Een nieuw begin

Een nieuw begin

13 Jaar heeft de oude website haar nut gehad. In 2007 toen er bijna nog geen sprake was van facebook, Ipad, Smartphone of Iphone, was mijn website al innovatief en ik denk dat ik niets fout zeg als Interkoi het hele koigebeuren een andere dimensie gaf, die de koiwereld op zijn kop zette.

De informatie die je toen al kreeg en die je nergens kon vinden was ongezien in die tijd, en na bijna 13 jaar is de machine achter de website helaas wat achterhaald en is ze aan vernieuwing toe.

Ik heb gekozen voor een jeugdige, optimistische en kleurrijke uitstraling. Ik hoop dat me dat gelukt is, en ik hoop natuurlijk ook dat jullie het kunnen waarderen. Voor mij is het ook een volledig nieuwe ervaring, dus ik zal misschien af en toe wel eens een foutje maken...vergeef het me.

Ik heb er lang over nagedacht, impulsief zoals ik ben, en heb de begeleiding tot in de puntjes opgevolgd. Mijn dank gaat uit naar mijn zonen, want zij hebben mijn wensen tot in den treure opgevolgd en de nieuwe website is het resultaat van mijn wensen.

Mag ik het bedrijf van mijn zonen dan ook even aan je voorstellen. inspira, webdesign en online marketing is van mijn zoon Robby.

Er wordt samengewerkt met mijn zoon Vincent die zich specialiseert in social media, adverteren op google of facebook en zoveel meer

Twee kleine bedrijfjes die zich  niet laten verleiden door het grote geld, maar door persoonlijke contacten in een veranderende wereld, maar die weten waar ze mee bezig zijn.

De nieuwe website is volledig door hen gestuurd, waarbij de opbouw van scratch tot dit resultaat volledig zelf is geprogrammeerd. Het voordeel is dat de mogelijkheden ongelimiteerd zijn, en niet afgedwongen worden door externe regelgevers.

Ik heb een aantal dingen aangepast, en misschien zullen jullie even je weg moeten zoeken naar de nieuwe mogelijkheden van de website. Je zal echter snel je weg vinden.

Ik zal regelmatig enkele hints geven om bepaalde zaken via de website te vinden, maar een belangrijk onderdeel waar ik al lang werk van wil maken is het onderdeel om reacties via Facebook te annuleren.

Er zijn ook veel mensen die geen gebruik maken van Facebook en die stonden nu in de kou. Dus vanaf nu maak ik niet langer gebruik van Facebook reacties, maar van een eigen systeem. Op die manier omzeilen we ook de problemen die de Facebook plugin met zich meebracht. Dat alles maakt een eigen reactie systeem veel fijner om mee te werken ! En bovendien heb ik het zelf in de hand, wat fijner is.

Wil je reageren, dan heb je 2 mogelijkheden. Je registreert op de website of je registreert je niet, beide zijn toegelaten, maar wil je af en toe een reactie geven dan zul je je moeten registreren.

Als je je registreert zal je dit kunnen onder je eigen naam wat ik wenselijk vind natuurlijk, maar je kan ook onbekend blijven en je onder een nickname registreren, zodat mensen je niet kennen, en wat ik ook kan begrijpen… Uiteraard kan ik je via je emailadres dat je moet ingeven bij registratie wel herkennen, zodat ik weet wat voor vlees ik in de kuip heb.

Het registreren heb ik bewust eenvoudig gehouden, ik hoef niet alles van je te weten. Je kan bij registratie een avatar opladen die je via het systeem kan kiezen, of je kan een foto van jezelf, je koi of ieder andere foto die je wenst opladen.

Uiteraard is een foto van jezelf altijd meegenomen, want we willen graag weten tegen wie we babbelen, maar het is geen must. Ik vind het vooral belangrijk dat de mensen die niet bij Facebook zijn, nu ook hun duit in het zakje kunnen doen, en ik reken erop dat ze dit nu ook doen…

inloggen

Een paar kleine hintjes bij de nieuwe website. Je kan onder het koi aanbod vanaf vandaag alle koi opnieuw bekijken zoals het altijd het geval is geweest.

De informatie bij het overzicht heeft een kleine aanpassing. Je kan voortaan zien waar de koi zich bevind, zodat je onmiddellijk weet of de koi in Arendonk is of op een andere locatie.

Door de pijltjes (zie rode pijl) kan je van bladzijde naar bladzijde scrollen, per bladzijde staan er telkens 12 koi. De middelste knop is in dit overzicht niet van toepassing.

 

Bij het detail van de koi zul je een bal aan informatie over de koi vinden. Via de pijltjes kan je scrollen van koi naar koi, en via de middelste knop ga je terug naar het overzicht, in dit geval de kohaku. (foto hieronder)

scrollen

Bij het openen van de website zul je aan de rechterkant 3 openklapbare functies zien. Dit spreekt voor zichzelf. Klik erop en ze gaan open en/of dicht ( zie foto hieronder)

openklapbare functies

 

Het nieuwsitem, een belangrijk onderdeel, heeft in principe niet veel wijzigingen ondergaan. Alleen de layout is wat aangepast. Het mooie is dat nog alle nieuwsitems die teruggaan tot het begin zijn opgenomen in het archief, net zoals alle koi die ooit aangekocht zijn.

De voorgaande  nieuwsitems staan nu aan de rechterzijde, en via het archief kan je alles nog eens opzoeken. (foto hieronder)

nieuws

 

Bij het detail van het nieuwsitem kan je weer scrollen door de nieuwsitems, zodat je eigenlijk een heel boek aan informatie kan lezen. Een enorme bron aan koiswijsheid…(foto hieronder)

scrollen nieuws

 

Een belangrijke vraag dringt zich op, en die vind ik belangrijk genoeg om jullie mening te vragen. Dit wordt dan ook bijzonder op prijs gesteld.

Ik heb voorzien dat andere bedrijven eventueel ook nieuwsitems kunnen plaatsen. Om je een voorbeeld te geven, laat ons nu Tjaard van Koikichi nemen. Wil hij ook dagelijks of wekelijks of af en toe informatie via deze website geven, dan zou dat kunnen.

Zijn kennis is overal gewaardeerd, en waarom niet gebruik maken van deze kennis. Hij zou zijn kennis ook via deze website kunnen meedelen.

Ik geef eventuele kandidaat concullega’s een eigen login en paswoord en ze kunnen zelf wanneer ze dit willen, informatie op onze website zetten. Nu zul je je afvragen waarom ik dit doe ? Mijn website is nog altijd een platform dat iedere dag uptodate is en dat nog altijd, ondanks Facebook, bezocht wordt door 500 tot 1000 personen per dag wat een enorm aantal is.

Indien andere bedrijven ook hun verhaal hier willen vertellen, en als het niet alleen commercieel getint zou zijn, maar  nuttige informatie, verhalen of andere willen meedelen, dan zou dat  kunnen. Ik denk dat dit een meerwaarde zou zijn.

Nu  is mijn vraag of jullie als trouwe klanten en lezers dit op prijs stellen ? Uw antwoord wordt gerespecteerd en op prijs gesteld. Of andere bedrijven dit ook willen doen is natuurlijk een andere kwestie.

De volgende dagen zal ik en toe ook wat nieuwe hints geven over de nieuwe onderdelen van de website. Ik wens je veel koiplezier en hoop dat de nieuwe website de nodige ingrediënten bevat om jullie  honger naar kennis te stillen.

We zijn 25 oktober 2019.

 

Meer afbeeldingen

Een nieuw begin: afbeelding 1
Een nieuw begin: afbeelding 2
Een nieuw begin: afbeelding 3
Een nieuw begin: afbeelding 4
Een nieuw begin: afbeelding 5
Een nieuw begin: afbeelding 6

Laat Een Reactie Achter

45 reacties

Gerwin

555


Ray

555


paul

555


Jack

555


Patrick

555

The Untouchable

555


Blombeir

555


The Untouchable

555

interkoi

555


Jack

555


Christof

555


Christof

555

The Untouchable

555


interkoi

555


The Untouchable

555


Matthijs

555

Jack

555


Jeroen

555


Jeroen

555


dennie

555


ben.

555


rob

555


Andrée en Ludo

555


Blombeir

555

The Untouchable

555


Jaap

555


Polleke

555


Marcel w

555


Peterken

555


Ronny V

555


Johan D

555

interkoi

555


Wim DW

555

The Untouchable

555


interkoi

555

William

555


Robby Borgmans

555

interkoi

555


Johan

555


Johan

555


Johan

555


The Untouchable

555


interkoi

555


The Untouchable

555


interkoi

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml