedelijk binnenkort terugzien op de Euregio koishow.

Kurt was al een tijdje aanwezig. Hij kwam een belangrijke koi ophalen, maar daarover vertel ik later meer als ik van hem informatie heb binnengekregen. Daar wacht ik dus nu nog even op. Hij vertelde me dat hij zelf wou kweken om ook dit te ervaren. Hebben we dit niet allemaal eens geprobeerd?

Natuurlijk werd hij begeesterd door wat koi die geschikt zouden zijn om te kweken, maar zijn interesse vooral naar een mannelijke kohaku uitging. Vorig jaar heb ik enkele koi behandeld, maar op een foutieve manier, waarvan ik nog altijd de butsen moet dragen.

Ik wil er niet teveel over uitweiden. Soms moet je nieuwe dingen uitproberen om iets te verbeteren, en in dit geval is dit mislukt. Spijtig, en ik moet op de blaren zitten. Het is wel een mogelijkheid om hoogwaardige koi voor een minimale prijs aan te kopen. De probleempjes die opgetreden zijn bij de behandeling zijn voor 80% verdwenen, en ik ben bijna zeker dat het voor 90% tot 95% zal opgelost worden, maar het zal nooit helemaal weggetoverd worden. Spijtig maar het is niet anders.

Deze mannelijke kohaku is een prachtbeest. Ik heb er altijd een bijzonder zwak voor gehad omdat ik van de stappenpatronen hou. Samen met deze vrouwelijke kohaku van Sakai FF zou dit een gouden huwelijk kunnen zijn. Samen vertegenwoordigen ze een waarde van 10 000 euro, maar dat verdwijnt helaas als sneeuw voor de zon. Een oplossing dient zich natuurlijk aan als je beide koi voor de kweek zou kunnen houden, Kurt neem thet in beraad.

Rond 19.00 uur kwamen de laatste klanten om een koi op te halen. Kelvin heeft toch wel één van de mooiste kohaku aangekocht die ik ooit in mijn bezit had. Ik weet dat ik een zeurpiet ben, maar voor mij is het onbegrijpelijk dat deze kohaku van Dainichi zolang hier rondgezwommen heeft. Ik zal het nog eens herhalen voor de zekerheid: ONBEGRIJPELIJK.

Als de prijs nu abnormaal hoog zou geweest zijn, dan zou ik het kunnen begrijpen, maar niets is minder waar, integendeel, ze was veel te goedkoop in de echte koiwereld ! Het maakt me soms triest ! Dan wil ik nog even eindigen met enkele nieuwsitems te voorspellen die ik pas zal publiceren in de volgende dagen. Hopelijk krijg ik nog veel informatie binnen vanuit Italië, maar daarnaast ook nog enkele andere interessante weetjes. Stay tuned !

Oh ja, ik ben vandaag aanwezig vanaf 10.00 tot 12.00 uur...als je me mist....

Meer afbeeldingen

Een intensieve zaterdag: afbeelding 1
Een intensieve zaterdag: afbeelding 2
Een intensieve zaterdag: afbeelding 3
Een intensieve zaterdag: afbeelding 4
Een intensieve zaterdag: afbeelding 5
Een intensieve zaterdag: afbeelding 6
Een intensieve zaterdag: afbeelding 7
Een intensieve zaterdag: afbeelding 8

Laat Een Reactie Achter

1 reactie

Wim

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml